1- New England Patriots: Tom Brady yaptırdığı 6 TD ile takım rekorunu kırarken Randy Moss 2 tane akrobatik TD yakaladı. Gerçekten onları izlemek büyük keyif.

2- Indianapolis Colts: Jaguars’in QB’i sakatlandıktan sonra çekindikleri bu deplasman maçını güle oynaya kazandılar. Savunmaları geçen seneye göre çok daha sağlam gözüküyor.

3- Dallas Cowboys: Vikings karşısında epey zorlandılar ama Adrian Peterson’u sadece bir TD ve 63 yardada tutmaları savunmaları adına ciddi bir başarıydı. Ama hücum eski canlılığında değildi.

4- Green Bay Packers: Bu hafta maclari yoktu.

5- New York Giants: Giants üst üste 5. maçını kazanarak iyice havaya girdi. E haksızda sayılmaz çünkü özellikle savunmada kusursuz oynuyorlar. Su an NFC’nin en dengeli, etkili savunması Giants’da.

6- Pittsburgh Steelers: Roethlisberger ilk yarı oldukça kötü oynamasına rağmen ikinci yari 3 tane TD pası attı. Fakat Denver’in bir son saniye galibiyeti almasına mani olamadılar.

7- Jacksonville Jaguars: David Garrard sakatlanınca maçı da kaybetmiş oldular daha da kötüsü Garrard 1 ay kadar sahalarda olmayacak. Acilen bir yedek QB bulmaları lazım zira Gray’le bir maç bile kazanmaları zor gözüküyor.

8- Tennessee Titans: Vince Young sakatlığı sonrası tecrübeli Kerry Collins gerçekten iyi oynadı. 3. çeyreğin ortalarında bir ara 32-7 oldukları maçın son dakikasına yenik girmeleri ise laubaliliğin nelere yol açtığının bir işaretiydi. Collins’in başarılı pasları sonun alan golüyle zar zor kazandılar. Bu arada 8 alan golü yapan Rob Bironas sadece Titans’in kazanmasını sağlamadı aynı zamanda bir maçta en çok başarılı alan golü yapan oyuncu olarak NFL tarihine geçti.

9- Baltimore Ravens: Sakatlıklarla boğuştukları bir gerçek ama sadece savunmayla maç kazanılmayacağını öğrenmeleri gerek.

10- San Diego Chargers: Bu hafta maçları yoktu.

11- Tampa Bay Bucaneers: Çok sakatlıkları var evet ama Earnest Graham’in olağanüstü çabasına rağmen hücumdaki basit hatalardan yenilmeleri moralleri daha da bozdu.

12- Carolina Panthers: Bu hafta maçları yoktu.

13- Washington Redskins: Şans bu kez yanlarındaydı ve pekte iyi oynamadıkları bir maçı kazanarak NFC East’de var olma mücadelelerini sürdürdüler.

14- Detroit Lions: İyi oynamamalarına karşın biraz şanslarının biraz da rakiplerinin hatalarından faydalanarak maçı kazandılar. Calvin Johnson’nin dev bir RB gibi savunmayı parçalayarak yaptığı TD görmeye değerdi.

15- Arizona Cardinals: Redskins karşısında herkes elinden geleni yaptı hatta onside kick’i bile recover ettiler ama maçı kaybetmek onlar adına üzücü oldu.

16- Kansas City Chiefs: Raiders’i üst üste 9. kez yendiler. Oldukca sağlam olan savunmaları sayesinde rakiplerini 15 sayı ve altında tuttuklarında maç kaybetmeleri nerdeyse olanaksız.

17- Denver Broncos: Steelers gibi oldukça güçlü bir takım karşısına ligin en kötü koşu savunma takımı olarak çıkmalarına rağmen gayretli ve istekli oyunlarıyla son anlarda ki hatalara rağmen kazanmasını bildiler ve AFC West yarışından kopmamış oldular.

18- Cleveland Browns: Bu hafta maçları yoktu.

19- Chicago Bears: Griese ile bu takımın daha iyi oynadığı bir gerçek. WR Muhsin Mohammed’in sezon başından beri en iyi maçını oynaması kazanmalarına büyük katkı yaptı. Bütün bunlara rağmen koşu oyunundaki sıkıntılar hala devam ediyor.

20- Seattle Seahawks: İki kötü yenilgiden sonra Rams ile oynamaları moral acısından toparlanmalarına ve iyi bir galibiyet almalarına sebep oldu.

21- Houston Texans: Matt Schaub son haftalarda pek iyi değildi ve maçta da sakatlanıp çıktı ama yerine giren Rosenfels 4 TD yaptırmasına ve takımı oldukça geriden getirip öne geçirmesine rağmen son saniyede ki alan golüyle maçı kaybettiler. Eski bir Houston takimi olan Titans karşısında kazanamayarak taraftarlarını üzdüler ancak mücadeleleri ve kazanma istekleri görülmeye değerdi.

22- Philadelphia Eagles: Bu takımın en büyük hayal kırıklıklardan birisi, McNabb rezalet oynuyor ve iyi oynamasını bekledikleri kimseden performans alamıyorlar. Bryan Westbrook düzelene kadar baş aşağı gidebilirler.

23- Minnesota Vikings: Dallas’a baya zor anlar yaşattılar ve kazanmaları içten bile değildi. Adrian Peterson sadece 63 yard yapmasına rağmen yaptığı TD görülmeye değerdi. Bu gibi maçları kazanmak için sadece savunmanın iyi oynaması yeterli olmuyor. Vikings henüz güveneceği bir QB ve QB’nin güvenebileceği bir grup WR yapısı oturtabilmiş değil.

24- Oakland Raiders: Savunmaları ve special teamleri oldukça iyi ama rakip Chiefs olunca hücumun o güçlü savunmayı aşmak için 2 kat daha iyi oynaması gerekiyor.

25- Cincinnati Bengals: Hücum takımı sahada uzun sure kalabilirse kazanıyorlar. Ama ligde Jets gibi kötü hücum eden fazla takım yok kaldı ki onları yenerken de 31 sayı yediler.

26- New Orleans Saints: Üst üste ikinci galibiyet ama Falcons gibi bir takım karşısında bu derece zorlanmamaları lazımdı. Geçen seneden daha düzensiz oynadıkları bir gerçek. 27- San Francisco 49ers: Güçlü Giants karşısında adeta cüce gibi kaldılar. Frank Gore’da sakatlanıp çıkınca sayı yapmaları mucizelere kalmış oldu ve sonuçta fark yediler. Bu mağlubiyet üst üste 4. yenilgileri olmuş oldu.

28- Buffalo Bills: Marshawn Lynch’in uyumu ve başarısı sayesinde koşu oyununun oturduğu belli oluyor. Ravens gibi ligin en iyi savunmalı takımını maçın büyük bölümünde iyi oynayarak yendiler.

29- New York Jets: New York’un iki numaralı takımı, ikinci sınıf bir oyun ortaya koymaya devam ediyor. Eagles’a kendi evlerinde yenildiler.

30- Atlanta Falcons: Leftwich iyi oynarken sakatlandı ve bir ay oynayamayacak. Falcons için çokta fark etmez çünkü zaten kazanamıyorlar.

31- St Louis Rams: O kadar çok sakatları var ki onları çok fazla eleştirmek belki de doğru değil. OL’larının tamamı sakat, yıldız RB’leri sakat ve QB’leri ara ara sakat. Kısacası Rams icin bu sezon futbol adına kaybedilmiş bir sezon olacak.

32- Miami Dolphins: Ligin açık ara en kotu takımı olan Dolphins en iyi oyuncusu Ronnie Brown’nin sakatlanıp sezonu kapatmasıyla iyice şoka girdi. Böyle giderse 1 maç kazanmaları bile mucize olacak.