1- New England Patriots: Oyunun her hattında muhteşem oynayıp, Redskins gibi ligin üst seviye savunmalarından birine 52 sayı atarak adeta paramparça ettiler. Sırada tek çekindikleri takım Colts var.

2- Indianapolis Colts: Şampiyon, Carolina deplasmanında Joseph Addai’in 3 TD yaptığı maçı rahat kazandı ve zorlu Patriots maçı öncesi moral depoladı.

3- Dallas Cowboys: Bu hafta maçları yoktu.

4- Green Bay Packers: Yas 38 ama kol Brett Favre’in kol kuvvetini 20 yaşında ki kolejli çocuklarla rahatlıkla kıyaslayabilirsiniz. Broncos karşısında 80 yardanın üzerinde iki touchdown pası atan Favre takımını deplasmanda önemli bir galibiyete taşımış oldu.

5- Pittsburgh Steelers:  Cincinnati deplasmanında üst üste 7. yılda da galip geldiler. En ezeli divisional rakiplerini ezmeye devam ettiler. Bu hafta rakip Ravens olacak.

6- New York Giants: Londra’da ki berbat hava koşullarında pek etkileyici değillerdi ama üst üste 6. galibiyetlerini almaları oldukça dikkat çekici.

7- Jacksonville Jaguars: Bugüne kadar hiç INT yapmamış bir QB’in tam 3 topunu çalan Jags savunması, hücumdaki çaylak QB’in açıklarını kapatarak çok zorlu bir deplasmanda Jags’i galibiyete taşıdı.

8- Tennessee Titans: Yine savunmayla ve tek bir TD’la kazandılar. Bakalım bu şekilde nereye kadar gidebilecekler?

9- Detroit Lions: Kitna’nın hedef sayısı 10 galibiyet için yolu yarıladılar. Bears galibiyeti gösterdi ki artik hücumları değil savunmalarda gerçekten iyi oynuyor

10- San Diego Chargers: Yangın felaketi nedeniyle hafta içi konsantrasyon sorunu yaşayan Chargers , Qualcomm stadını dolduran taraftarlarına güzel bir galibiyet armağana etti. Yeni transfer Chris Chambers’in TD’ini WR pozisyonunda sıkıntı çeken takimin sorununa ilaç olacak gibi.

11- Baltimore Ravens:
 Bu hafta maçları yoktu.

12- Kansas City Chiefs: Bu hafta maçları yoktu.

13- Washington Redskins: Patriots onlara o kadar agir geldi ki tek kelimeyle darmadağın oldular. Bir sonra ki maçta Jets ile oynayacak olmaları, moral depolamalarına katkıda bulunabilir.

14- Seattle Seahawks: Bu hafta maçları yoktu.

15- Carolina Panthers:  Colts karşısında TD ile maça başlamalarına rağmen üst üste 31 sayı yiyerek maçı farklı kaybettiler. Panthers’in sürekli değişen QB’lerinin ortak bir noktası ligin en iyi WR’i Steve Smith’i tamamen unutmuş olmaları.

16- Cleveland Browns: Rams deplasmanında iki TD geriye düşmelerine rağmen muhteşem hücumları sayesinde kazanmasını bildiler. Savunmayı da oturturlarsa korkulan bir takım haline dönüşecekler.

17- Tampa Bay Buccaneers: Çok iyi savaşan ama son noktayı bir türlü koyamayan Bucs, sahasında Jaguras’a yenilerek NFC South yarısında grup liderliği şansını elinden kaçırmış oldu.

18- Arizona Cardinals: Bu hafta maçları yoktu.

19- New Orleans Saints: Havalarını buldular en üst üste 3 maç kazanarak kötü günleri atlattılar. Bir sonra ki maçta Jaguars ile karşılaşacaklar.

20- Philadelphia Eagles: Vikings’in oldukça başarılı koşu savunmasını Brian Westbrook’la çiğneyip önemli bir deplasmana galibiyeti aldılar. McNabb’in pasları ve WR Kevin Curtis’in başarılı oyunu dikkat çekti.

21- Denver Broncos: Green Bay gibi ligin en kötü koşu hücumunu bile durduramayacak kadar rezil bir koşu savunmaları olduğunu bir kez daha gördük. Bu da yetmezmiş gibi ligin belki de en iyi CB ikilisine sahip olmalarına rağmen, 80 yardalik 2 TD’ni göstere göstere yemeleri dikkat çekiciydi.

22- Buffalo Bills: 3 galibiyetlerinden ikisi Jets’e karşı ama kaybettikleri maçların çoğunda da olağanüstü olaylar sonucu yenildiler. Kısacası Bills iyi yolda.

23- Chicago Bears: Griese starting QB olduğundan beri en kötü maçını oynadı he bu sezon Bears, Lions tarafından süpürülmüş oldu. Koşu oycunu oturtamayan Bears’ı bu şekilde epey sıkıntılı günler bekliyor.

24- Houston Texans: Lige harika başlamışlardı ama 3 haftadır kaybediyorlar ve moral olarak kötü durumdalar.

25- Cincinnati Bengals:  Bengals’in savunmasi berbat ama hucumu da unutmaya basladilar. Basasagi gidiyorlar. Acil bir seri yakalayamazlarsa bu sezonu kaybedecekler.

26- Oakland Raiders: Raiders savunmada elinden geleni yapıyor ama hücumda onları ileri taşıyacak kimsenin olamaması yakın maçları kazanmalarına engel oluyor. Pazar günü de durum bundan farklı değildi.

27- Minnesota Vikings: Adrian Peterson rüzgârı dinmesine rağmen hücumda, fena değillerdi. Ligin en berbat secondarysine sahip savunmaları koşu oyununda da bocalayınca maçı kaybetmeleri kaçınılmaz oldu.

28- San Francisco 49’ers: Üst üste 5. yenilgi de geldi. Bu takım bizleri resmen kandırmış. Her hatlarıyla dökülüyorlar ve ligin en zayıf takımlarından biri görüntüsündeler.

29- New York Jets: Bills karşısında ne kadar hücum fakiri bir takım olduklarını gördük. Bir sene içinde bir takım nasıl bu kadar değişir ve böyle rezil oynar? Taraftar, Clemens diye bağırdı ama çaylak QB oyuna girer girmez iki INT yaptırınca herkes susuverdi. Daha iyisini bulana kadar Pennington işini elinde tutacak gibi.

30- Atlanta Falcons: Bu hafta maçları yoktu.

31- St.Louis Rams: Steven Jackson geri dondu TD yaptı gene sakatlandı. Bunun dışında Rams cephesinde değişen bir şey olmadı ve yine mağlup oldular.

32- Miami Dolphins: Londra’nın yoğun yağmuru altında kısıtlı kadrolarıyla Giants karşısında ellerinden geleni yaptılar ama bu caba 0-8’e düşmelerini engelleyemedi.