12 Mayıs Cumartesi günü oynanan 2006-2007 sezonu TAFL finalini sonrasında şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Hacettepe Red Deers oldu. Ankara Grubunun iki güçlü ekibi Hacettepe Red Deers ve Gazi Warriors’ın finalde Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampusünde karşılaştıkları ve uzatmalara giden maç 15-12 Hacettepe’nin lehine sonuçlandı.

Maçın ilk çeyreğine hızlı başlayan Hacettepe ilk serisinde touchdown yaparak 6-0 öne geçti ancak ekstra sayıyı alamadı. Daha sonra iki takımda karşılıklı koşu oyunlarıyla birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı. Gazi Warriors, Hacettepe hücumunun yaptığı fumble sonrası geliştirdiği hücum ile touchdown yaparak Hacettepe’ye cevabını verdi ancak onlarda ekstradan yararlanamadı ve böylece durum 6-6’ya geldi. İlk çeyrek bu şekilde sonuçlarınken ikinci çeyrek kendini gösteren Red Deers savunması Gazi’ye sayı şansı vermedi. Red Deers ikinci çeyrekte yaptıkları touchdown ile durumu 12-6 ‘ya getirdi. Ekstra sayı denemesinde field goal deneyen Hacettepe bunda başarılı olamadı. Ancak kale direkleri arkasında hiçbir hakemin bulunmayışı itirazlara sebeb oldu. Maçın ilk yarısı 12-6 Hacettepe’nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte iki takımında taraftarları takımlarına olan desteklerini arttırdılar. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Gazi defansı vardı. Adeta Hacettepe hücumuna nefes aldırmadılar ve sayı şansı vermediler. Gazi üçüncü çeyrekte bulduğu touchdown sonucunda durumu 12-12’ye getirdi. Bu touchdown maçta pas oyunuyla bulunan ilk ve tek touchdown oldu. Gazi Warriors’ın ekstra sayı denemesi hakem tarafından geçersiz sayılınca üçüncü çeyrek 12-12 eşitlikle sonuçlandı.

Son çeyrekte ise heyecan resmen doruktaydı. İki takımın taraftarları karşılıklı tezahuratlarıyla başlayan dördüncü çeyrek sırasında iki takımın savunmaları hücum takımlarına sayı vermediler. Gazi savunması ve Hacettepe savunmasının gösterdikleri performans sonucunda takımlar touchdown’a yaklaşsalarda bir türlü istediklerini yapamadılar. Maçın bitimine 5 saniye kala hücum sırası Hacettepe’deydi. Hacettepe son hakkında field goal denemesi yapmaya karar verdi. Ancak Gazi’nin özel takımı bu pozisyonda gösterdiği efor ile field goal denemsini blokladı. Maç uzatmalara gitti.

 

Uzatmalarda ilk hak Hacettepe Red Deers’ındı. Hacettepe dört hakkında da first downı alamayınca sıra Gazi Warriors’a geçti. Onlarda touchdown yapamayınca ikinci haklara geçildi. Hacettepe son hakkında denediği field goalde başarılı olunca durum 15-12’ye geldi. Gazi Warriors şimdiki hakkında touchdown yapabilse skoru 18-15’e getirecek ve şampiyonluk kupasının sahibi olacaktı. İlk üç haklarında first downı alamadılar. Son haklarında field goal denemesi yapıp durumu eşitlemek yerine tekrardan koşmayı tercih ettiler. End zone’da iki Gazi oyuncusu boş iken QB koşmayı tercih etti ve finale damgasını vuran pozisyon burada gerçekleşti. Kimilerine göre QB first downı almıştı kimilerine göre alamamıştı. Tribünler, hakemler bu konuda ikiye bölündü. Hacettepe taraftarı şampiyonluklarını kutlamak için saha koştular, Hacettepe’li oyuncularda ise şampiyonluk sevinci yaşanıyordu. Ancak daha sonra karar değişti. Gazi first downı almıştı. Hacettepe’nin itirazı sonucunda hakemler tekrardan toplandılar ve bu toplantı neredeyse yarım saat sürdü. Seyirciler, oyuncular herkes hakemlerin ağzından çıkacak kararı bekliyordu.

 

Hakemler kararı belirlemeye çalışırken iki tarafta da sinirler iyice gerilmişti. Doğal olarak oyuncularda seyircilerde beklemekten sıkılmıştı ve bu gerilen sinirler kararın verilmesiyle birlikte patladı. Hakemler, first downın alınmadığını, maçın bittiğini işaret ettiler. Hacettepe Red Deers 15-12’lik skor ile şampiyonluğunu ilan etti. Hacette’li oyuncular ve taraftarlar şampiyonluk sevincini yaşarken Gazi Warriors cephesinde ise şampiyonluğun kaybedilmesinin verdiği hüzün vardı. Kararın üç kere değişmesi ve kaybedilen şampiyonluğun verdiği sinirle bazı Gazi’li oyuncular hakemlere saldırdı. Diğer oyuncuların ve güvenliğin araya girmesiyle birlikte olay büyümeden önlendi ve Hacettepe Red Deers yapılan seremoni şampiyonluk kupasını aldı.

 

Seyircilerin inanılmaz destekleri ve yaratıcı sloganları, hakemlerin verdikleri kritik kararlar ve hepsinden önce Gazi Warriors ve Hacettepe Red Deers takımlarının sahadaki kıran kırana verdikleri mücadelenin sahaya damgasını vurduğu maç sonrasında TAFL 2006-2007 sezonunun şampiyonu Hacettepe Red Deers oldu. Gazi Warriors’ı sahadaki mücadelerinden dolayı ve Hacettepe Red Deers’ı şampiyonluklarından dolayı kutlarız. Lige katılan bütün takımlara, hakemlere ve maçları izleyen seyircilere teşekkür ederiz.

Yazan: Kaan Özaydın