Uzundur görüşemiyoruz, ama bu sürede lig yerinde durmuyor.Klasman maçlarını tamamladık ve on sekiz takımlı,üç bölgeli ve yüz sekiz maçlı dev sezonumuz,yedi maç sürecek(bunlardan ilki tarihi biraz tartışmalı olarakta olsa yapıldı ve Reddeers,Rams’i 48-0’la geride bıraktı) bir playoff mücadelesiyle sona erecek.

Playofflarda TAFL-Güney’i Ege Dolphins(İzmir), E.M.U Crows(Mağusa) ya da daha çok tercih ettikleri isimleriyle The ”U”, TAFL-Batı’yı Boğaziçi Sultans(İstanbul), İstanbul Cavaliers(İstanbul) ya da Cav’s ve tartışmalı bir tarihte yaparak kaybettikleri maçla mücadele dışı kalan Koç Rams(İstanbul) ve son olarak TAFL-Doğu’yuda Haccettepe Reddeers(Ankara), Gazi Warriors(Ankara) ve Başkent Knights(Ankara) temsil edecek.

Eşleşmeler:
Gazi Warriors @ The ”U”
Başkent Knights @ Boğaziçi Sultans
Cav’s @ Ege Dolphins
Koç Rams @ Haccettepe Reddeers

Gazi Warriors @ The ”U”
-Maç Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oynanacak ilk playoff mücadelesi.
-E.M.U stadında yapılacak karşılaşmada hava şartlarının mayıs ayına geldiğimiz şu günlerde oldukça güneşli olacağı aşikar.Kıbrıs sıcağı Gazi Warriors’ın alışık olmayacağı bir ortam.
-Seyirci desteği ev sahibi takıma başka bir avantaj sağlıyor.
-Gazi Warriors TAFL-Doğu’da pek alışık olmadığı bir oyun düzeniyle karşılaşacak, diğer taraftan E.M.U ise ağırlıklı koşu oyunu yapılan oyun düzenine pek yabancı değil.
-Gazi Warriors istikrarlı bir takım ve süratli Başkent Knights defansınıda geçtiğini düşünürsek, E.M.U’nun defansı karşısındada bir başarı yakalayacaktır.

Bence bu maçın sonucu bol skorlu olacaktır ve skoru iki takımında defans ve special teams üniteleri belirleyecektir.Hangi defans daha az hata yaparsa ya da hangi special teams ünitesi daha iyi çalışırsa o takım maçı kazanacaktır.Maçın ikinci ve dördüncü çeyreklerinde ciddi bir E.M.U etkisi olacağını düşünüyorum.

Başkent Knights @ Boğaziçi Sultans
-Uçaksavar’da Knights’ın işi biraz zor sanki.
-Başkent’in RB Cem uzundur sakat.
-Başkent için Sultans tam bir süpriz, ancak senelerin takımı Sultans Ankara ekolüne yabancı değil.
-Başkent Knight defans ünitesi oldukça başarılı.
-Boğaziçi Sultans daha iyi koordine edilen takımlarımızdan biri ve saha içi uyarlamalarda başarılı.

Bir kere Uçaksavar dipsiz bir kuyu Bülent Emet’te kuyuya taş atıp duruyor. Uzundur kimse çıkaramıyor. Defans çaylaklarla bile tutunuyor. Ferhat bir yolunu bulup adamları oyunda tutuyor. Koşuya karşı sıkı bir ”gap control” defans uyguluyorlar. Ancak pasa aynı oranda hassas olduklarını düşünmüyorum. Hücumda ise hep aynı şarkı ilk yarı tutuk gözüküyorlar ancak ikinci yarı sahaya karşı takımı çözüp çıkıyorlar ve maçı kazanıyorlar. Kaldı ki bu oyun uyarlamalarla kazanılıyor. Rakiplerinin hassas yanlarını bulup mutlaka başarılı oluyorlar. Diğer taraftan Knights’ın daha çok tek yönlü oynayacağını ve bunun mücadelelerini açıkça baltalayacağını düşünüyorum. Eğer çok bilinmedik bir gelişme yoksa bu maçı Sultans kazanacaktır. Ama Knights defansı izlemeye değer bir maç çıkaracaktır.

Cav’s @ Ege Dolphins
-Ege Dolphins playooflarda tecrübeli bir takım,geçen sezonun finalisti.
-Cav’s bir adım daha ilerlemek için herşeyi yapacaktır.Heyecanlı oldukları kesin.
-Maçın Ege Dolphins adına tarihsel bir önemi var.
-Ümit Serdar Yalçın faktörü. Deneyimli koç Ege’yi bir finale daha taşımaya kararlı.

Ege Dolphins’te deneyimli oyuncuların mezuniyet yüzünden şehirden ayrılmalarının getirdiği bir kan kaybı yaşanıyor. Ancak bu maçın önemi bence ligin en sert takımlarından biri olan Dolphins’i kendine getirecektir. Bence bu çeyrek final maçı diğerlerinden daha değişik bir noktada duruyor. Neden derseniz? Size dört sezon evel derim,yarı final Ankara derim. Ege’li oyuncular açısından pek unutulamadık bir hatıra olan maçın, rövanşı sayılabilecek bir yarı final eşleşmesini(Cav’s Dolphins maçının galibi Reddeers’ı evinde konuk edecek)hiçbiri kaçırmak istemeyecektir. Bu arada Reddeers’ın senelerdir ilk defa şehir dışına çıkacak olması dolayısıyla iki takımda bu şerefe nail olmak için çok büyük bir mücadeleye gireceklerdir. Maça bakarsak, benim favorim Ege Dolphins. Ancak şu da bir gerçek ki Cav’s bu işi çok ciddiye alan takımlardan biri. Özellikle defansta oldukça etkili bir takım. Eğer Dolphins kadrosunu toparlarsa ve maça konsantre olursa maçı kazanacaktır. Eğer Cav’s yüksek tempoda skora ulaşabilirse maça ortak olur ve hatta kazanır. Yani anlayacağınız bu maçta tonu kim belirlerse o galibiyete daha yakın duruyor.

Koç Rams @ Haccettepe Reddeers

Bu maçla ilgili polemiklere yazımda değinmek istemiyorum. Ama şu da bir gerçek ki,bazı iddialara sebep olan bu davranış playoffların hemen başında bazı homurtuların yükselmesine sebep oldu. Herneyse Reddeers’ı galibiyet için kutlarım. TAFL’nin ilk yarı finalisti Reddeers.

Haftasonu maçlardan sonra yeni bir değerlendirmeyle karşınızda olacağım.Kendinize iyi bakın.