NFC Divisional Playoffs hakkında son yorumumu bugün oynanacak ve Fox Sports’dan da canlı yayınlanacak olan New York Giants @ Dallas Cowboys maçına ayırdım.Ben bu maçta Giants’ın beklenenin aksine bir sürpriz yapacağına inanıyorum. Bu sezon iki kere karşılaşan bu takımlar bugün üçüncü kez karşılaşacaklar.

Geçen iki maçta,iki takım arasında en büyük farkı yaratan oyuncu TO’ydu.Bu hafta içi sınırlıda olsa antremanlara çıktı ama,üst bileğinden sakat. Ne kadar şaşırtıcı ama Eagles’ın superbowl oynadığı sezonda,sezon sonuna doğru TO Dallas’ta sakatlanmıştı bileğinden.TO sahadayken karşı takımlar blitz yapamıyorlar çünkü double cover yapmak zorundalar diye bir yaklaşım var. Ama TO’nun canı tatlıdır,eğer sert bir müdehale görürse disiplinden kopar hatta oyundan çıkabilir çünkü sakatlığı var. Artı Giants defansıda bunu biliyor. Kaldı ki New York DE’ler Michael Strahan,Usi Umineiora ve Justin Tuck liderliğinde ön dörtlüsü ile çok ciddi bir passrush yapıyor.

53 sack yapan Giants defansının karşısındada 3 Pro Bowl oyunculu Dallas var ve bu iri ve yetenekli blok gurubu sezon içinde sadece 25 sack’e izin verdi.TO oyundan çıkarsa maça NY oyuna hakim olabilir.İki takım arasındaki fark pas yard ortalamaları.Romo 60 yard kadar farkla önde Eli’a göre.

Ben bu tek maç durumlarında koşu oyunu ve O line başarısının çok önemli olduğuna inanıyorum ve bence bu iki konudada NY daha ciddi bir takım.Oyun kurucular arasında çok bir fark yok.Ama Romo 6 senelik bekleyişin ardından Hollywood yıldızlarıyla geçirdiği gecelerden pek vaz geçmek istemeyecektir.Öte yandan Eli Manning çok daha sakin ne yaptığını bilen bir havada,bence Shaun O’hara ve ekibi bu maçta Mannig’in bu yapısını korumasına yardımcı olacaklardır.Dallas defansından passrush bekleyenler bence NY etkin koşusunu hesaba katmalılar.Ben Ahmad Bradshawn’dan etkin bir performans bekliyorum.Brandon Jacobs ise 3-4 defansa karşı çok sevdiği off tacklelarda daha çok zorlanacaktır.Ahmad Bradshaw ise cut back koşucusu olduğu için daha etkili olabilir.

Her yorumda TO konuşulsada benim ligde en sevdiğim WR’lardan ikisi Plaxico Bruess ve Amani Toomer NY adına çok şeyler yapabilir.Yedeklerden Redskins WR’ı Santana Moss’un küçük kardeşi Sinorice Moss’a da dikkat edilmesi gerekir.Zaten sakat Jeremy Shockey’de olsa bu maçın favorisi NY olurdu.

Dallas’ın üzerinde çok ciddi bir baskı var. 11 senedir post seasonda başarı yüzü görmeyen takıma yöneticiler ve taraftar evde bunu kaybetmemeleri için baskı yapıyor. Dallas’ta koç Phillips ise 0-3 olduğu playofflar yüzünden ayrıca stres yaşıyor.Romo kontratın hakkını vermek zorunda. NY ise playoff’larda ilk galibiyetini alan Eli Manning ve olgunlaşma süreciyle mutlu.

Ben maçın son çeyreğe kadar süreceğini ve iki takımında yüksek yirmili rakamlara ulaşacağını düşünüyorum. Maçın sonucununsa bir skor farkla belirleneceğine inanıyorum.

Konu şu TO sahada kalırsa Eli hata yapamaz ve anında cevap vermesi gerekir. Defans Romo’yu durdurursa Eli’ın hata yapmaması haricinde Jacobs ve Bradshawn’un etkin koşmaları gerekir.

Herkese iyi seyirler diliyorum. Gelecek hafta NFC ve AFC şampiyonluk maçları hakkındaki yazımla sizlerle buluşmak üzere iyi haftalar.