TAFL ‘de 4 hafta geride kalırken artık gruplar da yavaş yavaş şekillenmeye başladı.Ankara grubunun favorilerinden Hacettepe sayı yemeden aldığı üç galibiyetle eski günlerine döndüğünü gösterdi ve rakipleri için ne kadar zor bir takım olduğunu bir kez daha ispatladı.Grupta üçte üç yapan diğer bir takımda Gazi Üniversitesi.Kendi sahalarına da kavuşan Gazi,grubun en önemli ikinci favorisi.İlk ikinin büyük ölçüde belli olduğu grupta,Başkent – ODTÜ – Ankara arasında  üçüncülük için bir çekişme olacağını ve bu üçlüden de en şanslının Başkent olduğunu düşünüyorum.Gerek tecrübe gerekse takım oyunu olarak Başkent bir adım önde bulunmakta.Ancak Ankara grubunda maçların bitiş düdüğü çalana kadar sonuçların çok fazla kestirilemez olduğunu önceki karşılaşmalarda gördük.Bütün bunlardan sonra 5.hafta için genel bir bakış yapacak olursak , ev sahibi takımlar daha şanslı görünmekte.Sadece Ankara – Bilkent maçı için tahmin yapmakta zorlanabiliriz belki.

Gazi Warriors  vs   ODTU  Falcons

ODTU , 4. çeyreğin sonuna kadar maçtan kopmayan,mücadeleyi her bireyiyle  sahaya yansıtan bir takım.Bu da maçlarının çok zevkli geçmesine ve izleyenlerin keyif almasına neden oluyor.Sistemli bir takım görüntüsü çiziyorlar.Bunun yanında yıllar sonra kendi sahasına kavuşan ve ligin en tecrübeli takımlarından Gazi, 6. haftada oynayacağı Hacettepe maçı öncesi bu maçı da kazanarak birincilik şansını devam ettirmek isteyecektir.Koşu oyunlarına ağırlık vermeleri rakip defans hattını yorduğu kadar kendi hücum hatlarını da zorlamakta. 4 . çeyreğin sonuna kadar güçlerini muhafaza edebilirlerse, ODTU maçından galibiyetle ayrılacaklardır.

Ankara Cats  vs  Bilkent Judges

En büyük problemi istikrarsızlık olan Ankara,hazırlık maçlarında gösterdiği performansı maalsef henüz lige yansıtabilmiş değil.Hazırlık maçlarını zorlanmadan kazanan Ankara Cats,TAFL’de tek galibiyetini ODTU karşısında,son saniyelerde bulduğu alan golüyle elde etti.Bütün bunların yanında iyi top tutucuları ve defans yapısı bulunan takım , ne yapacakları önceden kestirilemeyen bir yapıya sahip. Bilkent ise,koşu oyunlarında özellikle de orta koşularda başarılı olmasına karşın pas oyunlarında yetersiz kalıyor.Çok ağır bir defans hattına sahip takım, pas varyasyonlarını iyi yapabilen takımlara karşı etkisiz.Ufak bir hatırlatma olarak,24 Eylül ‘de oynanan hazırlık maçında Ankara Cats ,Bilkent Judges takımını 24- 0 lık bir sonuçla geçmişti.Sonuç olarak bu maçta Ankara takımını galibiyete daha yakın görüyorum.

Hacettepe Reddeers  vs  Çınarspor

Tek galibiyetini ligin güçlü takımlarından Başkent karşında alan Çınarspor,beklenenden kötü bir performans çizmekte.Zaman zaman kuvvetli hucüm ve defans oyunları sergileyen genç takım,hızlı defans hattı olan takımlara karşı pek başarılı olamıyor.

Hacettepe ise, AFK dan sonra,bu sene dahil olduğu TAFL’de de başarılı bir sezon geçirmekte. 10 senedir çıktığı bütün resmi müsabakaları kazanan takım, lige de sayı yemeden üç maçta üç galibiyetle başladı.Çok kuvvetli ve hızlı defans oyuncularına sahip takımın,hücumda da çok etkili koşucuları ve tutucuları bulunmakta.Bence ligin en iyi oyun kurucusuna sahip olan takım,hücumda rakiplerine karşı çok büyük boşluklar bulmakta.#87, #24 ve özellikle son maçtaki performansıyla # 71 rakip takımlar için en büyük kozları. Orta koşularda çok başarılı olan takım çok fazla hücum varyasyonuna sahip olduğu için tedbir alınması zor bir takım. Hacettepe’nin maçı alarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

Bütün takımlara, centilmence ve sakatlıklardan uzak maçlar diliyorum.

•   Kazananlar, asla bırakmayanlardır…

Yazan: Alican Acar