2004 sezonunda Washington Redskins tarafından birinci tur, 5 sıradan draft edilen Sean Taylor 27 Kasım 2007 tarihinde bir gün önce evine hırsızlık amacıyla giren kişiler tarafından vurularak öldürüldü. NFL TR olarak Sean Taylor’un ailesine, yakınlarına ve Redskins takımına başsağlığı diliyoruz.

Sean Taylor draft edilmeden önce NFL’e şimdiye kadar birçok yıldız kazandırmış Miami Hurricanes takımında kendini gösterdi. Son sezonunda Big East’in en iyi defans oyuncusu olarak seçilen  Sean Taylor, en iyi kolej oyuncularından seçilen All-American takımında da kendine yer buldu ve kolej kariyerine NFL’de devam etmek üzere veda etti.

2004 sezonunda, 3. maçta DAL Cowboys karşısında ilk defa starter olarak maça çıktı. Bu sezon toplam 13 maçta strater olarak maça başladı toplam 89 tackle, 4 interception 2 fumble (sebep olma) ve 1 sack istatistikleri ile oynadı.

2005 sezonunda 2 playoff maçı dahil toplam 15 maça starter olarak  başladı. Sezonu 80 tackle, 2 interception, 3 fumble (sebep olma)  ve 1 sack ile tamamladı. Bu sezon takımın en fazla tackle yapan 3. oyuncusuydu.

2006 sezonunda Redskins takımının 129 tackle ile en fazla tackle yapan oyuncusu olarak Pro-Bowl takımına seçildi. Bu sezon kariyerinin altın yılını yaşayan Sean Taylor takımı adına 1 interception ve 3 fumble (sebep olma) kaydetti.

Bir Washington Redskins sempatizanı olarak kendisinin yerinin kolay kolay doldurulamayacağını söyleyebilirim. Zaten kısa kariyerinde kaydettiği istatistikler de bunu gösteriyor. Washington Redskins takımı da geçen hafta BUF Bills karşısına ilk defansif oyunda sahaya 10 kişi çıkarak onun yerinin asla doldurulmayacağını gösterdi bizlere.

R.I.P Sean Taylor (1983-2007)