Geçen sezonun tecrübesiz ancak ısrarcı, zayıf ama saldırgan takımı Stallions’ı tanıtmak istiyorum sizlere. Stallions(STA) bu sezon çok farklı bir portre çiziyor. Geçen seneki tecrübeler bu sezon takımı dahada birbirine kenetlemiş. Özellikle defansta STA ciddi bir güce sahip. Hücumda bazı sorunlar hala yaşansa da gelecek sezon için takımın iddialı olacağını düşündüren bir resim var ortada. Geçen hafta tarihinin ilk galibiyetini alan STA’nın önünde ciddi bir sınav var. Batı konferansının süratli, sert ve oldukça disiplinli ekibi RAMS. İki takım içinde önemli maç, eğer RAMS sürprize izin verirse playoff şansını zora sokacak,ve STA kazanırsa matematiksel bir şansa kavuşacak.

Aslında STA defansının iki önemli ismiyle yaptığım görüşmede bu maç hakkında bir şeyler sormak istedim ama takımlar arası gerginliklere yol açmak yada polemiklere sebep olmak gibi bir anlayış sahibi olmadığım için genel bir konuşmayı tercih ettim…

Defanstan bu sezon beklentisini sorduğumda Seyfo ”bu sene defanstan beklentim bir defans oyuncusu ve defans kaptanı olarak çok yüksek ve sert bir defans anlayışıyla diğer takımların canını yakacağımızı düşünüyorum biz defans takımı olarak ofansımıza topu ne kadar hızlı geçirirsek sayıya o kadar hızlı ulaşırız ve bundan sonraki maçlarda bunu başarmak için ben ve defanstaki diğer arkadaşlarımız elinden geleni yapacak ve galibiyetlerin mimarı olacağız .” diyerek cevap verdi. Genç linebacker’ın suç ortağı DE Kaya ise”Stallions olarak bu sene ligi en az 4. lükle bitirme gibi bir amacımız var.Önümüzdeki maçları kazanıp,moral bulmak istiyoruz. Maçlar bitince yapacağımız hazırlık maçları için antrenmanlarımız sürecek. Seneye playofflarda favori gösterilen kadro çalışmalarına bu seneyi de katarak çalışacağız.”dedi. Beraber ciddi bir uyumları gözlenen ikili beraber çalışmaktan da oldukça memnunlar.

”Kaya’yla çalışmaktan çok memnumum çünkü kim önünde öyle fizikte bir endle çalışmak istemez ki, herkese olduğu kadarıyla ona da güvenim sonsuz ve özellikle cesur tavrı ve bitmek tükenmek bilemeyen enerjisi ve bana olan güveni beni çok mutlu ediyor .”diyen Seyfo’ya, Kaya’da ”Seyfo gibi bir sporcuyla oynamak çok ayrıcalıklı.Oyun başladığında senin hatalarını kapatacağına  inandığın bir LB olunca oyunun daha da üst seviyeye çıkıyor.Defans kaptanımız  olmasından da son derece memnunum.”diyerek katıldı.

Seyfo bence ve diğer bir çok yorumcuya göre de STA defansının kalbi ve ruhu, ona bunu sorduğumdaysa son derece alçak gönüllü konuştu”Stallions defansının kalbi ve ruhu olduğumu düşünen arkadaşlar varsa bu yakıştırmanın beni çok mutlu ettiğini bilmelerini isterim fakat benim defans anlayışımda tek bir kişinin ruhu ve kalbini ön plana çıkması beni üzer ben defansı hep bir bütün olarak ele aldım ve her zaman öyle olmasını istedim eğer bizim takımızda Seyfo diye bir oyuncu defansta süper oynuyorsa bunun diğer 10 tane defans, oyuncusuyla yüksek ve muhtemel ilgisi vardır ”.

Kaya’nın hızı ve size’ını oldukça beğenmeme karşın yüksek oynadığını düşündüğümü söyledim”Türkiye’nin en uzun DE si olarak evet biraz stance sorunu yaşıyorum. Önümde model alacağım bir DL olmadığı için fundemantalimi biraz izleyerek biraz kulak dolgunlu ile yarattım. Fırsat bulursam bu sene gelecek Amerikalı koçların kampına katılarak kendimi geliştireceğim.”dedi.

İki oyuncuyla konuşmamızın son  kısmında ise, onlara şunu sordum…
BK: Yıldız defansından açıkçası ben çok daha fazla iş bekliyordum, özellikle Sultans maçında daha ilk yarı mücadeleyi bırakan bir ifade vardı suratlarda, playofflar için tüm maçlarınızı almanız lazım defans bu konuda katkı sunacak mı?

Seyfo: Boğaziçi maçı tüm takım için bir hüsran yarattı kimse bu kadar çabuk açılacağımızı ve çok çabuk oyundan düşmemizi beklemiyordu fakat o maçtan önceki eksikler özellikle bir LBmizin cezalı olması ve diğer LBmizin de askere gitmiş olması bizi çok etkiledi ve defans kurgumuzu derinden yaraladı bende o arkadaşlara çok alışmıştım ve ilk defa LB oynayan arkadaşlarla biraz uyumsuzluk yaşandı fakat bu eksiklerin yerini doldurup defansımızı takıma yeni katılan oyuncularla güçlendirip playoff yarışına girebilecek potansiyelimiz olduğunu herkese kanıtlayacağız, defansın bu konuya katkı sunacağını düşünüyorum çünkü biz takımızı oluşurken veya maçlara çıkarken öncelikle karşı takımı defansımızla yenmeyi düşünen bir mantalitede olduk ve tabi böyle bir takımın defansı bu mücadelede kesinlikle isminden söz ettirecektir.

Kaya: Playofflar için kaybettiğimiz maçlardan sonra bir iddiamız kalmadı fakat yine de biz her maçı playoff maçı gibi oynayacağız. Şuan defans olarak çok büyük eksiklerimiz var maalesef ama bunları kapatmak için takımımızın her bireyi gayret gösteriyor.Gelecek senenin defansının sinyallerini bu senenin son maçlarında vereceğiz.

Onların bu inançlı ve güven veren yapıları STA’nın diğer oyuncularında örnek oluyor. Takımın mimarlarında savunma takımının koçu sevgili arkadaşım Yiğit Anadol’a biraz yüklenmekte pek sakınca görmüyorum. Kendisi iyi bir strateji uzmanı olan Yiğit’e sorduğum sorulara geçmeden evvel değerli babasının kaybından dolayı kendim ve tüm NFLTR ailesi adına başsağlığı dilemeyi de bir borç bilirim.

BK: Koç pas covarage için ne zaman önlem almayı düşünüyorsun?

Yiğit Anadol: Bildiğin üzere takım geçen sene malzemelerine kavuştu ve o dönemden beri bir çok maç ve antrenman yapma şansı buldu. Ancak bunlar yeterli olmuyor, her geçen gün daha ileri gitmeye çalışıyoruz. Seninde gördüğün üzere açıklarımızdan biri tam olarak bir pass coverage yapamamamız. Bunun için idmanlarda özel çalışmalar ve küçük üçgenler oluşturmaya çalışıyoruz.Özellikle koşan ve kondisyonlu bir defans yapısı ilk hedefimiz.

BK: Defensive backler neden bu kadar yavaş? D line ve linebackerlarda yani ön yedide neden hala münferit başarılar var? Birilerinin artık ağırlık koyması gerekmiyor mu? Genel olarak defansta neden bu moralsizlik gözümüze çarpıyor?

Yiğit Anadol:Senden böyle bir sorunun geleceğini tahmin ediyordum.Bir takımda DB ( ve QB ) yetiştirmekten daha zor ne vardır bilemiyorum, hem oyunu hot dan sonra çözecek ve yönelecek hem de doğru zamanda doğru yerde bulunacak. Bizde bütün takım oyuncuları canını dişine takarak her mevkide oynaya biliyor, bu nedenle sadece DB olarak biri yetişemiyor. Bunlara ek olarak, oyuncunun saha antrenmanlarından arda kalan zamanlarda bireysel yapacağı antrenmanlarda önemli. Biz birçok eksiği elimizde düzgün bir saha olmamasına rağmen gidermeye çalışıyoruz ama malum elden şimdilik bu kadar geliyor.

DL ve LB larımıza yeni katılan arkadaşlar oldu hepside bir fiil salon ve saha antrenmanlarına geliyorlar. Bir kaç arkadaşın isminin önceki maçlarda daha önde olduğu doğru, onlar o topu daha çok istiyorlardı ama şimdi bütün takım o topu alıp hücum kazandırmak istiyor. Bu konuda defans koçu ben, ofans koçumuz Berkay ve takım kaptanı Ahmet birlikte çalışıyoruz, bunun yanı sıra Seyfo’nunda kondisyon drilleri sayesinde daha dayanıklı ve hızlı olacağız.
Kısacası sevgili dostum motivasyon konusunda her takımda olduğu gibi zaman zaman sorunlar yaşanıyor ama biz her sene en az 30 tane yeni arkadaşı amerikan futbolu ile tanıştırıyoruz, bunların bir yarısı sene içinde başarılı olamıyorlar. Ama biz yaptığımız işten ne olursa olsun mutluyuz. Çünkü bu spor bir noktaya geliyor. Yensek de yenilsek de bu takım en küçük genç oyuncusuna kadar ölümüne savaşıyor. İlerleyen zamanlarda hep birlikte Yıldız’ın başarılarını göreceğiz.

Son olarak da takımın head coach’u Berkay’a biraz soralım istedik,

BK: Berkay bu sezon bu takımdan ne bekliyorsun?

Berkay: Burak biliyorsun geçen sene kurulan ve malzeme alan takımımız ilk seneki federasyon liginde tüm maçlarına çıktı. Eksiklerimize ve tecrübesizliğimize aldırmadan oynadığımız tüm bu maçlar bize tecrübe kattı. Fark ettiğin gibi bu sezonun ilk maçı olan Tigers maçında gecen sezonki takımdan çok daha farklı bir Stallions vardı Kurtkoy’de. 3.çeyrekte beraberliği sağladığımız maçta elimize geÇen kazanma şansını gerek tecrübesizlik gerekse ceza alan oyuncularımızın eksiği nedeniyle kaçırdık. Sultans maçı ise takim için yeni bir tecrübe oldu. Uçaksavar sahasında takımımız ilk defa seyircili bir sahada maç yaparken sahaya konsantre olamadı ve bunun getirisi olarak kotu bir oyun ve 56-0 gibi kotu bir skorla ayrıldık sahadan. Bizim için çok önemli olan bir hazırlık döneminden sonra Cavaliers maçına çıktık. Özellikle line daki eksiklerimizi giderdik ve işleyen bir ofans ile Cavaliers’a karşı ilk çeyrekte öne geçtik. Fakat ayni maç bizim için büyük bir tecrübe oldu. Stallions öne geçebileceğini hatta maç kazanabileceğini anladı ve çalışmalarının karşılığını gördü. Şimdi önümüzdeki Sakarya Titans maçı var bu maçta istediğimiz uğruna çok ter döktüğümüz galibiyeti almak istiyoruz gerek ben gerek oyuncularımız bu maça hazırız ve cumartesi bize gereken galibiyeti alacağımıza inanıyoruz. Kalan 3 maçımızdaki hedefimiz 3 galibiyet alarak playofflari kaçırdığımız bu sezonu iyi bitirmek. Ancak sezon bitince Stallions için çalışma zamanı demek olacak. Önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için gerek saha dışı gerek saha içi çalışmalarımız devam edecek. Amacımız seneye playofflara oynayan mücadeleci sert bir takım yaratmak bunun için her zamanki gibi sadece futbolu düşüneceğiz ve çok çalışacağız.

Herşey için teşekkürler Stallions camiasına başarılar diliyoruz…