McNabb’in önümüzdeki bir yılı

Geçtiğimiz Salı günü diz bağlarının yırtılması nedeni ile ameliyat olan Philadelphia Eagles ‘ın oyun kurucusu Donovan McNabb ne yazık ki önümüzdeki 8 ayını tedavi altında geçirecek.Bugüne kadar 5 kere Pro-Bowl da bulunan McNabb, 19 Kasım da oynanan Eagles-Titans maçında sakatlanarak sağ dizinin bağlarının yırtılmasına neden olan olayı kariyeri açısından büyük bir talihsizlik olarak yorumluyor. McNabb bu olayla birlikte NFL sezonunu üçüncü kez erken bitirmek zorunda kalıyor.Eagles in basın sözcüsü yaptığı açıklamada iyi bir tedavi ile McNabb in önümüzdeki sezona iyi bir başlangıç yapabileceğini belirtti.

60 yard alan golü

13. haftayı geride bırakırken bence haftanın en ilginç maçı Colts-Titans arasında oynandı.
Gazeteler “Peyton kardeşinin ne hissettiğini simdi anladı” başlığı ile haberi geçerken, Peyton sezondaki ikinci yenilgisinin en büyük nedeni olarak 4.çeyrekte rüzgarın Titans a yardim ettiğini söyledi. Sanırım Peyton sahaların hepsinin ustu kapalı olmadığını ve kış ayında olduğumuzu unutarak dördüncü çeyreğe çıktı.
Maçın en can alıcı noktası, son 7 saniye kala Titans in 60 yard dan aldığı 3 puanlık alan golü oldu. Skora imzasını atan oyuncu Rob Bironas böylece NFL tarihindeki 60 yard ve üstü sıralamasında 5. olarak yerini aldı.

Kısa bir tarihi bilgi verelim;
1883 te (daha NFL portakalda vitamin halindeyken) oynanan Amerikan Futbolunda alan golü 5 sayı olarak kaydediliyordu. 1904 te alan golü 4 sayıya çıkarıldıktan sonra NFL den sonra 3 sayı olarak kaldı.

NFL de en uzun atılan alan gollerine gelince;

  • 65 yards – Ola Kimrin (Denver Broncos), 2002 sezon öncesi maçı; Denver Broncos 31- Seattle Seahawks 0
  • 63 yards – Tom Dempsey (New Orleans Saints), 1970 sezonu; New Orleans Saints 19- Detroit Lions 17. Maçın bitimine son 2 saniye kala rekor alan golünü atan Dempsey ‘nin ayaklarında yumru ayak denilen bir tur problem var, normal insan ayağından daha farklı bir ayak yapısına sahip olan Dempsey bu problemden dolayı tedavi görmesine rağmen rekora imzasını atmayı başardı.
  • 63 yards – Jason Elam (Denver Broncos), 1998 sezonu; Denver Broncos 37- Jacksonville Jaguars 24
  • 62 yards – Matt Bryant (Tampa Bay Buccaneers), 2006 sezonu; Tampa Bay Buccaneers 23- Philadelphia Eagles 21. Maçın bitmesine 4 saniye kala atılan gol, Tampa ya zafer kazandırdı.
  • 60 yards – Rob Bironas (Tennessee Titans), 2006 sezonu; Tennessee Titans 20- Indianapolis Colts 17
  • 60 yards – Steve Cox (Cleveland Browns), 1984 sezonu; Cleveland Browns 9- Cincinnati Bengals 12
  • 60 yards – Morten Andersen (New Orleans Saints), 1991 sezonu; New Orleans Saints 20- Chicago Bears 17

 
Gramatica
Dallas koçu Bill Parcells Giants-Cowboys maçı sonrası yaptığı basın açıklamasında; kicker Gramatica’nın kendisini bile şaşırttığını ve Giants karşısında aldıkları 23-20 lık zaferi oyun kurucu Romo ile Gramatica ‘ya adadığını söyledi.
Arjantin doğumlu olan Gramatica, ilk 1999 yılında Tampa Bay ile NFL kariyerine başladı ve 2002 yılında ayni takımla Super Bowl yüzüğünü parmağına takmayı başardı.
2003 yılındaki kotu performansı nedeniyle Tampa Bay den Colts a geçirilen Gramatica 2004 sezonunda sakatlandı ve 2005 sezonunda NFL de hiçbir takimin kadrosunda yer almadı. 2006 da yedek olarak önce Patriots a daha sonra tekrar Colts a gecen oyuncu, en son 27 Kasım da Dallas ailesine katıldıktan tam 1 hafta sonra Giants ile oynadıkları maçta, maçın bitimine saniyeler kala 46 yarddan attığı alan golü ile Bill Parcells e doğru bir tercih yaptığını kanıtlamış oldu.