Redskins camiasının gözbebeği, NFL’in üst kalite safety’si hırçın ve daimi problemli çocuğu Sean Michael Maurice Taylor, 27 Kasim akşamı Miami’deki evinde kız arkadaşı ve küçük bebeğinin gözleri önünde öldürüldü. Bu vaka belki basit bir soygun cinayetiydi belki de Taylor’in pekte temiz olmayan geçmişinden kalan bir hesaplaşmaydı bilinmez ancak sonuç olarak lig çok önemli bir oyuncusunu kaybetti.

1983 yılında Florida Şehir Polis Departmani Pedro Taylor’in oğlu olarak dünyaya gelen Taylor, 2000 yılında Florida’nin Pinecrest kentinde Gulliver Prepatory Lisesinde oynarken  2A Sınıflar arası eyalet şampiyonluğunu bir RB olarak yakalıyordu. Güçlü fiziği ve dikkat çekici hızıyla Taylor, o sezon tam 44 TD yaparak bu alanda Florida eyalet rekorunu kırmış oluyordu. Hem savunma hem de hücum oynayabiliyor olması üniversitelerin dikkatini fazlasıyla çekmişti. Hatta savunma oynadığı bir gün, rakip takımın oyuncusuna o kadar sert vurur ki, o oyuncunun yüz maskesi yuvalarından fırlayarak kaskından ayrılır.

2001 yılı başında üniversite oyuncu seçimleri öncesinde ülkenin en gözde 75 oyuncusu arasına giren Taylor, küçüklüğünden beri formasının haliyle yanıp tutuştuğu, ülkenin can alıcı programlarından biri olan Miami Universitesine kayıt oluyordu. Hücumdan savunmaya bir geçiş süreciyle başlayan ilk senesinde true-freshman olmasına rağmen, Big East konferansında yılın Special teams oyuncusu seçiliyor ve takımının ulusal şampiyon olmasında ciddi pay sahibi oluyordu. Oynadığı 3 sezon içerisinde şayisiz ödüller kazanan Taylor, 2004 sezonu öncesi NFL draftine gireceğini açıkladı. Draft öncesi combine’larda düşük bir performans çizse de Miami’deki performansının etkisi o kadar belleklere kazınmıştı ki Washington Redskins takımı onu başarılı arkadaşı, buğun ligin en iyi TE’lerinden biri olan  Kellen Winslow’un önünde ilk tur 5. sırada seçmekte en ufak bir tereddüt etmiyordu.

NFL’de ilk sezonuna Free Safety olarak 16 maçın 13’unde ilk 11’de başladı. Sezon boyu 89 tackle,  2 fumble yaptırma ve 1 sack ile oynayan Taylor, bir çaylağa göre ortalamanın üzerinde bir sezon geçirmiş oluyordu. NFL çaylak sempozyumundan çekip gitmesi, Bengals ile oynanan maçta T.J. Houshmanzadeh’ye tükürmesi ise Taylor’ın problemli yüzünün işaretleriydi.

2005 ve 2006 sezonunda da başarılı oyununu sürdüren Taylor, mini kampa gitmemek, silahlı saldırı olayına karışmak, 2005 wild card mücadelesinde Tampa Bay’den RB Michael Pittman’a tükürüp oyundan ihraç edilmek gibi tepki toplayan hareketlerde bulunurken bütün bunların yanında 2006 sezonunda Pro-Bowl’a seçilmek gibi bir başarının da sahibi oluyordu.

2006 yılında hakkındaki silahlı saldırı iddialari düşürülen Taylor içinde bulunduğumuz sezona kız arkadaşı ve yeni doğan kızı Jackie ile daha sakin bir hayat sürmeye başladı. 2007 sezonunda oynadığı 9 maçta 42 tackle yaparak bu alanda liderliği elinde tutuyordu.

Taylor arkasında kalbur üstü bir football geçmişi ve çalkantılı bir hayat bırakarak aramızdan ayrıldı. 21 numaralı forması Redskins tarafından emekli edildi ve bize de kendisine tanrıdan rahmet dilemek düşüyor. Rahat uyu Taylor!