1-New England Patriots: Pats şu anda NFL’de izlemesi en zevkli bir takım. Randy Moss’un geçmişini bilmesek, tarihin en iyi WR’larından biri olduğunu düşünebiliriz. 4 hafta’da 7 TD. Acaba yeni bir rekor mu kapıda?

2- Indianapolis Colts: Manning gibi bir QB’in varsa her takımı yenersin. Hmm en azından Broncos’u rahat yenersin. Ama Addai oynamazsa ve diğer eksikleri de düzeltemezlerse Bucs karşısında soka girebilirler.

3- Dallas Cowboys: Romo liderlik vasfını ön plana çıkarmaya başladı. Ve Cowboys’un önlenemez yükselişi sürüyor. Şu anda NFC’nin en iyi takımı tartışmasız onlar.

4- Pittsburgh Steelers: Cardinals’a yenilmek havalarını biraz azaltsa da Mike Tomlin’nin dediği gibi bu biraz is kazası gibi göründü. Ama hücuma zenginlik katmaları şart. Yoksa daha güçlü ekiplere karşı zor durumlara düşebilirler.

5- Green Bay Packers:  Kuzey yükselen yıldızında Favre 421.TD’nu yaptırıp muradına erişti, Minnesota gibi en ezeli rakip deplasmanda alt edildi ve daha önemlisi 4-0 oldular. Ee bu peyniri yemede yanında yat.

6- Seattle Seahawks: Bu sene baya çekişmeli geçer dediğimiz NFC West’de yine tek güç onlar. Hasselback önderliğinde 4.kez üst üste bu division’ı kazanmaları sürpriz olmaz.

7- Tampa Bay Buccaneers: Mükemmel bir savunma yapısı ve Panthers hücumuna son saniyelerde resmen bırakılan bir TD. Sef Jeff Garcia eşliğinde korsan orkestrası tam gaz yola devam ediyor.

8- Tennessee Titans: Bu hafta maçları yoktu.

9- Jacksonville Jaguars: Bu hafta maçları yoktu.

10- Baltimore Ravens: Savunma iyi diyoruz ama Cleveland karşısında takım halinde döküldüler. McNair böyle oynamaya devam ederse Boller görevi daimi olarak alabilir.

11- Detroit Lions: İnanılmaz bir hücumları var Chicago gibi bir takıma son çeyrekte 34 sayı atmak her baba yiğidin harcı değil. Ama her maçın böyle olmayacağını unutmamaları gerek.

12- Houston Texans:  2/2’den sonar Texans özüne mi donuyor. Ligin en kötülerinde Falcons’a yenilmek ilk iki haftanın havasını alıp götürdü.

13- Denver Broncos: Kötüler ama son 4 sezondur yenemedikleri Colts karşısında kazanmalarını beklemek zaten hayal olurdu.

14- Carolina Panthers: Delhomme sezon sonuna kadar ameliyatı geciktiremezse Carr’in elinde ki Panthers hücumunun halini gördük. Savunma da alarm zaten 3 haftadır çalmaya devam ediyordu. İç saha da 0/2 olmaları da taraftar açısından moral bozucu.

15- New York Giants: Giants beni son iki sezon da ilk defa bir maçta etkiledi. Süper bir savunma, 12 kez sack edilerek perişan edilen bir McNabb ve son dereceli dengeli bir hücum yapısı. İyi yolda oldukları aşikar.

16- Washington Redskins: Bu hafta maçları yoktu.

17- Arizona Cardinals: Matt Leinart, Warner’la görevi paylaşmaktan mutsuz olabilir. Ama Steelers gibi bir devi devirmenin keyfini yaşasa hem kendine hem takıma iyilik etmiş olur

18- Oakland Raiders:  Rrrraiders 2 haftadır mücadele ederek kazanıyor. Daunte Culpepper’in performansı etkileyiciydi. Geçen sene 2-14 olduklarına Gore bu sezon daha basarili olacakları kesinleşti. Ama bunca güzelliğin arasında RB LaMont Jordan’nın sakatlanması hiç iyi olmadı.

19- Kansas City Chiefs: Çaylak WR Dwayne Bowe oldukça başarılı olmaya başladı. Tony Gonzalez TD’sini yaparak rekorunu kırdı. Ama daha önemlisi Chiefs, Chargers karşısında 30-16 gibi etkileyici bir galibiyete uzandı.

20- San Francisco 49’ers: Frank Gore durdu mu hücum resmen sıfırlanıyor. Alex Smith’in sakatlanması da hücumun gücünü iyice zayıflatabilir.

21- Philadelphia Eagles: Dile kolay tam 12 sack! Buna McNabb ne yapsın? Evet savunma çok eksikti, Westbrook yoktu ama bu kadar kötü oynamanın mazereti olamaz. Peki bu kepazelikte suçlu kim? Andy Reid bu savunmayı nasıl toparlayacak? Bu soruların yanıtını gelecek hafta alacağız.

22- San Diego Chargers: LT 132 yarda ve bir de TD yaptı. İlk yarıyı da 16-6 önde kapattılar. Ama ikinci yarı Chiefs gibi QB’si belli olmayan bir takıma tek sayı atamadan 24 sayı vermelerine diyecek bir şey yok. Norv Turner’in suyu kaynama noktasını çoktan geçti.

23- Cleveland Browns: Hücumları gayet iyi birçok opsiyonları var ama kabul edelim Derek Anderson’nin bu kadar iyi oynayacağını hiçbirimiz tahmin edemezdik.

24- Chicago Bears: Griese geldi hiçbir şey değişmedi. Hatta Devin Hester yine TD yaptı. Ama çok övülen Bears savunmasının son çeyrekte 34 sayı yemesinin suçu da Grossman’nin olamaz herhalde.

25- Cincinnati Bengals: Sakatlıklar rezil olan savunmayı iyice sıfırladı. Peki ya hücum? Pats karşısında o da perişandı.

26-New York Jets: Chad Pennington elinden geleni yapıyor. Ama jetlerin benzini sezon başında bitmiş gibi.

27- Minnesota Vikings: Hücum kotu peki ama savunma da buna ayak uydurup en önemli rakibine yenilirsen, sezondan ne bekleyebilirsin ki?

28- Buffalo Bills:  J.P.Losman yoksa bu takimin geleceği Trent Edwards var. Çaylak olmasına rağmen 234 yarda ve 22/28 pas oranı ile oynaması Bills için umut vericiydi.

29- Atlanta Falcons: Onlar için fena bir maç değildi. Rakibin hatalarından faydalanıp hücumda da beklenmedik şekilde etkili oynayınca seyircilerine bir galibiyet hediye ettiler. Bakalım bu ilk ve son hediye mi olacak?

30- New Orleans Saints: Bu hafta maçları yoktu.

31- St.Louis Rams: Tek kelimeyle rezalet bir takim. Sezonun en büyük hayal kırıklığı olmakla kalmayıp kendilerini rezil etmeye devam ediyorlar. Bulger sakat olabilir ama onu bu şekilde oynatan Scott Linehan’e ne demeli?

32- Miami Dolphins: Böyle berbat bir OL’in varsa en dibe inersin. Bu takımda Dan Marino bile oynuyor olsaydı çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum.