Hafta yine perşembe başladı. Ama benim için hiç de düşünüldüğü gibi değil…Clemson ülke genelinde 10unculuğa çıktıktan sonra Virginia Tech’e konuk oldu. Ve Virginia Tech en son kendi evinde underdog olduğundan uzun bir sure sonra yine underdog idi. Ve o maçı da Miami’ye karşı kazanmıştı.

James Davis’in küçük bir sakatlığı vardı ve 100% olarak oynayamayacaktı Clemson’da. Virginia Tech’in tek silahı da Branden Ore idi. Ve Ore çıktı toplam 203 yard kostu. Bu performansı ile de Virginia Tech’i, Clemson karşısında 24-7’lik galibiyete taşıdı.

Cumartesi eski iki top25 takimin galibiyeti ile başladı maçlar. Iowa kendi evinde Northern Illinois karşısında 10 sayılık, Penn State de deplasmanda Purdue karşısında 12 sayılık galibiyet elde ettiler. Oklahoma ve Missouri’nin karşılaşması güzel başlamıştı. Fakat Missouri’nin kritik anlarda sayı çıkartamamış olması, maçı Oklahoma’ya armağan etti; 26-10.

İki numaralı okul olan Michigan ile yenilmezlik serisine devam etti. Kendi evinde Northwestern’I 17-3 gibi bir skorla yenen Michigan, Big 10’de zirve için sadece Ohio State’in olmadığını gösterdi. Gerçekten çok iyi savunma yapıyorlar.

Notre Dame bu sırada deplasmanda Navy ile uğraşıyordu. Maça hızlı başladı Notre Dame ve ilk çeyrek 10-0 one gecti. İkinci çeyrekte her iki takimin da ikişer TD bulması ile ilk yarı skoru 24-14 idi. Ve maçın ikinci yarısında Charlie Weis, biraz da savunma dedi ve Navy’e başka sayı şansı tanımadı. Maçın sonucu ise 38-14.

Wisconsin kendi evinde Illinois’e karşı biraz zorlandı. Özellikle kolay rakiplerine ikinci çeyrekte verdikleri 17 sayı, maçın sonucunun tahmin edilenden çok daha yakin bitmesine sebep oldu ; 30-24.

Güneye indiğimizde Auburn deplasmanda Mississippi karşısına çıktı. SEC’de deplasmanda oynayan bir takımın çok sert savunma yapma şansı olmuyor genelde. Auburn o meşhur savunmalarını gösterememiş olsa ve Mississippi’ye 17 sayı vermiş de olsa, maçı 23-17 kazanmasını bildi.

ACC Atlantic’in Clemson’in ardındaki takimi Boston College kolay rakipleri Buffalo karşısında 41-0’lik galibiyet alarak, sanırım sıralamalarda Clemson’in üstüne çıktı.

Benzer bir galibiyet de Ohio State’den geldi. Minnesota’yi kendi evinde ağırlayan Ojio State, maçı 44-0 gibi inanılmaz bir skorla kazandı. Gerçekten ustun performans sergilediler.

Bu haftanın sürpriz sonuçlarından biri USC’nin maç kaybetmesi oldu. Geçen sene sadece 1 mağlubiyet alan, bir önceki sene namaglup olan USC, bu haftaya kadar hiç maç kaybetmemişti, Matt Leinart, Reggie Bush ve Landale White olmadan kadrolarında. Ama bu hafta ülke üçüncüsü olarak gittikleri Oregon State deplasmanında yine yakin bir maç izlettirdiler bize. Fakat bu sefer kazanan USC değil, 2 sayı ile Oregon State idi.

Benzer sonuç Nebraskanin Oklahoma State’e 41-29 gibi farklı bir skorla kaybetmesi oldu. Nebraska ülke genelinde yirminci sırada idi ama bu mağlubiyet sanırım onları top25’dan dışarı çıkartacaktır.

Wake Forest’in North Carolina’yi yenmesi zaten beklenen bir sonuç idi. Fakat North Carolina her ne kadar su anda 1-7 gibi bir istatistiğe sahip olsa da, Wake Forest karşısında, ki yükselen bir ekip Wake Forest, iyi mücadele etti, 24-17.

Dünyanın en büyük açık hava kokteyl partisi olarak adlandırılan Georgia Florida maçı, bu sene Florida’da idi. Georgia defansı ile ayakta duracaktı. Florida ise pas oyunları ile. Florida bu sene Georgia’dan bariz üstünlüğü olan bir takımdı, ama maçın anlam ve önemine uygun olarak, çekişmeli bir maç geçti. Florida maçı 21-14 kazanırken istatistiklerini de 7-1 yaptı.

Gecen sene deplasmanda Miami’yi yenip, Miami’nin iyi giden sezonuna çomak sokan Georgia Tech, bu hafta Miami’yi Atlanta’da ağırladı. Maci 30-23 kazanan Georgia Tech, Clemson mağlubiyetinin etkisini üstünden atmışa benziyor.

Arkansas ve Oregon bu hafta iki kolay rakiple oynadılar, Louisiana Monroe ve Portland State. Iki top25 takimi olan Arkansas ve Oregon rahat galibiyetle ayrıldılar sahadan; 44-10 ve 55-12.

Texas’da bir derbi maçı vardı. Texas bu hafta Texas Tech’e konuk oldu. Her ne kadar Texas Tech gecen seneki pas hücumlarını yapamıyor olsa da bu hafta 5 numara olan Texas’a iyi direndi ve maci 35-31 kaybetti.

Tennessee’den herkes bir düzelme senesi bekliyordu ama bu kadar da olmamalıydı. Bu hafta yine maç kazanan Tennessee üst üste yedinci galibiyetini almış oldu. South Carolina’nin bu sene de kötü bir durumda olması, biz Clemson’lıları çok ama çok sevindiriyor.

Haftanın son top25 maçı, Pazar günü oynandı. Bu maçta Rutgers kendi evinde Connecticut’ı ağırladı. Rahat geçmesi beklenen bir maçtı Rutgers için, ki Rutgers’ı sene başında keşfetmiş olmanın mutluluğu yatar hala içimde.  İlk yarı sonunda Rutgers her ne kadar 17-0 önde olsa da, üçüncü çeyrekte Connecticut ürettiği 13 sayı ile Rutgers’a soğuk terler döktürdü. Fakat son çeyrekte Rutgers bir TD daha bularak maçı 24-13 kazanmasını bildi.

Bu hafta bu şekilde sonlanırken, önümüzdeki haftaya bakmak istiyorum. Önümüzdeki hafta zaten Salı günü başlıyor. Herhalde tüm sezonun en çekişmeli maçlarından biri olan West Virginia-Louisville maçı bizi perşembe akşamı bekliyor olacak. Güneyde, SEC’de LSU ile Tennessee mücadelesi var, maç Tennessee’nin evinde. Daha sonra Missouri-Nebraska maçı denk güçlerin mücadelesi olarak çekişmeli geçecek, en azından beklentim o yönde. Big 12’de Oklahoma ile Texas A&M maçı var ki bunu da bekleyen ciddi bir taraftar kitlesi var. Ohio State deplasmanda Illinois ile karşılaşırken, Michigan da kendi evinde Ball State ile mücadele edecek. Zevkli bir hafta sonu olacağa benziyor önümüzdeki hafta… Tekrar görüşmek üzere…