İstanbul Grubunun iki önemli takımı İstanbul Cavaliers – Koç Rams arasındaki maç bu sezon şuana kadar izlediğim en güzel maçlardan biriydi. İki takımında kazanmak için elinden geleni ortaya koyduğu zevkli bir mücadeleydi. Bu yüzden öncelikle iki takımı da tebrik etmek istiyorum. Maç başlarken benim aklımda önemli iki soru vardı, acaba Koç Rams daha önce izlediğim maçlarında olduğu gibi hücumda pas oyunlarını tercih etmeyecek miydi, tercih etse de ne denli başarılı olacaktı, aklıma takılan diğer soruysa Cavaliers takiminin daha önce iki kez yenildiği Rams karşısında, gereğinden fazla hırsla mücadele edip konsantrasyon kaybına uğrayıp uğramayacağıydı.

Maçın ilk touchdownu Cavaliers özel takımında 40 numaralı Emre’nin punt oyununda, topu tutamayıp, topun Rams oyuncuları tarafından yakalanması sonucu oldu. Fakat iki takımda özel takımlarda ciddi hatalar yaptılar. Koç Rams’in Kick returnerı 53 Saygun’da kickte topa değmeyince, Cavaliers bir touchdown kazandı, fakat bu touchdown daha sonra hakemler tarafından iptal edildi,oyuna Cavaliers hücumuyla devam edildi.

Öncelikle İstanbul Cavaliers hücum takımı hakkında bilgi vermek istiyorum. Bogazici Sultans karşısında eleştirilen offence line bu maç daha başarılı bir görüntü sergiledi. Özellikle koşu oyunlarında başarılı runblocklar izleme fırsatını bulduk. Fakat pas protectionda yapılan bazı hatalardan dolayı Qb 7# Burak oldukça zor anlar yaşadı, bunların bazılarından hızı sayesinde kurtulmuş olsa da,sert sackler izleme şansımızda oldu.

Burak gerçekten oldukça yetenekli bir QB, hızı ve cesareti sayesinde gerektiğinde koşuyor ve aynI zamanda güzel paslar da atabiliyor. Fakat oyunun kritik noktalarında attığı 2 interception da takımını zor duruma soktu ve bu interceptionların biri Rams takımından 4 numaralı oyuncu tarafından Touchdown’a çevrildi. Ayrıca kendisine tavsiyem, oyunun bazı noktalarında üzerinde sack baskısı varken topu elinden çıkarması, çünkü ardı arda iki pozisyonda takımı bu yüzden 20 yard civarı kayba uğradı. Ama oyunun genelinde takımını çok basarili yönetti, daha ligin üçüncü haftasında olmamıza rağmen,bence şu anki performansıyla ligin en basarili QBlerinden biri olmaya aday.40 numaralı Fullback Emre ve 35# Rb Bulut, Bogazici Sultans maçına göre birbirleriyle daha uyumluydular,bunun sonucunda da oldukça fazla yard aldılar. Fakat bazı hücum oyunlarında 40# Emre’nin fazla hızlı davranması dolayısıyla Bulut zor anlar yaşadı. 40# Emre’ye gelirsek iri bir fiziğe sahip olmasına rağmen, gerçekten hızlı, aynı zamanda gücü sayesinde runblockta vurduğunu indiriyor. Ekstralarda Cavaliers onun gücünden faydalanmasını bildi ve basarili da oldular.18 numaralı recelverları güzel receptionlara imza attı, 26# Onat ‘ta başarılıydı, özellikle bir receptionı izleyenleri gerçekten etkiledi. Cavaliers hücumda Fb fake Rb koşuları, 35# Bulut’un Emre’nin korumasında off tackle koşuları ve 26 Onat’în başarıyla sonlandırdığı reverseleriyle dikkatimi çekti. Defansta ise özellikle D-line 74 numarayı beğendim, Rams’in pas oyunlarında sack yapmasa da QB’ye  yaptığı baskı sayesinde, arkadaşlarının sack yapmasına yardımcı oldu ve bazı önemli koşuları da durdurdu. Linebacker’lar da genel olarak başarılıydı . 26# Onat  ayni zamanda defansta oynadı bazı oyunlarda ve bu bölgede de başarılıydı. İstanbul Cavaliers defansı genel olarak başarılı olmakla birlikte, backlerin yaptığı bazı hatalardan dolayı zor anlar yaşadı.

Koç Rams beklentilerin aksine pas oyunlarından da faydalandılar, başarılı da oldular bu konuda, son periyot haricinde. Son periyotta atılan paslar birazda konsantrasyon kaybından dolayı başarısızdı. Oyunun genelinde iki farklı oyuncudan QB pozisyonunda yararlandılar, 4# ve 34#  numaralı oyuncular, bazı pozisyonlarda başarılı olmakla birlikte hatalarda yaptılar ve benim kişisel görüşüme göre vasat bir oyun sergilediler. Bunun bir nedeni de aynı zamanda defans ve  özel takımlarında da görev almaları olabilir. Mesela 4 numara oldukça başarılı puntlara imza attı, ayrıca safety olarak oynadığı bölümde bir interception touchdown yaptı.

Koç’un offence takımının yükünü oyunun genelinde kaptanları 53# Saygun taşıdı. Benim kişisel görüşüme göre ligdeki en basarili RBlerden biri, hızlı ve güçlü, ayrıca oyunu okumakta da başarılı. İçeri koşularda çok basari elde edememelerde, dışarı koşularda Saygun’u izlemek gerçekten zevkliydi. Rams offencive anlamda Reverse ve dıştan koşularıyla dikkat çekiyor, fakat bu maçta reverselerde o denli başarılı olamadılar. Defanslarına gelecek olursam,53 Saygun ayni zamanda safety oynadı ve başarılıydı, eğer sakatlanıp oyundan ayrılmak zorunda kalmasa, maçın sonuna kadar çekişme sürecekti. Koç defansında Dline genel olarak başarılıydı, fakat off tackle koşularda endlerin yaptığı hatalar gözlerden kaçmadı. Ayrıca 59 numaralı linebackeri gerçekten beğendim, hırsıyla takımını motive etti, ayrıca special team de çok başarılı bloklar ve tacklelar yaptı.

İzleyenler açısından son derece zevkli bir maça imza atan iki takim oyuncularına da teşekkür ediyorum, iki takımada başarılar dilerim…