Bears ve Colts 4 Şubat Pazar günü Miami’de NFL’in en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek. Sezona hızlı başlayan iki takımın mücadelesi kim kazanırsa kazansın zevkli olacağa benziyor…

Colts tarihinde ilk kez Super Bowl’a çıkarken Bears 1986 yılında kazandıklar Super Bowl XX’den sonra ilk kez Super Bowl’da boy gösterecek. Bildiğiniz gibi iki takımda sezona çok hızlı girmişti. Chicago Bears ilk yedi maçını kazanıp NFC North’da birinci sıraya otururken, Indianapolis Colts ise ilk dokuz maçını kazanarak AFC South’da birinci sıradaydı.

Bears’ın güçlü savunmasına karşın Colts’un güçlü ofansı dikkat çekiyor. Indianapolis Colts, Pro Bowl’a beş oyuncu gönderirken bu beş oyuncunun da hücumda yer alması, Bears’ın ise gönderdiği yedi oyuncunun defans ve özel takımda yer alması bunu kanıtlar nitelikte.

Ayrıca Super Bowl XLI yakın arkadaş olan iki afro-american koç Tony Dungy(Colts) ve Loive Smith(Bears) karşı karşıya getirecek.  Tony Dungy ve Loive Smith daha önce Tapma Bay Buccaneers’da birlikte çalışmışlardı.

Miami Gardens, Florida’da Dolphin Stadium’da oynanacak maçın para atışını efsanevi oyun kuruculardan Dan Marino yapacak.

Devre arası şovlarında ise Prince ve Beyonce Knowles sahne alacak. Reklam vermek isteyen firmalar ise otuz saniye için 2.6 Milyon Dolar ödemek zorunda. Diğer sponsor anlaşmalarını da işin içine katarsak başta televizyon gelirleri olmak üzere NFL’in CBS’in kasası dolacak.

CBS demişken maç Amerika’da CBS televizyonundan yayınlanacak. Yorumcular ise Jim Nantz ve Phil Simms.

Bahisciler tarafından Colts favori olark gösterilmekte olsada kesin bir şey söylemek yanlış olur.

Bakalım güçlü Bears defansı, güçlü Colts hücumunu durdurabilecek mi? Colts defansı Bears’ın koşu oyunlarını durdurabilecek mi? Peyton Manning sonunda çok istediği şampiyonluğa kavuşabilecek mi?…

Maç 4 Şubat’ı 5 Şubat’a bağlayan gecede saat 01.00’da Fox Sports’da. Tekrarları ise aynı gün saat 10.00 ve 19.00’da…