Normal sezonun ardından geçtiğimiz hafta ve bu hafta oynanan karşılaşmalarla playoff heyecanı başladı. Son 8’e kalan takımlar Hacettepe Red Deers-Koç Rams , Gazi Warriors- EMU Crows , Boğaziçi Sultans- Başkent Knights ve Ege Dolphins-İstanbul Cavaliers şeklinde eşleşmişti.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da oynanan karşılaşmada Ankara Grubu’nu ilk sırada bitiren Red Deers, İstanbul Grubu’nun üçüncüsü Koç Rams’i 48-0 ile geçti ve yarı finale çıkarken ligde yenilgi almayan iki takımdan biri olmayı sürdürdü.

Bu hafta oynanan karşılaşmalarda ise Ankara Grubu’nun ikincisi Gazi Warriors deplasmanda karşılaştığı Anadolu Grubu’nu ikinci sırada bitiren Emu Crows’u 36-26’lık skorla geçerek rakibinin sürpriz yapmasına izin vermeyerek adını yarı finale yazdıran bir diğer ekip oldu.

Geçtiğimiz sezonun yenilgisiz şampiyonu ve bu sezonda henüz yenilgiyle tanışmayan Sultans konuk ettiği Ankara Grubu’nun iddialı ekiplerinden Başkent Knights’ı 14-7 ile geçip yarı finale çıktı.

Anadolu Grubu’nu lider bitiren Ege Dolphins konuk ettiği İstanbul Grubu’nun ikincisi İstanbul Cavs’i  20-14 yenerek geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede yarı finaldeki yerini almıştır.

Bu sonuçlardan sonra Boğaziçi Sultans- Gazi Warriors ile eşleşirken Hacettepe Red Deers- Ege Dolphins ile eşleşti. Önümüzdeki hafta oynanacak karşılaşmaların ardından finale çıkacak iki takım belli olacak. Bütün takımlara, hakemlere ve görevlilere yarı final karşılaşmalarında başarılar dileriz.

Yazan: Kaan Ekemen