Broncos-Chiefs

10.haftaya Broncos 3-5 ile başlarken, Chiefs 4-4 ile giriyor.
Broncos’un QB si Jay Cutler geçen haftalarda sakatlanmasına rağmen takımını taşımaya devam ediyor. Chiefs in tecrübeli tightend oyuncusu Tony Gonzalez eğer ki performansında oynarsa, Chiefs den güzel bir maç seyrederiz.
Favorim: Chiefs

Bills-Dolphins

Haftaya 0-8 ile başlayan Dolphins in 4-4 ile başlayan Bills karşısında pek şansı yok diye düşünüyorum. Bu sene NFL de ilk senesini oynayan Bills in runningback’i Marshawn Lynch ve tecrübeli receiver Lee Evans, Dolphins savunma takımını zorlayacak gibi gözüküyor.
Favorim: Bills

Vikings-Packers

10.haftaya 3-5 ile giren Vikings’in, bu sezon adından en çok bahsettiren takımlardan biri olan ve haftaya 7-1 ile giren Green Bay karşısında pek şansı yok diye düşünüyorum. Çok basit ve çok güvenilir bir oyun stili olan Packers hücum takımını, basit bir savunma planı ile durdurmaya çalışacak olan Vikings oyuncuları; Favre’ın bu hafta artık favori olamayacağını söylese de,
Favorim: Packers

Browns-Steelers

Bu haftanın kritik maçlarından biri.
Browns haftaya 5-3, Steelers ise 6-2 ile giriyor ve iki takımında bu haftaki maça ihtiyacı var gibi gözüküyor. Browns QB si Derek Anderson, Steelers savunma takımı ile zorlanacak diye düşünüyorum. Ayrıca geçen hafta Roethlisberger in Ravens karşısında ilk yarıda attığı 5 touchdown pası unutulacak gibi değildi.
Favorim: Steelers

Rams-Saints

Haftaya 4-4 ile başlayan Saints son 4 maçını üst üste kazandığından dolayı kendine oldukça güveniyor. Bu sezon, ne yazıkki bir zamanların efsane takımı Rams için pek iyi bir sezon olarak geçmiyor ve 10.haftaya 0-8 ile giriyorlar. Rams QB si Bulger ve runningback Jackson ikilisi çok iyi olmasına rağmen, ne yazık ki Saints in efsane runningback i Reggie Bush un hızına yetişemeyecekler gibi gözüküyor. Geçen haftayı 445 passing yard ile lider bitiren QB Brees bu haftada aynı başarıyı gösterecek gibi gözüküyor.
Favorim: Saints

Jaguars-Titans

Haftanin diğer cekişmeli maçlarından biri Jaguars-Titans maçı.
Jaguars haftaya 5-3 ile girerken, Titans 6-2 ile bir adım önde gidiyor. Titans savunma takımı bu sezon bittiğinde adından en çok bahsettirecek ikinci savunma takımı olacak. (birinci – Giants)
Jaguars QB si Quinn Gray maçta Titans savunma takımının baskısını oldukça hissedecek gibi gözüküyor. NCAA in efsane QB si Vince Young Titans a ilk geldiğinde herkes ondan büyük bir başarı bekliyordu. Fakat son iki senedir ortalama 60 rating ile sezonu götüren Young ın daha çok çalışması gerekiyor. Buna rağmen,
Favorim: Titans

Eagles-Redskins

Eagles haftaya 3-5 ile girerken, Redskins 5-3 ile kendine güveniyor. Eagles runninback i Brian Westbrook iyi bir performans göstermesine rağmen (her topu taşıdığında minimum 5 yard), Eagles değerini bilmiyor diye düsünüyorum. Eger McNabb pas oyunları kadar koşu oyunlarına da yer verirse güzel bir maç seyredebiliriz. Redskins hücum line ı ile Eagles savunma line ının arasındaki savaşın galibi maçi alır diyorum.
Favorim: Redskins

Falcons-Panthers

Michael Vick fırtınasından dolayı kendine bir türlü gelemeyen Falcons haftaya 2-6 ile başlarken, Panthers 4-4 ile giriyor. Her ne kadar maçı Panthers in alacağı kesin gözü ile bakılsa da Falcons savunma takımının bu maçta bir sürpriz yapabileceği de konuşuluyor. Özellikle Panthers QB problemini en yakın zamanda çözemezse bu sezona veda eder diye düşünüyorum. Sezonun neredeyse ortasına geldiğimiz bu haftalarda, Panthers in starter QB si David Carr sahada takıma kendini hala kabul ettirmeye calışırken, 21 yıllık tecrübesi ile Vinny Testaverde yedeklerde oturtuluyor. Buna rağmen,
Favorim: Panthers

Bengals-Ravens

Geçen senenin favorileri arasında olan Bengals ne yazikki bu sezon da taraftarlarını hayal kırıklığına uğratarak 10. haftaya 2-6 ile giriyor. Ravens ise 4-4 ile haftaya girerken hücum takımına oldukça güveniyor. Ravens savunma takımı çok çabuk dikkati dağılabilen ve hızlı birkaç hücum oyunundan sonra kendini toparlayamayan bir takım. Bu maçta favorim yok Undecided Ravens alır gibi geliyor ama Bengals bu maçta şeytanın bacağını kırabilir gibi geliyor..

Bears-Raiders

Geçen hafta oynanan Texans-Raiders maçı sanırım Bears takımına bu hafta için çok büyük ipuçları vermiştir. Texans RB i Ron Dayne yi durduramayan Raiders savunma takımı sanırım bu hafta da Bears hücumu tarafından zorlanacaktır. 3-5 lik Bears ile 2-6 lık Raiders arasındaki bu maç da haftanın cekişmeli maçlarından biri olacak.
Favorim: Bears

Lions-Cardinals

Her ne kadar 6-2 lik Lions in karşısına, 3-5 ile çıkacak olan Cardinals e kimse şans vermese de Kurt Warner her zaman benim favori QB lerim arasında olacaktır. 10 yıllık NFL tecrübesi ile Cardinals takımına ayri bir renk getiren Warner bu maçta adından tekrar söz ettirecek diye düşünuyorum.
Favorim: Arizona

Cowboys-Giants
Tabiki favorim: Giants!!

Haftanın en çekişmeli maçı olacak olan Cowboys-Giants maçına spor yazarlarının çoğu Dallas ı favori olarak gösterse de Giants savunma takımına oldukça güveniyorum. Eğer ki Dallas, Giants ın savunma takımına uygun bir hücum yaparsa maçı kolaylıkla alır. Ne yazık ki Giants savunma takımı konsantrasyonu oldukça kolay dağılabilen bir yapıya sahip. Bu maçın çok önemli olduğunu iki takım da bilerek sahaya çıkıyor.
Romo kendisine karşı yapılan eleştirilere bu hafta iyi bir cevap vermek, T.O. ise receiving yard listesinde liderliğini korumak isterken; Giants savunma takımı hem ev sahibi avantajını kullanmak hem de son 6 haftaki performansını efsaneleşmeye doğru götürmek istiyor.

Colts-Chargers

Geçen haftaki Patriots yenilgisinden sonra yoluna 7-1 ile devam eden Colts bu hafta 4-4 lük skoru ile Chargers a konuk oluyor. Eğer ki Colts safety si Bob Sanders, Chargers tightend i Antonio Gates ve runningback LT yi güvenli bölgede durdurabilirse, Chargers in pek şansı yok diyebiliriz.
Favorim: Colts

49ers-Seahawks

10.haftaya 2-6 lık kötü bir skor ile başlayan 49ers, 4-4 lük skoru ile Seahawks a konuk oluyor. Sezon başından beri istediği performansı oturtamayan 49ers favori olmasa da hala şansı var diye düşünüyorum. Bu arada yeni antlaşmasından sonra asla eski performansında oynamayan Shaun Alexander artık umarız bu hafta kendini toplar.
Favorim: Seahawks

Bu hafta bye olan takımlar: Patriots, Texans, Jets, Buccaneers.