İşte gün geldi.12 Mayıs Cumartesi Saat 15.00’de Türkiye Amerikan Futbolu Liginin En Büyüğünü Hep Beraber Taçlandıracağız.Neden diyorsunuz belki?Neden büyük yazdım bu kelimeleri.Çünkü gerçekten büyük bir gün olacak yarın.Hep beraber ilmek ilmek ördüğümüz,hepberaber çalıştığımız,bir yerlere taşıdığımız ligimiz sezonunu yine güzel,kendine yakışan bir finalle sona erdiriyor.Emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutlarım.Başta sayın başkanımız Soner Yılmaz olmak üzere tüm yetkilileri acı,tatlı bu süreçte emeği olan herkesi.Bu noktada bu işin Ankara’sı,İstanbul’u,İzmir’i yada Mağusa’sı olmasada finalin yani en iyinin iyisinin bir adı var.Adı Haccettepe REDDEERS vs. Gazi WARRIORS ve hernekadar bu benim sinirime dokunsada arkadaşlar bunun bir şehride var.ANKARA.Bu sezonun bu en iyi iki takımını kutluyorum.Hem örnek oyunları hemde saha içi centilmenlikleriylede saygı duyulacak bir sezon yaşayan ve yaşatan bu iki takımın yönetimlerinide ayakta alkışlamak gerekiyor.Final maçında görev alacak hakem arkadaşlarda bu çabanın adalet duygusunu,vicdanını temsil ediyor.Bu konuda iyi bir sınav verdiğine inandığım MHK başkanımız sayın Ahmet İzer’i ve tüm hakemlerimizide zor şartlarda gösterdikleri özveri açısından saygıdeğer bulduğumu söylemek isterim.

Herneyse bu kadar yeter. Biraz da saha içine ve sideline’lara bakalım ne dersiniz?

*Warriors hücum oyunu vs. Reddeers defansı
*Reddeers hücum oyunu vs. Warriors defansı
*Özel takım üniteleri
*Kenar yönetimleri
*Hava,zemin şartları
*Seyirci desteği
*Hakemler

Öncelikle hava ve zemin şartlarından başlarsak yarın hava 28 derece olacak ve Beytepe’de parçalı yada az bulutlu bir hava bekleniyor.Yani yağmur çamur yok saha ve zemin temiz olacak.Nem değerleri bana biraz yüksek geldi bu top tutuşlarda eldivensiz oyuncuların hakimiyetini etkiliyebilir.Ayrıca rüzgar etkin olmayacak gibi bir tahmin olsada Beytepe’de rüzgar olabileceğini düşünüyorum bu da pas oyunu ve özel takımlar aktivitelerini saha seçimine göre etkiliyecektir.Tabi bunun yanında açık hava bulutsuz gökyüzü gibi detaylarında güneşi arkasına alan oyuncular için bir avantaj diğerleri için ise tam bir kabus yaratabileceğide aşikar.Tabi aslında bu detaylar tüm maçlar için geçerli ama bu büyük olan.Bu yüzden en ufak detay bile bu maçın kaderini değiştirebilir.

Hücumda Warriors oyununa bence Reddeers defansı çok prim vermez.Senelerdir birbirlerine karşı oynuyorlar ve bu sistemi Reddeers artık oldukça çözmüştür.Ancak Warriors yönetimide bunu biliyor zaten.Ben Warriors oyununda trick play’ler göreceğimizi düşünüyorum.Kerem Ateş bu sezon hiç kullanmadığı bazı oyunları oynatacaktır.Sonuç için bence ihtiyacı olan bu.

Reddeers akını ise bence tam bir uyum ve disipline dayanıyor.Bazı yazar arkadaşların iddaa ettikleri güç oyunu mantığını ne Reddeers’ta gördüm nede bence Football güç oyunudur.Ben disiplin,mükemmelliyetçilik,uyum ve ritme inanırım.Reddeers’tada bunları görüyorum.Bence pil tüm maç bitmeyecek ve Reddeers saha boyunca ilerleyecektir.Hava akınıyla etkin olacağına inandığım ekip Warriors defansını çok iyi tanıyor.Yapılan hataları affetmeyeceklerdir.

Bunları okurken defans? diye soran gözlerle baktığınızı görebiliyorum.Açık ve net bu maçın yarını yok!Demekki en önemli üniteler Defans ve özel takım üniteleri.Saha hakimiyeti çok önemli. Kicker’lar ve punter’ların hayatlarının en önemli maçı diyebiliriz.Özel takımlarda açıkça Reddeers hakimiyeti var. Defans tecrübe işidir,Red Deers bu konudada bence rakibine karşı avantajlı durumda.

Maçın özeti Warriors çok skor yapmak zorunda çünkü defansta yapılacak hataların telafisi bu şekilde olabilir bence.Sezondaki maçtada resim bundan ibaretti. Red Deers durdurdu, Warriors durduramadı.

Benim kuponumda iki skor farkla Red Deers yazıyor.