Sıkı bir Pats taraftarı olmama rağmen kabul etmeliyim ki Pazar günkü maçtan pek umutlu değildim. Normal sezonda zorlanan bir Patriots takımına karşı NFL’in 2006 normal sezonun en iyisi 14-2 Chargers takımı, LT ve arkadaşları, Pats için maçların en kolayı olmayacak gibi gözüküyordu. Maçtan önce kafamda dolaşan karamsar düşüncelere karşılık az da olsun bir umut ışığı saçan tek şey Patriots’ın Bellichick/Brady dönemindeki muhteşem playoff rekoruydu (11-1). 5 sezonda 3 Superbowl’uyla Patriots’ın oraya gitmeyi bildiği kesindi. Ama LT ve Chargers takımı, arada sırada tekleyen hücumu ve koşuya karşı zorlanan ve ciddi şekilde kan kaybetmiş sezondary’li savunmasıyla Patriots için çok mu fazla gelecekti?

Post-season’ın en iyi maçı olmaya aday bu karşılaşma (koleji saymazsak) da yine bir Patriots klasiğiyle bitti. Açık ara farkla favori olmadığı bir deplasman post-season maçında 5 sezon içerisindeki ikinci post-season mağlubiyetine doğru gidiyor gözükürken 4. çeyrekte mucizevi bir dönüş yaparak maçı kale isabetiyle (field goal) kazanmayı Brady ve arkadaşlarına bırakın zaten. Tabii Troy Brown’un maçın bitimine 6 dakikadan biraz daha fazla kala 4. hak ve 5’lik bir oyunda Brady’nin pasını yakalayan Chargers safety’sini indirirken topu sökmesi Pats’e serilerini devam ettirip Caldwell touchdown’unu takiben başarılı bir iki sayı denemesiyle maça eşitlik getirme şansını vermesi çok önemliydi.

Bütün bu deja vu deneyiminde eksik olan tek şey Pazar günü Indianapolis’te Colts’la oynayacak olan Patriots’ın sahanın öbür tarafında görecekleri Adam’dı (Vinatieri). Süprizleri bir kenara bırakırsak bence Patriots yine bir Superbowl yeri alacaklar. Colts iyi bir takım ama sadece kale isabetlerinden (tam 7 tane) oluşan bir maçta Ravens’e karşı tutuk gözüktü. Tabii Indy’nin normal sezonda AFC’yi toplam hücum ve pas hücumunda birinci sırada ve sayı yapan hücumda San Diego’nun arkasında ve New England’ın önünde ikinci sırada bitirdiğini unutmamak gerekiyor. Hepimiz zaten Pats savunmasının Ravens savunması olmadığını biliyoruz ama normal sezonu toplam savunmada 5. sırada bitiren Patriots savunması yine de 12. olan Colts savunmasının bir hayli önündeydi. Buna Patriots hücumunun normal sezonu toplam hücumda Baltimore’un, Brady’nin de McNair’in önünde bitirdiği gerçeğini eklersek Pazar günkü maçın seyri gerçekten güzel olacağa benziyor.

Ancak zaman gerçeği gösterecek…