Son 3 haftaya girilirken tüm divisionlarda şampiyonlar belirlenmeye başladı. Şampiyonlar belirlendikçe playoff yarışından düşenlerin sayısı da artmaya başladı. Fakat iki konferansta da son Wild-Card katılmı için heyecan son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor.

NFC North
GB Packers (11-2) (@ STL, @ CHI, vs DET)

GB Packers geçen hafta kazanarak division şampiyonu oldu. Bundan sonra tek amaç ev sahibi avantajını elde etmek adına tüm maçlarını kazanmak. Fikstüre bakıldığında çok ta zor değil, fakat DAL Cowboys’un 3 maçından 2’sini kaybetmesi gerekiyor.

NFC South
TB Buccanneers (8-5) (vs ATL, @ SF, vs CAR)
NO Saints (6-7) (vs ARI, vs PHI, @ CHI)

TB Bucs’ın kalan maçlarda bir galibiyet alması divison şampiyonu olmasını sağlayacak. Maçlara bakıldığında da çok fazla cümle kurmaya gerek yok diye düşünüyorum.

NFC East

DAL Cowboys (12-1) (vs PHI, @ CAR, @ WAS)

DAL Cowboys ile GB Packers bundan sonra playoff’larda ev sahibi avantajını yakalamak için yarışacak. DAL Cowboys’un iki maçı kazanması veya GB Packers’ın bir maç kaybetmesi Cowboys’a yetiyor.

NFC West
SEA Seahawks (9-4) (@ CAR, vs BAL, @ ATL)

Bu division da da geçtiğimiz hafta şampiyon belli oldu. SEA Seahawks kalan tüm maçlarını kazanarak ilk turda zayıf Wild-Card katılımcısı ile karşılaşmaya çalışacak.

Wild Card
NY Giants (9-4) (vs WAS, @ BUF, vs NE)
MIN Vikings (7-6) (vs CHI, vs WAS, @ DEN)
NO Saints (6-7) (vs ARI, vs PHI, @ CHI)
WAS Redskins (6-7) (@ NYG, @ MIN, vs DAL)
DET Lions (6-7) (@ SD, vs KC, @ GB)
ARI Cardinals (6-7) (@ NO, vs ATL, vs STL)
CAR Panthers (5-8) (vs SEA, vs DAL, @TB)
PHI Eagles (5-8) (@ DAL, @ NO, vs BUF)
CHI Bears (5-8) (@ MIN, vs GB, vs NO)

NYG bu hafta kazanıp playoff’a Wild-Card’dan kalacak ilk takım olabilir. Aynı zamanda WAS Redskins’i yarışın dışında bırakabilir. MIN Vikings son düzlükte iki maçı evinde oynamanın avantajını iyi kullanırsa Wild-Card’da NFC’den katılacak ikinci takım olur. NO Saints, DET Lions ve ARI Cardinals’ın çok ufakta olsa şansları var fakat kendilerinin kazanması yetmiyor rakiplerinin de kaybetmesi lazım. Bu hafta sonrasında NFC deki Wild-Card yarışıda daha netleşecektir. Özellikle yarış içindeki takımların birbiriyle oynayacak olması (WAS @ NYG, CHI @ MIN, NO @ ARI) NFC de birçok takıma tamam yada devam dedirtecek. NO @ ARI ve DET @ SD maçlarını Fox Sports’dan naklen seyredebilirsiniz.

AFC North
PIT Steelers (9-4) (vs JAC, @ STL, @ BAL)
CLE Browns (8-5) (vs BUF, @ CIN, vs SF)

Geçen hafta sonunda CLE Browns arayı kapattı ve şampiyonluk şansını devam ettirdi. İki takımın kalan maçlarına baktığımızde CLE Browns için hala bir umut var diyebiliriz. CLE Browns kalan 3 maçının 2 sini evinde birini dışarda oynayacak. Özellikle bu hafta oynayacakları BUF Bills maçı hayatı önem taşıyor. BUF Bills’i yenmeleri durumunda hem division şampiyonluğu şanslarını son 2 haftaya taşıyacaklar hem de Wild-Card yolunda bir rakibi dışarı atarak potada kalacaklar. PIT Steelers geçen hafta kaybetmesine rağmen CLE Browns karşısında tiebreaker üstünlüğü olduğu için yarışta bir adım önde.

AFC South
IND Colts (11-2) (@ OAK, vs HOU, vs TEN)
JAC Jaguars (9-4) (@ PIT, vs OAK, @ HOU)

TEN Titans bu hafta yarıştan elendi. JAC Jaguars’ın şampiyon olabilmesi için tüm maçlarını kazanması IND Colts’un da tüm maçlarını kaybetmesi lazım. Kalan maçlara bakıldığında bu işin bu hafta biteceğini söyleyebiliriz .

AFC East
NE Patriots (13-0) (vs NYJ, vs MIA, @ NYG)

Bu division’da NE Patriots’un sezonu süpürüp süpüremeyeceği tek heyecan konusu. Kalan maçlara bakıldığında da NE Patriots’un bunu başarmaması için bir sebep göremiyorum. NE Patriots bu hafta kazanırsa playoff’larda ev sahibi olma avantajını da yakalayacak.

AFC West
SD Chargers (8-5) (vs DET, vs DEN, @ OAK)
DEN Broncos (6-8) (@ SD, vs MIN)

DEN Broncos dün kaybederek playoff şansını oldukça zora soktu. Division şampiyonluğu şansı hala devam etsede işi oldukça zor olacak. DEN division’ı kazanması için 2 maçını da kazanması lazım ve SD Chargers’ın 3 maçını da kaybetmesi lazım. SD Chargers bu hafta kaybederse gelecek haftaki maç final havasında olacak.

Wild Card
JAC Jaguars (9-4) (@ PIT, vs OAK, @ HOU)
CLE Browns (8-5) (vs BUF, @ CIN, vs SF)
BUF Bills (7-6) (@ CLE, vs NYG, @PHI)
TEN Titans (7-6) (@KC, vs NYJ, @IND)
HOU Texans (7-7) (@IND, vs JAC)
DEN Broncos (6-8) (@ SD, vs MIN)

DEN Broncos’un Wild-Card’da son pozisyonu elde edebilmesi için tüm maçlarını kazanması, CLE Browns’ın da tüm maçları kaybetmesi gerekiyor. Özellikle Perşembe gecesi oyanan futbolu da düşünürsek DEN Broncos’un pek şansı yok diyebiliriz. HOU Texans’ın şansı şu şekilde olabilir. Oynayacağı iki takım oynayacağı tarihlerde pozisyonlarını garantilemiş olabilirler. HOU Texans maçına yedek kadroyla çıkmaları halinde HOU Texans son iki maçını kazanbilir. Fakat Texans’a bu yetmeyecek. TEN Titans’da pek ışık vermiyor fakat fikstür olarak avantajlı görünüyorlar. Bu haftaki BUF @ CLE maçı AFC de resmi biraz daha değiştirebilir. CLE Browns bir galibiyet alırsa ara açılır.