8 Ocak ‘ta oynanan mücadele belki de Amerika’nın en önemli NCAA finallerinden biri olarak adlandırılan Bash Bowl mücadelesiydi. Aslında ben pek amerika’da oynanan mücadelelerin yorumunu yapmayı sevmiyorum, kendime de pek yakıştırmıyorum, sonuçta bir çoğumuz bu maçları 48 farklı kamera açısından izliyor zaten 50 tane anlatanın da yorumlarını alıp bolca fikir sahibi oluyoruz,daha bunun üzerine sinirli bilgimizle ne yazmaya gerek var ki diye düşünüyorum ama yine de Fiesta Bowl ‘da ki mükemmel mücadele den sonra bu maçta benim dikkat ettiğim bazı şeyleri yazmak hiç değilse modaya uymak fena olmaz…

Florida Gators yani belki de güneydoğu Amerika’nın en kuvvetli takımı mücadeleyi 41-14 kazandı. Gators bütün maçta da rakibine bariz bir üstünlük kurmuştu dolayısıyla oynanan mücadele özellikle son Fiesta Bowl’da oynanan bir nevi daha amatör ruhla oynanan maçtan sonra gözlere çok profesyonel geldi. Bunda Florida’nın da etkisi inanılmazdı. İnanıyorum ki Florida State de oynayan 22 as oyuncuyu NFL ‘deki her takıma koyabilir çok ustun bir performans bekleyebilirsiniz. Hem taktiksel hem de fiziksel olarak Florida State ‘in 2006 kadrosu bir NFL takımını aratmıyordu.

Ohio State yine 2003 yılının şampiyonuydu ve iddiasının yine çok ciddi olacağını sanıyordum ama tam tersine Florida maçı çok rahat bir biçimde götürdü. Bunda Ohio State ‘in daha kötü bir takım olması daha zayıf bir takim olması değil, Florida‘nın bir college takımına nazaran çok profesyonel bir yapıda olması ve maçın başından sonuna kadar Ohio ‘dan daha fazla istemesi büyük rol oynadı. Özellikle Ohio State’in 10 numaralı oyun kurucusu maçta yorum yapan spikerlerin de belirttiği gibi genel kapasitesinin altında bir performans sergiledi. Bu da tüm Ohio State takımının oyununu kotu etkiledi sanırsam.

Gelelim Florida State’in oyuncularına. Bu takımda bir oyuncuyu bir diğerinden ayırmak saçma olsa da, takımın özellikle oyun kurucusu MVP 12 Chris LEAK ve 30 numaralı çizgi arkası oyuncusu ve savunma MVP’si 91 Eric HARDY inanılmaz performans sergilediler. Maçta özellikle 30 numaralı oyuncunun kaskı çıkmış olmasına rağmen hoş bir tackle ıda var, izlenmeye değer diye düşünüyorum. Bu oyunculardan ziyade Florida State’in tüm hücum oyuncuları sanki rakip takım oyuncuların nerede duracağını biliyormuş gibi oyun başladıktan 5-6 saniye sonra bile tam olması gereken yerde bloklar yapıp sanki diğer tüm üniversite takımlarından taktiksel anlamda çok daha ustun olduklarını kanıtlar gibiydiler. Bunda pek tabii ki en önemli etken Florida takımının toplamda 31 senior oyuncuya sahip olması ve diğer takımlara nazaran %25 daha fazla tecrübeli oyuncuya sahip olmasıydı. Açıkçası iki takımın da savunmaları neredeyse benzer kalitede  oynamış olsalar da, farkı yaratan hücum takımına sahip GATORS’dan inanılmaz kuvvetli hücum oyunları izledik.

Genel olarak bir Fiesta Bowl kadar eğlenceli bir maç olmasa da yine de bol sayılı kuvvetli iki takımın mücadelesiydi bu seneki Bash Bowl. Buradan beni ne kadar duyarlar bu ufak bir soru işareti olsa da iki takımı ve oyuncuları tebrik ediyor özellikle kupayı kaldıran Gators ekibini gözlerinden öpüyorum.