Salı günü başlayan haftada herkes perşembe günkü Rutger-Louisville maçını bekliyordu. Yılın sürpriz ekibi Rutgers, ülkenin en iyi hücumuna sahip Louisville ile mücadele edecekti ve bu hem BCS hem de Big East için çok önemli bir mücadele idi. Louisville maça çok hızlı başladı ve ilk yarıyı 25-14 önde bitirdi. Fakat ikinci yarı sahada Rutgers fırtınası esti. Rakibine sayı vermeyen Rutgers Louisville’I 28-25 ile geçti ve namaglup unvanını korumaya devam etti.

Top25 listesinde sonuncu sırada kendisine yer bulan Brigham Young, kendi evinde zaten zor günler geçiren Wyoming ile karşılaştı ve rakibini çok rahat bir şekilde 55-7 ile geçti. Bu maçta 26 denemede 20 başarılı pas atan ve toplam 2 TD 313 yard’a ulasan BYU QB’si Beck’in payı çok büyük. Wyoming’in tek TD’si son çeyrekte geldi.

Cumartesi günü Wisconsin Iowa’ya konuk oldu. Iowa top25’I bırakın top10 bir takım hedefindeydi. Fakat sezon istedikleri gibi gitmedi. Wisconsin ise beklenenin çok üstünde bir performans sergiledi bugüne kadar. Deplasmanda olmasına rağmen, Iowa’yi 24-21 yenmeyi başardı.

SEC’de görmeye alışık olduğumuz bir sonuç ise GA Tech ile UNC arasındaki maçta çıktı karşımıza. GA Tech ikinci çeyrekte bulduğu TD ile 7-0 öne geçti ve maçta başka gol sevinci yaşanmadı.

SEC’de Auburn ikinci mağlubiyetini Georgia karşısında kendi evinde 37=-15 yenilerek aldı. Bu galibiyetle 5 numarada olan Auburn’u yenen Georgia, her zaman ciddi bir takım olduğunu göstermiş oldu. Açıkçası Auburn’un bu kadar sayı vermesi hiç de kendilerine yakışan bir durum olmadı.

California’nın Arizona deplasmandan 24-20 yenik ayrılması da beklenmeyen bir sonuçtu fakat asla Nebraska’nın deplasmanda Texas A&M’I 28-27 gibi dramatik bir skorla yenmesi kadar ilgi çekmedi. Ayni saatlerde VA Tech, Kent State’I cimlere gömmek ile meşguldü, rakibine hiç sayı fırsatı vermeyen VA Tech, maçı 23-0 kazandı.

Michigan, zirve mücadelesinden vazgeçmiyor. Indiana deplasmanda 34 sayı çıkarttı ve rakibine 3 sayı verdi. Aslında kendilerinin ne kadar iyi bir defans takimi olduğunu da her hafta bizlere göstermekle meşguller.

Ohio State, gecen seneki performansından çok uzakta olan Northwestern’I 54-10 yenerek yine zirvede kaldı bu hafta. Guneyde ise Florida kendi evinde güç bela South Carolina’yi yendi; 17-16.

Maryland’in Miami’yi 15-13 yenmesi, belki de Miami taraftarlarında sok etkisi yarattı. Benim hatırladığım en kotu sezonu geçiriyor Miami ve Coach Coker önümüzdeki sene başka bir takımın başında göreve hazırlanmaya başlamış olabilir.

Charlie Weis, gecen haftalarda Notre Dame’in aldığı galibiyetlerin yeterince değerlendirilmediğini başına açıklamıştı. Fakat takımı hala galip gelmeye devam ediyor. Air Force’ı deplasmanda 39-17 yenen Notre Dame, BCS Bowl oynamanın sınırında şu anda. Ve bu konuda çekişme içine girecekleri takım hiç beklenmedik Rutger olacak.

Henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Boise State ise herkesi şaşırtıyor. Tamam, kendi iç saha performansları iyi olabilir. Fakat kendilerinin ne bu kadar top25 kalacakları ne de bu kadar yükselebilecekleri beklenmiyordu. San Jose State’I 23-20 yenen Boise State namaglup unvanını koruyan takımlardan.

SEC’de haftanın maçı Tennessee ile Arkansas arasında oynandı. Deplasmanda çok iyi hücum edemeyen Tennessee, Arkansas’da sadece 14 sayı bulurken, maçtan galip ayrılan taraf 31 sayılık performansı ile Arkansas oldu. SEC’deki bir başka maç ise Alabama ile LSU arasında oynandı ve LSU maçı 28-14 kazandı. Kendilerinin sadece 2 mağlubiyeti var bu arada.

Oklahoma, Texas Tech’I 34-24 yenerken, Boston College ise Duke karşısında, daha galibiyet alamadılar, 28-7’lik rahat bir galibiyet aldı. Bu sırada Texas deplasmanda Kansas State ile mücadele ediyordu ve maça hızlı başlayan Kansas State Texas’in tüm ikinci yarı çabasına rağmen maçı 45-42 kazandı ve Texas’a ikinci mağlubiyetini tattırdı.

ACC’nin Miami gibi çöken diğer bir ağır takımı bu sene FSU oldu. Bu hafta kendi evinde Wake Forest karşısında hiç bir varlık gösteremediler ve maçı 30-0 kaybettiler. Tamam Bobby Bowden efsanevi bir koç ama acaba o da sıcak Florida’dan taşınacak??

Batı’daki en önemli maçı Oregon ile USC arasında oynandı ve USC Oregon’u rahat geçti, 35-10.

Önümüzdeki hafta benim merakla beklediğim maç Maryland ile Boston College maçı olacak. Ayrıca tüm gözler tabiî ki de TSI 22:30’da oynanacak Michigan Ohio State maçında olacak. Zirvenin ismi değişebilecek mi gerçekten çok büyük bir merak konusu. Ayrıca batıda California derbisinde California ile USC, Rose Bowl’da çarpışacak. Güzel maçlar olması isteği ile…