1-New England Patriots: Bu takimin kamera hilelerine ihtiyaci olmadigi goruldu. Hucumda Brady- Moss uyumu diger takimlar adina endise verici. Brady-Walker, Brady- Belichick uyumlari da cabasi. Chargers’in isini ilk yarida bitirmeleri dikkat cekici. Special teamler, defans kisacasi bu takimda eksik hicbirsey yok. Sampiyonlugun en guclu adayilar.

2-Indianapolis Colts: Sampiyon, sampiyon gibi oynadigi, Manning orkestra sefligini basariyla surdurdugu surece bu takimin boynu kolay kolay bukulmez. Titans deplasmaninda zor da olsa kazanmak moral motivasyonu arttiracaktir.

3-Dallas Cowboys:
 Tony Romo ve arkadaslarinin uyumu, Dallas’in ilk iki hafta 75 sayi kaydetmesi dikkat cekici. Ustelik bunun yarisini Dolphins gibi oturakli bir savunma karsisinda yapmalari da kendilerine olan guvenlerine olumlu etki yapacaktir.

4-San Diego Chargers: 
LT’nin performasi tek kelimeyle hayalkirikligi. Hazirlik maclarda tek snap bile oynamayan LT acisini simdi hissetmeye basladi. Chargers’da buyuk problemlerden bir tanesi WR’larin berbat performansi. LT’ye cok yuk biniyor ve bu olumsuz sonuclar cikariyor. Chargers’in bu hafta 3. sirada yer almasinin temel sebebi ilk iki hafta cok guclu takimlara karsi oynamasi oldu.

5-Chicago Bears:
 Rex Grossman’in hatalari, ayyas gibi pocket’da hareket etmesi Bears taraftarlarini cilgina cevirmeye devam ediyor. Chiefs gibi hucum ozurlu bir takima karsi stress cekmeleri iyi bir sinyal degil. Return uzmani Devin Hester ise yaptigi 73 yardalik Punt Return’le Chicago’da yine gunun adami oldu. Hester, 100mt’de Asafa Powell’la cekisecek kadar hizli.

6-Pittsburgh Steelers:
 Big Ben geri dondu. Gecen sene akillara durgunluk veren bir sakatlik sonrasi kotu bir sezon geciren Rothlisberger bu seneye baya iyi girdi.RB Willie Parker, Buffalo karsisinda cosarak 23 top tasimada 126 yarda yapti. Steelers gercekten su aralar  celik gibi.

7-Baltimore Ravens:
 Savunma bildiginiz gibi. Liderligini Ray Lewis’in yaptigi defans bu sene Ravens’i mucadelenin icinde tutacak. Ama Ravens’in zayif kalan hucum hattini bir anca once toparlamasi gerekiyor zira gecen sene ki kadar rahat olamayacaklari kesin. McNair ve Ogden’in donmesi buna yardimci olacaktir.

8-Denver Broncos:
 Broncos hucumu son iki macta 911 yarda yapti ama sadece 3 TD yapmalari soru isareti. Son saniye alan golleri olmasa su anda 0-2 olabilirlerdi

9-Seattle Seahawks: Ilk hafta ki tutarsiz oyundan sonra Hasselbeck ve Alexander arasinda ki “fake audible” anlasmazligi gercekten cok kotu bir yenilgi almalarina yol acti. Ama Seahawks hala division’in en iyi takimi gibi duruyor.

10-Green Bay Packers:
 Saglam bir savunma, Packers’in eski gunlerinden bir esinti sanki. Packers haftasonu Giants’i adeta sahadan silerken, 149. galibiyetini alarak rekor kiran QB Favre’in mac sonrasi mutlulugu yuzunden  okunuyordu.

11-San Francisco 49’ers: Hafta basinda annesini kaybeden RB Frank Gore, Rams karsisinda olaganustu bir mac cikararak galibiyette buyuk pay sahibi oldu. Ozellikle 43 yardalik kosusu sonucunda TD olan pozisyon haftanin en iyilerindendi.

12-Washington Redskins:
 Bu sene ki transferler ve draft haklari cok iyi kullanmis. Savunma oldukca kuvvetlenmis..Eagles’i yenerken QB Jason Campbell attigi isabetli paslarla artik isini kavradigini belli etti. Gibbs’e gore bu son 10 yilda calistirdigi en iyi Skins takimi. Hakli oldugu sezona 2-0 baslamalarindan belli.

13-Houston Texans:
 Texans? Baya saglam basladilar lige. Tam QB Matt Schaub ile WR andre Johnson super ikili olusturdu darken Johnson’in sakatlanmasi moralleri bozdu. Bunun son sampiyon ile oynacaklari haftaya denk gelmesi ise sanssizliktan baska birsey degil.

14-Cincinnati Bengals:
 Simdi soruyorum 1.haftada ki Bengals savunmasi mi gercek yoksa Browns gibi bir takimdan 51 sayi yiyen Bengals savunmasi mi? 6 TD psi atan Carson Palmer’a ve o toplari yakalayan oyuncularina emeklerine yazik degil mi?

15-Tennessee Titans:
 Aslanlar gibi mucadele ettiler ama son oyunda Vince Young’in saskinligi belki de onlari galibiyetten etti. Ama iyi yolda olduklari kesin. Ozellikle RB Chris Brown Jaguars karsinda ki gibi oynayabilirse

16-Carolina Panthers: WR Steve Smith olaganustu bir oyuncu oldugunu Texans karsisinda kanitladi. Fakat savunma bu kadar dengesiz oynarsa Smith’in emekleri bircok macta bosa gidebilir. Panthers taraftarlarinin takimlarini yuhalamasida sezonun icsaha acilis macina pek yakismadi dogrusu.

17-Jacksonville Jaguars:
 Atlanta Falcons karsisinda bile zorlanan Jaguars hucumunun acil bir silaha ihtiyaci var. Hmm acaba bu isim gecen sene rekorlar kirip bu sene iki macta sadece 63 yarda kazana RB Jones-Drew olabilir mi?

18-Detroit Lions: Bu takim kazanmasini ogreniyor. Gecen 7 maci 6 ya dad aha az farkla kaybeden Lions bu hafta ezeli rakibi Vikings’i uzatmada da olsa yenerken 10 galibiyet sozu veren QB Jon Kitna’yi gecirdigi beyin sarsintisi bile durduramadi. Kaldi geriye 8!!

19-New Orleans Saints: 
Bu takim gecen sene NFC sampiyonluk macina mi cikmisti?? Hic belli olmadi da. Savunmasi zaten olmayan takimin basta RB Deuce McAllister olmak uzere o cok uretken hucumu da kayip. Bulanlar bana haber versinler. Titans maci da giderse bulmamiza gerek kalmayacak zaten.

20-Philadelphia Eagles:
 Her halde NFL’de mac yapmasi en zor yer Lincoln Financial Field ama ev sahibi takimlar icin.  QB Donovan McNabb cok ciddi bir diz sakatligi sonrasi hala kendine guven sorununu asabilmis degil. Ayrica attigi toplari tutacak iyi bir WR olmamasi isleri iyice zor sokuyor.

21-Arizona Cardinals:
 RB Edgerrin James ilk iki macta 210 yarda kosu yapmasi QB Matt Leinart’in ortalama 300 yarda ile oynamasi iyi de devre arasi 17-0 onde olduklari bir maci son saniyede alan golu ile kazanmalari dusundurucu.

22-Minnesota Vikings: Savunma hakikaten ligin en iyilerinden. Ancak 4 adet interception yaptiran tecrubesiz bir QB ile cok uzaga gidemeyecekleri goruldu. Hatta daha da kotusu yedegi Bollinger’in dikkatsizligi fumble’a yol acti ve divisional rakip Detroit’e karsi uzatmada cok aci verici bir yenilgi alindi.

23-Tampa Bay Buccaneers: Tampa’nin gecmisten gelen saglam savunma mentalitesine bu hafta QB Jeff Garcia ve WR Joey Galloway ikilisinin muhtesem oyunu eklenince ortaya harika bir mac cikti ve Buccaneers taraftarlari bayram etti.

24- St.Louis Rams:
 RB Steven Jackson sezona kotu baslayanlardan. Tabi bunun temel sebebi  Offensive Line’nin sakatliklardan nasibini almasi. Iki ic saha maci kaybedip sezona 0-2 baslamak ve onumuzde ki 8 macin 6’sini disarda oynayacak olmak koc Scott Linehan uzerinde ki baskiyi arttiriyor.

25-Oakland Raiders: QB Josh McCown hakikaten kendisinden beklemedik bir performans cikarirken, Raiders savunmasi sanssiz yenilgiye ragmen yaptigi safety ve TD’a donusen interceptionla alkisi hakketti.

26-Miami Dolphins:
 Trent Green gecen sene sadece 4 interception yapmisti. Bu sene iki haftada ayni sayiya ulasmasi Miami’de Offensive Line’nin ne halde oldugunun kaniti olsa gerek.

27-Buffalo Bills:
  J.P.Losman takiminin hucumda daha hareketli olmasini istiyor ama Steelers macinda ilk yarida yaptigi 23 yardayla bunu yapmalari hayal. Hizli WR Lee Evans’in sadece 4 top yakalama ve 23 yarda istatiskleri ise tam anlamiyla fiyasko.

28-New York Jets:
 Sayin Jets taraftarlari iste Pennington sakat Clemens oynadi sonuc nedir? WR’lar Justin McCareins, Laveranues Coles’in tutamadigi toplara ne demeli? Hangi sorundan bahsedelim sizce?

29-Cleveland Browns:
 O felaket Steelers  maci sonrasi Frye gitti, Anderson geldi. Hepimiz elestirdik. Browns yonetimi, hocasi heralde ya sihirbaz ya super zekiler malum 44 sayi fazla attilar bu hafta.

30-New York Giants:
 Son iki macta 80 sayi heralde Giants’in son yillarda gormedigi birsey. 1996’dan beri ilk kez 0-2 basliyolar. Tom Coughlin cok utandigini soylemis. Bende olsam utanirdim dogrusu.Ilginc olan bu yenilgilerde gecen sene en cok elestirilen isim olan QB Eli Manning’in sakat omzuna ragmen gayet iyi maclar cikarmasi.

31-Kansas City Chiefs:
 RB Larry Johnson ve TE Tony Gonzalez. Peki bu takimda iyi diyebilecegimiz baska bir oyuncu var mi? QB problemleri de buna eklenince Chiefs, savunmasinin cabasina ragmen dibe batmaya devam ediyor.

32-Atlanta Falcons:
 Michael Vick gitti, gelmeyecek. Ama bu Falcons takimi zaten 2 senedir piyasada mevcut degildi. Joey Harrington’nin 13 kez sack olmasi kolej football’undan bile az gorulecek bir rezalet. Bakalim taze kan QB Byron Leftwich, ne zaman takima monte edilecek? Bu arada K Pratter sadece 26 yardalik alan golunu degil kendi isini de disari atmis oldu ve yeni Kicker 47’lik delikanli Morten Andersen oldu.