Football da oyunun en alevlendiği an topun RED ZONE olarak adlandırılan  gol çizgisi ile 20 yarda çizgisi arasındaki bölgeye girmesidir. Hücum takımının bu bölgeye ulaşması ile oyunun heyecanı en üst noktaya ulaşırken, buna paralel olarak hakemlerinde dikkat etmesi gereken noktalarda artar. Red Zone içerisinde hakemlerin dizilişi, bölgeleri ve oyuncu paylaşımı topun pozisyonuna göre değişiklik göstermektedir.

Top 5 ile 15 yarda arasında ise:

Side Judge ve Field Judge

Bütün oyunlarda temel sorumluluk alanı gol ve saha çizgileridir. Başlangıç pozisyonu snap öncesinde saha kenarında ve gol çizgisinin üzerindedir.  Oyunun gelişimi doğrultusunda hareket eder. Dikkat edilmesi gereken nokta kendi tarafındaki saha kenar çizgisi ve gol çizgisine her zaman hakim olunması gerektiğidir. Özellikle kayıp toplarda ve end zone içerisindeki Recovery kararları için hazır olmalıdır. 4. haklarda 10 yarda çizgisinin yerine ekstra özen gösterilmelidir.
Line of Scrimmage 5 yard çizgisinin içerisinde değilse koşu oyunlarında gol çizgisinin sorumluluğu SJ ve FJ a aittir. Pas oyunlarında tutulan pasların saha çizgilerinin içindemi dışında mı olduğuna karar vermek için pozisyonunu iyi ayarlamalıdır. Topu tutan veya dokunan eligible receiverların saha çizgilerini ihlal edip etmediklerine dikkat etmelidir.

Back Judge

Tüm oyunlarda saha sonu çizgisinden sorumludur. Başlangıç pozisyonu sahanın ortasında TE tarafında yer alır. Her türlü ani gelişen oyun için hazır ve tetikte olunmalıdır. End zone içindeki kayıp top veya recovery kararlarını verebilmek için pozisyonunu iyi ayarlamalıdır.
Her zaman saha sonu çizgisinin arkasında bulunmalıdır. Tutulan pasların saha sonu çizgisinin içinde veya dışında mı olduğuna dikkat etmelidir. Top tutma hakkına sahip receiverların saha sonu çizgisini ihlal edip etmediğine dikkat etmelidir.

Linesman and Line Judge

Saha kenar çizgilerinin dışında ilk pozisyonunu alır. Oyunun uzak kenar çizgisine gittiğinden emin olduğunda kale çizgisine ve oyuna doğru yaklaşır. Top sizin tarafınızda ölü duruma geçtiği zaman en ileri ilerlenen noktayı işaretleyin. Touchdown olduğunda %100 emin olmadan görsel veya sesli bir işaret vermeyin, 1-2 saniye bekleyip %100 emin olunca TD kararını işaret edin.
Pas oyunlarında koşu oyunlarıyla aynı pozisyonu koruyun ve topun en ileri noktasına özen gösterin. Pas sorumluluk alanınıza daha dikkatli konsantre olun. Kendi alanınız genelden daha küçük olduğundan FJ ve SJ a bütün oyunlarda özellikle end zone’a atılan paslarda yardımcı olun. Kararları birbirinizle onaylamadan vermeyin.

Top Gol çizgisi ile 5 Yard arasında ise

Side Judge ve Field Judge  –

İlk pozisyon şekilde de gösterildiği gibi saha kenar çizgisi ile saha sonu çizgisinin kesişimde köşelerdedir. Sorumluluk alanı sahanın ortasına kadar saha sonu çizgisidir. Kendi tarafınızdaki 2. ve 3. en geniş receiverdan sorumlu olduğunuzu unutmayın.

Back Judge –

İlk pozisyon şekilde gösterildiği gibi TE tarafına yakın saha sonu çizgisinin dışındadır. Saha sonu çizgisinden sorumlu ve sahanın güçlü tarafındaki 2. en açık receiverdan sorumludur.

Linesman ve Line Judge:

Saha çizgilerinin dışında temel pozisyonunuzu alın. Kendi tarafınızdaki saha kenar cizgisini saha sonu çizgisine kadar kapsayın. BJ, FJ ve SJ a endzone saha kenarına atılan paslarda yardımcı olun. Kendi tarafınızdaki En açık receiver ile eşleşin.
Line Judge–Top 5 yard çizgisinden ve içerisinden oyuna sokulduğu zaman başlangıç çizgisinden derhal kale çizgisine gidin.
L, FJ, LJ, BJ Top Red zone da ike yapılan görev değişikliklerinizi mutlaka bir birinizle konuşarak onaylayın. Herkesin görevinden haberdar olduğundan emin olun. Touchdown kararlarını birbirinizle onaylayın…