Geçtiğimiz hafta sonu, büyük ihtimalle kaderin cilvesi, heyecanla beklediğim 3 maçtan ikisi hayal kırıklığı yaşamama sebep oldu.

Bunlardan ilki Giants-Eagles maçıydı.  Eagles`in çok rahat önde götürdüğü maça nasıl Giants`ı ortak ettiğine şahit oldum.Ve uzatmada nasıl maç kaybedileceğine dair verdikleri dersi hayretler içinde izledim.Hatta QB Eli Manning´in attiği daha doğrusu savurduğu  maç kazandıran pasını nasıl olsa bu defans bu topu kimseye tutturmaz diye havada süzülüşünü izlerken, Monster WR P.Burress´in kendisinden yaklaşık 20 cm kısa Cb Sheldon Brown´un üzerinden pası yakalayacağını hiç hesaba katmamıştım.Sonuçta uzatmada Giants gülen taraf oldu.Ve bence bu maçı NY`kazanmasını kolaylaştıran en önemli etken Eagles defansının konsantrasyonunu kaybetmesiydi.Bunlara ek olarak ProBowl DE Jevon Kearse geçirdiği diz sakatlığı sonrası sezonu kapatmasıydı. Phila defansinin işi iyice zor olacak geri kalan maçlarda.

Chiefs Broncos maçı gecenin en cok ilgimi çeken maçıydı diyebileceğim gibi, nasıl maçtı sorusuna da bilmiyorum gibi abuk bir cevapta verebilirim.Gercekten hic birsey olmadi.5 tane FG atıldı ki birisi O.T da. Söylenecek birşey yok hayal kırıklığından başka. Ama beklenen oldu ve Broncos kazandı…

Steelers deplasmanda Jaguars`a konuk oldu. Jax süper bir savunma örneği gösterdi ve Steelers`in ayaklarının biraz yere basması gerektiğini yoksa gecen seneki şampiyonluğun altında ezilmenin nasıl bir his uyandıracağını  detaylı bir şekilde Big Ben ve tayfasına  anlattı. Bu arada Ben Roethlisberger geçirdiği kazadan sonra ilk defa sahaya cıktı. Birçok otorite kendisinin maç eksikleri dışında fiziksel olarak çok iyi ama psikolojik olarak hem de Jax gibi bir savunmaya karşı oynamaya hiçte hazır olmadığı görüsünde birleşti.Bakalım önümüzdeki hafta ezeli rakipleri Bengals karşısında akıbetleri ne olacak. Ama buradan göründüğü kadarıyla pekte kolay görünmüyor Bengals’ı dize getirmeleri.

Bunların dışında gecen haftadan göze batanlar 2-0 yapan Saints, Miami`de Dolphins’i çarpan Bills(ki gecen hafta Patriotsa kil payı kaybetmişlerdi,1-1)ve yine formunu 2-0 a taşıyan Vikings.Bu 3 takim dışında NFL´de gecen hafta pek değişik bir durum olmadı diyebilirim…..

Gelelim önümüzdeki hafta sonu oynanacak bazı önemli maçlara…

Panthers(0-2) bu hafta kazanması yüksek ihtimal olan taraf. Aslına bakarsanız Tampa neredeyse gecen seneki kadrosunun tamamını elinde tutuyor. Ama bu sene ters giden sey O-lineda  değil onların arkasında oynayan QB C.Sims`e dayanıyor. İlk haftada kaybedilen bir maça sansızlık moral bozukluğu gibi sebepler sayabilirsiniz. Belki sayı bile atamamış olabilirsiniz. Ama Falconsa karşı özetlerini izlediğim maçta Sims gerçekten kötü bir oyun sergilemiş. Pas geçtiği wide open oyuncuların sadece birkaçını değerlendirse belki de maçtan halip ayrilan taraf olabilirdi. Onlara bu haftada pek şans tanımıyorum.

Bence haftanın en çok konuşulacak maçlarından bir tanesi Steelers- Bengals`e karşı oynuyor;
Gecen sene şampiyonluk hayalleri kuran Bengals’ı uykudan uyandıran Steelers tekrar şok dalgası yaratma peşinde olacağa benziyor. Bengals ve QB`leri  Carson Palmer ise gecen senenin Playofflarının ve Palmerin dizinin  intikamını almak için yanıp tutuştuğuna eminim.
Hemen bir Flasback ile geçen senenin playofflarina dönersek maçın hemen başında ilk drive da C.Palmerin dizinin nasıl sakatlandığını hatırlayabiliriz. Ve bu sakatlık büyük olasılıkla şampiyonluğa ve Palmerin 6 ayına mal olmuştu. Onun yanında Johnson&Johnson öldürücü darbeyi vurmak için bekliyor olacaklar.

Ligin iki (0-2) takımı Titans ve  Dolphins Miami´de oynuyor. Titans`da  Kerry Collins’in yedeğe çekilmesi gibi bir olasilik bulunmakta.Bunun sebebiyse taze QB V.Young için takımda yer açılması.Dolphins cephesinde ise işler biraz düzeleceğe benziyor.Yılların tecrübesi,büyük umutlarla alınan Daunte Culpepper takıma biraz daha alışmış durumda.

Ama yinede son iki haftada  ligin en cok hayalkırıklığı yaratan takımı olmaktan kurtulamadilar.Herkesin olduğu gibi onlarında biraz daha zamana ihtiyaci var.Ve herkes ısındıktan sonra Patriots`u yenip tepeye çıkmaları hiçte zor olmayacak.

Azizler Atlantaya misafir oluyorlar.İki takımda da maçınn gidişatını her an değistirebilecek

oyuncular mevcut.Aslında geçen sene Azizler yerine Evliyalar adini kullansalardı pekte garip karşılanmayacaktı  o kadar kötü bir sezon geçirmeleri. Saints kadrosuna Chargerstan Brees ve UCS den R.Bush yerleştirdi ve super bi dönüs yaptilar. Azizlik mertebesine ulaşmaları pek fazla zaman almayacak..En azindan şuanda (2-0) devam ediyorlar.Bu arada Bush´un 2 ayri pozisyonda oynadığını hatırlatmak isterim.Falcons`a gelince Vick ve hücüm yönü süper olan

partnerlerine ek olarak sezon basindan beri mukemmel oynayan bir defans takımı.Söylenecek birşey yok  haftanın zevkli karşılasmalarından biri olmaya aday(ESPN MNF)

 

THIS WEEK’S SCHEDULE – WEEK 3

Sunday, Sep. 24

GAMETIME

  
AWAYHOME  
Carolina at Tampa Bay1:00 p.m.          X   
Chicago at Minnesota1:00 p.m.          X   
Cincinnati at Pittsburgh1:00 p.m.          X   
Green Bay at Detroit1:00 p.m.          X   
Jacksonville at Indianapolis1:00 p.m.        X  
N.Y. Jets at Buffalo1:00 p.m.        x  
Tennessee at Miami1:00 p.m.         x  
Washington at Houston1:00 p.m.          X   
Baltimore at Cleveland4:05 p.m.          x   
N.Y. Giants at Seattle4:15 p.m.          X  
Philadelphia at San Francisco4:15 p.m.          X  
St. Louis at Arizona4:15 p.m.          X  
Denver at New England8:15 p.m.          X   

Monday, Sep. 25

  

  
AWAYHOME  
Atlanta at New Orleans8:30 p.m.           x   
Open date: Dallas, Kansas City, Oakland, San Diego  

 

Bunlarda haftanın tahminleriydi.Bir dahaki yazıda Ligdeki basilica RB´ler hakkında detaylı bilgiler vermeyi planlıyorum.Görüşmek üzere…