Pas oyunlarında alan sorumlulukları; Pas oyunlarında bütün hakemlerin dikkat etmesi gereken nokta snap sonrasında görev bölgelerinizi hemen terk etmemektir. Pas atılıncaya kadar temel bölgelerinizde kalın ve sorumlu olduğunuz oyuncuları takip etmeye devam edin.

Oyuncu paylaşımında öncelik sırasını tekrar hatırlayalım:

a.Field Judge ve Side Judge.
b.Back Judge.
c.Line Judge ve Linesman.

Side Judge ve Line Judge

1.Line of scrimmage den 15 – 18 yard mesafede sana kenar cizgisinde ilk pozisyonunuzu alın
2.Sahanın sizi tarafınızdaki en dıştaki eligible receiver ile eşleşin
3.Eşleştiğiniz oyuncuya yapılan tutma ve engellemelere veya bu oyuncunun yaptığı blokların (özellikle LB lara yapılan) nizami olup olmadığına dikkat edin
4.Eğer oyun sizden uzağa giderse daha iyi görüş sağlamak için saha kenarında hash marklara doğru yaklaşın. Ama saha kenarı ile aranızda oyuncu olmamasına dikkat edin.

Back Judge

1.Line of scrimmage e en az 20, en çok 25 yard mesafede başlangıç pozisyonunuzu alın
2.Hücum takımın dizilişine göre temel sorumluluğunuz hücumun kuvvetli tarafındaki ikinci en açık elıgable receiver ile eşleşin. (yukarıdaki örnekte TE)
3.Hakemler için hücum takımının kuvvetli tarafı daha çok eligible receiver olan taraftır. (Her zaman TE tarafı olmayabilir). Eğer hücum takımı dengeli dizilmişse (her iki tarafta 1 veya 2 R) ilk back oyuncusu ile eşleşin.
4.Eşleştiğiniz oyuncuya yapılan tutma ve engellemelere veya bu oyuncunun yaptığı blokların (özellikle LB lara yapılan) nizami olup olmadığına dikkat edin

NOT: Dengeli hücum dizilişlerinde özellikle açık dizilmiş receiver olmayan oyunlarda hakemlerin işini kolaylaştırmak adına Linesman tarafı güçlü taraf olarak kabul edilip buna göre oyuncu paylaşılır. Bu sayede iki hakemin tek bir oyuncuyu takip etmesi engellenmiş olur.

Bir örnek yapacak olursak 2 TE ve 3 RB li bir hücum dizilişi düşünelim. Bu durumda Side judge ve Field Judge TE lerden sorumludur. (Her iki tarafta saha kenarına en yakın eligible receiverlar). Linesman tarafı güçlü taraf kabul edilir ve Back Judge  bu taraftaki en açık RB ile eşleşir. Line Judge kalan 2 RB ten kendine yakın olan ile eşleşir. Kalan RB ise Linesmanın sorumluluğundadır (Genellikle Full back).

Aynı prensipler “double slot” veya “double wing” dizilişleri içinde geçerlidir. SJ ve FJ wıng oyuncuları ile eşleşir. (En açık R). BJ linesman tarafındaki TE ile LJ ise kendi tarafındaki TE ile eşleşir. Linesman ise FB ten sorumludur.

Linesman ve Line Judge

1.Kendi tarafınızda çizgiye en yakın 3. Elligible Receiver ile eşleşin.
2.Snap sonrası pas atılana kadar temel görev bölgenizi terk etmeyin.
3.Back judge ile aynı oyuncuyu takip etmediğinizden emin olun.
4.Temel sorumluluğunuz sahanın 10 ila 12 yard derinliğine kadar devam eder. Gerekiyorsa ve uygunsa BJ, FJ veya SJ ile göz teması kurup oyuncu değişin.
5.Eşleştiğiniz oyuncuya yapılan tutma ve engellemelere veya bu oyuncunun yaptığı blokların (özellikle LB lara yapılan) nizami olup olmadığına dikkat edin.
6.Geriye doğru atılan paslarda Baş hakem ve diğer hakemlere kolunuzu back fielda doğru açarak pasın geriye doğru olduğunu işaret edin.

Umpire

1.Snap sonrası neutral zone a yaklaşıp line oyuncularının pas atılmadan önce sizi geçmediğine dikkat edin. (Bakınız inelligable receiver down field.)
2.Rollout paslarda (elden ele verilen veya kısa mesafe toss) line of scrimmage e yaklaşıp passın illegal ileri pas olup olmadığı konusunda Baş Hakeme yardımcı olun
3.Back oyuncularının illegal bel altı blok veya clipping yapmadığına dikkat edin

Baş Hakem

1.En gerideki back oyuncusundan 5-7 yard mesafede QB nin pas kolu tarafında pozisyon alın.
2.Her zaman pas atan oyuncunun arkasında ve dışında kalın. Pas atan oyuncunun etrafını neredeyse “360 derece” görebilecek şekilde yerleşip Cep ve çevresindeki blokları izleyin
3.Back ve Line oyuncularının Defans oyuncularına Holding, Clıpping veya illegal Bel altı blok yapmadığından emin olun.
4.Kendi tarafınızdaki tackle bloklarında Umpire a yardımcı olun
5.Pas atılırken ve atıldıktan sonra QB yi takip etmeye devam edin QB ve etrafındaki oyunu izlemeye devam edin (Pas sonrası blok amaçlı hareket etmeyen Qb ye müdahale edilmesinin yasak olduğunu unutmayın)