Atlanta Falcons

Önemli Transferler
o   WR Joe Horn (NO)
o   QB Joey Harrington (MIA)

Önemli Kayıplar
o   QB Michael Vick (Sus)
o   DE Patrick Kerney (SEA)
o   FB Justin Griffith (OAK)
o   WR Ashley Lelie (SF)
o   CB Jason Webster (BUF)

ATL Falcons geçen sezon sonunda koç J.Mora ile yollarını ayırdıktan sonra bu sezon başında da şok bir gelişme ile yıldız QB’si M.Vick’i kaybetti. Bu sezon ATL Falcons’un direksyonunda J.Harrington oturacak. Geçen sezon daha önceki senelerde alıştığımız koşu performansını gösteremeyen Falcons bu sezon yeni koç ve yeni QB ile daha dengeli bir hücuma sahip olacaktır. WR kadrosuna geçen sezon NO Saints’in başarılı sezonuna çok katkı sağlayamayan Joe Horn’u katan ATL Falcons’un işi bu sene oldukça zor olacak. Yeni koç ve yeni QB ile başarı yakalamak oldukça zor bir iştir ki transfer edilen J.Harrington’un ne DET Lions’da ne de MIA Dolphins’de henüz başarılı bir sezonu yok.

Carolina Panthers

Önemli Transferler
o   WR Dwayne Jarrett (Draft)
o   OLB Jon Beason (Draft)
o   QB David Carr (HOU)

Önemli Kayıplar
o   WR Keyshawn Johnson (Ret)
o   LB Chris Draft (STL)
o   S Colin Branch (OAK)

CAR Panthers geçen sezon QB’si J.Dellhomme yüzünden son çeyreklerde o kadar çok maç kaybetti ki çok iyi takımları yenmesine rağmen playoff’a kalamadı. Fakat sezon pek boşa geçti denemez. D.Williams geçen sezon sayesinde çaylaklıktan profesyonelliğe sağlam bir adım attı. Bu sezon D.Williams’ın yıldız mertebesine yükselmesini bekliyorum. Koşu oyunlarında yine D.Foster ile yükü paylaşacaktır ama D.Williams takımın #3 receiver’ı gibi pas oyunlarında da oldukça etkili olabiliyor. CAR Panthers ligin en sağlam DL’larından birine sahip. İyi bir Secondary kadrosuna da sahip olman CAR Panthers’ın asıl sorunu hücumda. S.Smith sağlıklı kaldığı sürece takımdaki tek yıldız oyuncu gibi gözüküyor şu anda. K.Johnson’ın futbolu bırakması ile birlikte özellikle Red-Zone hücumu daha çok zayıflayan CAR Panthers yine de divisionda NO Saints’in takipçisi olabilecek güçte. Geçen sene #24 olan koşu hücumu bu başarı için oldukça önem teşkil etmekte.

New Orleans Saints

Önemli Transferler
o   LB Dhani Jones (PHI)
o   LB Brian Simmons (CIN)
o   S Kevin Kaesviharn (CIN)
o   CB Jason David (IND)
o   TE Eric Johnson (SF)
o   K Olindo Mare (MIA)

Önemli Kayıplar
o   WR Joe Horn (ATL)
o   TE Ernie Conwell (?)
o   K John Carney (?)

D.Brees geçen sezon kendini de aşarak NO Saints’i ligin #1 Pas hücumu yapmayı başardı. R.Bush’un da bu başarıda katkıları oldukça fazlaydı. Katrina depremi yüzünden bir sene oynama şansı bulamadığı Superdome’da adeta coştu NO Saints. NFC finalinde CHI Bears’a yenilene kadar takımın zayıf yönü koşu savunması hiç sırıtmadı. Fakat CHI Bears ile oynanan finalde C.Benson ve T.Jones ikilisine toplam 183 koşu yardı ve 3 TD’na izin verince maçı kazanmaları imkansız hale geldi. Bu sezon bu doğrultuda CIN Bengals’dan Simmons ve Kaesviharn transfer edildi. Yeni transferler koşu savunmasının düzelmesi yolunda ne kadar etkili olur bilinmez fakat NO Saints NFC South’un yine tartışmasız favorisi. Bu sezon R.Bush’un da katkılarının fazlaşacağı düşünülürse Saints’i durdurmak pek mümkün olmayacaktır..

Tampa Bay Buccaneers

Önemli Transferler
o   DE Gaines Adams (Draft)
o   QB Jeff Garcia (PHI)
o   LB Cato June (IND)
o   OT Luke Petitgout (NYG)
o   DT Ryan Sims (KC)
o   DE Kevin Carter (MIA)

Önemli Kayıplar
o   OT Kenyatta Walker (?)
o   TE Dave Moore (Ret)
o   DE Simeon Rice (?)
o   LB Shelton Quarles (?)

2005 sezonunu 11 galibiyetle kapatan TB Bucs geçen sezon QB C.Simms’in sezon başında sakatlanmasıyla hayal kırıklığı yaşattı ve sadece 4 galibiyet alabildi. Ofansif açıdan ligin en başarısız takımlarından biri olan TB Bucs sezona geçen sezon McNabb’in yokluğunda PHI Eagles’ı playoff’a taşıyan J.Garcia’yı transfer etti. Ofansa yapılan en etkili katılım J.Garcia oldu. TB offseason da markasına uygun şekilde defansını güçlendirmeye çalıştı. Hep ilk 5’de görmeye alıştığımız TB Bucs defansı geçen sezon averajın altında bir görüntü sergileyince hem Draft tercihleri hem Free Agent tercihleri DL ve LB mevkiinden yana kullandı. TB Bucs’ın tekrar güçlü bir savunmaya ulaşması divisiondaki şansını artırabilir. Fakat hücumda sadece bir QB değişikliği ile hücum takımını ritminin yükselmesi mümkün olacak mı bunu bize zaman gösterecek. C.Williams çaylak sezonunda 1000 yardlık barajı aşmasına rağmen geçen sezon 700’lü yardlarda kaldı. J.Garcia’nın üzerinden biraz yükün alınması adına C.Williams’ın da tekrar hareketlenmesi gerekecek. Zor divisionda bence playoff şansları oldukça az.

Sıralama Tahmini
1.   NO Saints
2.   CAR Panthers
3.   TB Buccaneers
4.   ATL Falcons