NCAAF’ın son haftalarından biri olan bu hafta biraz tatsız idi…Önümüzdeki hafta da maçlar olmasına rağmen bir sürü top 25 takımı bu hafta tamamladı maçlarını…Neden tatsızdı?? Çünkü South Carolina yıllar sonra geldi Death Valley’de Clemson’ı yendi…

Perşembe’den başlamak gerekir. Boston College, Miami deplasmanına giderken ne olursa olsun çok korkmuyordu. Çünkü sonuçta Miami bu sezon kotu bir performans sergilemişti. Fakat korkulan Boston College’in başına geldi ve sezondaki üçüncü yenilgisini 3 sayı farkla Miami karşısında aldı.Cuma günü ise Big 12’de Texas A&M ile Texas maçı vardı ve düşük skorlu bir mücadele sonucunda Texas A&M maçı 12-7 kazandı. Cuma gününün zevki LSU ile Arkansas mücadelesi idi. Arkansas bu sezon bu haftaya kadar sadece 1 mağlubiyet almıştı ve daha henüz SEC’de mağlubiyeti yoktu. LSU ise buna son verdi hem Arkansas’ın sahasında. Maçı LSU 31-26 kazandı.

Bir başka sürpriz sonuç Cumartesi yaşandı. South Florida, West Virginia’ya pişman olacağı bir maç yaşattı ve kendi seyircisi önünde West Virginia’yi 24-19 mağlup etti. VA Tech, ise Virginia derbisinden 17-0’lik net skorla ayrılmasını bildi.

Florida ile FSU’nun maçı vardi. FSU da Miami gibi kotu sezon geçiren büyük takımlardan biriydi bu sene. Ve FSU Florida karşısında çok direnemedi, maçı 21=14 kaybetti ki bu da zaten beklenen bir sonuçtu.

Tennessee kendisinden beklenenden daha yüksek bir performans ile sezonu 9-3 bitirdi, bu performansa da Kentucky karşısındaki 17-12’lik galibiyet ile noktayı koydu. Oklahoma da Oklahoma State karşısında 27-21 galip ayrıldı maçtan.

Louisville’in Pittsburgh’u 48-24 yenmesi, BYU’nun Utah deplasmanından 33-31 dönmesi, Boise State’in 12-0’lik performansa ulaşması Nevada karşısında çok da önemli değildi bu hafta. Fakat mesela Georgia’nin kendi evi Athens’de GA Tech’i 15-12 yenmesi, GA Tech’in sıralamalarını bayağı etkileyecek bir unsur oldu. Wake Forest ise Maryland deplasmanından galibiyet ile dönmesini bildi.

Haftanın en önemli maçlarından biri Notre Dame’in Rose Bowl’u ziyaret etmesi ve USC’ye konuk olması idi. USC 44-24’luk galibiyet alarak, Notre Dame’in BCS Bowl Game ihtimalini azaltırken, kendilerinin Ulusal Şampiyonluk maçına çıkma ihtimalini arttırdı.

Önümüzdeki hafta programında beni heyecanlandıran tek maç Rutgers’in, mağlubiyetten sonra sinirli olan West Virginia karşısında neler yapacağını gösterecek olan maçtır. Zaten sezon bitti… Askerlik kapının ardında… Bowl Game’lerin belli olması ile küçük bir yazı yazmayı planlıyorum o konuda… Hepimize iyi Bowl Season’lar…