NFL’de 5. haftayı arkamızda bırakırken oynanan maçlarda alınan skorlar şöyle:

Cleveland Browns 17-New England Patriots 34 , Seattle Seahawks 0-Pittsburg Steelers 21, Carolina Panthers 16 -New Orleans Saints 13, Detroit Lions 3-Washington Redskins 34, New York Jets 24-New York Giants 35, Miami Dolphins 19 -Houstan Texans 22, Atlanta Falcons 13-Tennessee Titans 20,  Jacksonville Jaguars 17-Kansas City Chiefs 7, Arizona Cardinals 34-St.Louis Rams 31,  Tampa Bay Buccaneers 14 – Indiana Colts 33, San Diego Chargers 41-Denver Broncos 3, Baltimore Ravens 9-San Francisco 49ERS 7, Chicago Bears 27 -Green Bay Packers 20 , Dallas Cowboys 25 -Buffalo Bills 24

Ligde 5. Haftanın sonunda yenilgi almayan 3 takımdan biri olan Patriots karşılaştığı Browns karşısındada istediği skoru almayı bildi. İlk yarıda Browns hücumu Pats defansına karşı varlık gösteremeyince, Patriots için galibiyet çok zor olmadı. Brady 22/38 ile 265 yard ve 3 td pası atarak yine üzerine düşen görevi yaptı. İlk 5 haftada gerçekten muhteşem oynayan Brady 16 td pası atarken sadece 2 interceptions pası attı. Moss her ne kadar bu maçta sayı yapamasada, sezonun geri kalan bölümünde de Patriots hücumunda, Brady ile birlikte B.Bellichick’in  ve taraftarların en güvendiği isim olmaya devam edecekler.
Geçtiğimiz sezonun şampiyonu olan Colts’da ilk 5 haftada yenilgi yüzü görmeyen takımlardan biri durumunda.  Bu hafta sonunda karşılaştığı Tampa Bay’i sakat olan koşucuları Joseph Addai ve receiver Marvin Harrison’ın yokluğuna rağmen onların yerine oynayan Kenton Keith ve çaylak receiver Anthony Gonzalez’in etkili oyunlarıyla rakibini yenmeyi başardı. K. Keith 28 kez taşıdığı topla 121 yard ve 2 td yaparak, takımı adına gecenin yıldızı oldu.

Henüz yenilgiyle tanışmayan son takım olan Dallas Cowboys ise Pazartesi  günü karşılaştığı Buffalo Bills’i son çeyrekteki çabasıyla yendi. Son çeyreğe girilirken 24-13  geride olan Cowboys, defansta ve hücumda toparlanarak bu maçı kurtardı. Ama maçtan sonra en çok konuşulan olay Cowboys oyunkurucusu Tony Romo’nun performansı oldu. Romo maçı 29/50 ile 309 yard 2 td ve 5 interceptions pası atarak tamamladı. Bu 5 interceptions pası aynı zamanda bi klüp rekoru olup, bunu en son gerçekleştiren Cowboys oyunkurucusu Troy Aikman’dı. Romo’nun bu performansı haftaya oynanacak Patriots karşılaşması öncesi  herkesi tedirgin etti.

Geçtiğimiz hafta ilk yenilgisini alan Steelers evinde oynadığı karşılaşmada Seattle Seahawks karşısında rakibine sayı şansı vermeyerek maçı 21-0 kazandı. Televizyondan da canlı verilen karşılaşmada ( digiturk 70. Kanal Fox sports) izleyiciler aslında oldukça sıkıcı ve tatsız bir maç izlediler. Seahawks en önemli hücum silahı S.Alexander’ında sakat sakat oynadığı karşılaşmada hücumda M.Hasselbeck’in de kötü oyunuyla, zaten güçlü olan Pittsburgh defansı karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Steelers da aslında rakibi karşısında özellikle hücumda çok zorlandı. Gerçi bunda sakat olan receiverları Hines Ward ve Santonio Holmes’un olmayışıda etkili oldu. Willie Parker bir kez daha 100 yardı geçerek (  102 yard ) koşu oyunlarında takımının yükünü çekti. Bu maçta gösterdi ki hücumda Steelers oyununa farklı bi boyut kazandırmalı,yoksa karşısına çıkan her takım Seahawks gibi olmayacaktır.

 

Yazan: Kaan Ekemen