Pazar günü yaklaşan NFL draftı hem NFL hemde NCAA football’u hayranları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Özellikle birinci tur da seçilecek oyuncular için pazarlıkların son noktaya ulaştığı günlerde, otoritelerde tartışmalarına hız verdi…
Otoriteler drafta ki en iyi oyuncunun Georgıa Tech’ten WR, Calvin Johson olduğunda neredeyse hem fikirler… Ama NFL dinamikleri içinde bu oyuncuya kimin ihtiyacı olduğu tartışmalı. İlk oyuncu seçme hakkı Oakland Raıders’da… Oakland’ın topu WR’lara ulaştıracak bir oyun kurucu arayışı hala devam ediyor… Bu noktada Raiders’ın en büyük adayı LSU oyun kurucusu Jamarcus Russell… Russell çok yetenekli bir  oyun kurucusu olmasına rağmen NFL’de bir yıldız olup olamayacağını zaman gösterecek… Raidersın yetenekli QB’yi seçmemesi halinde ilk beş sıradan başka bir takım tarafında seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İkinci sıra draft hakkı ise Detroit’e ait… Detroit hala yapılanma aşamasına olan bir takım yeni gelen free agent oyuncularla kadrosunu yeni sezona hazırlayan Detroitin takas yapabileceği bir oyuncu seçmesi bekleniyor. Adaylar arasında Clemson DE’i, Gaines Adams en kuvvetli görünüyor. Adams’ın ilk draft edilecek olan defans oyuncusu olma şansı çok yüksek. Bir diğer aday ise Wisconsin OT’ı, Joe Thomas son derece atletik bir Tackle olan Thomas 5. sırada kendisini bekleyen Arizona Cardinalsın da en büyük draft adayı.

Üçüncü sırada ise Cleveland Browns… Brown’s yönetimi gelirleri artıracak bir yıldız oyuncu peşinde bu nedenle en büyük adayları bu çevrede iyi bilinen Notre Dame oyun kurucusu Brady Quinn… Quinn çok önemli bir isim olsa da NFL e uyum sağlaması ve etkili bir oyuncu olması için, her oyun kurucu gibi, zamana ihtiyacı var.  Fakat takımın gene menajeri Phil Savage ve Head Koç Romeo Crennel, takıma hemen katkı sağlayacak bir oyuncu peşinde. Bu noktadaki en önemli isimse Oklahoma RB’i, Adrian Peterson. Son derece yetenekli bir Rb olan Peterson’ın talibi çok…. Peterson’ın herkezin gözünde kaçması için Footbal tanrılarına dua eden bir diğer takımda. Onuncu sıradaki Houston Texans, Peterson’ın bu sıraya kadar düşmesi zor görünse de listedeki diğer takımların daha önemli ihtiyaçları olduğu da açık.

Dördüncü sıradaki Tampa Bay Buccaneersın draftın en yetenekli oyuncusu olarak Kabul edilen Calvin Johnson’ı almak için ellerinden geleni yapmayacağını bilmeyen yok…

İlginç bir draft bizleri bekliyor. Dikkat edilmesi gereken ilk 10 oyuncuyu sıralayacak olursak

Oyuncu
                    Pozisyon     Okulu

1. Calvin Johnson       WR       Georgia Tech

Son 10 yılın en etkili receiveri fiziksel olarak tam bir tehdit.

2. Brady Quinn       QB       Notre Dame
Son derece etkili ve yetenekli bir oyuncu, aynı zamanda marka olabilecek bir oyuncu.

3. Adrian Peterson       RB       Oklahoma
Kuvvetli ve etkili bir oyuncu ama dayanıklılığı konusunda soru işaretleri var.

4. Joe Thomas       OT       Wisconsin
Hem koşu hemde pas oyunlarında son derece etkili tam bir tackle.

5. JaMarcus Russell      QB       L.S.U.

Fiziksel olarak tam bir oyuncu belki de ligin en kuvvetli kolu, topu sahanın bir ucundan diğerine gönderebiliyor.

6. LaRon Landry       S       L.S.U.
Tüm kariyeri boyunca çok başarılı olmuş tam bir avcı.

7. Patrick Willis       ILB       Ole Miss

Son derece üretken bir Line back ve joker yeteneklerine sahip bir defans oyuncusu.

8. Gaines Adams       DE       Clemson

Son derece hızlı ve oyun kuruculara çok çabuk ulaşabilen bir oyuncu.

9. Alan Branch       DT       Michigan
Sahanın ortasını son derece iyi kapatan iri ve atletik bir savaşçı.

10. Amobi Okoye       DT       Louisville
20 yaşında olamasına rağmen, son derece yetenekli ve gelecek vaat eden bir kabiliyet

(Referans: Scott Wright)