3 Şubat günü oynanacak olan Superbowl maçına gidecek olan iki takım yarın oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. AFC’de finale adını yazdıran takımlar hepinizin bildiği gibi San Diego Chargers ve New England Patriots olmuştu. NFC’de ise New York Giants ve Green Bay Packers Superbowl oynamak için mücadele edecekler.

Bu yıl müthiş bir sezon geçirerek beklentilere fazlasıyla cevap veren New England Patriots normal sezonu yenilgisiz tamamlayarak bu alanda bi rekora imza attı. Daha sonra playoff wild card maçında Pittsburgh Steelers’ı 31-29 yenen Jacksonville Jaguars ile karşılaşan Patriots, bu karşılaşmayı 31-20 ile kazanmasını bildi ve adını AFC finaline yazdırdı.

New England’ın finaldeki rakibi San Diego Chargers normal sezonu 11-5 ile kapatarak AFC West de şampiyon olmuştu. Wild Card karşılaşmasında çok zorlu bir maçın ardından Tennessee Titans’ı 17-6 ile geçmesini bildi. Konferans yarı finalinde geçen senenin şampiyonu Indianapolis Colts ile eşleşen Chargers deplasmanda oynadığı maçı, maç içinde yıldız oyuncularının önemli sakatlıklar yaşamasına rağmen 28-24 kazandı ve adını AFC finaline yazdırdı. İki takım arasında oynanan normal sezon karşılaşmasını  Patriots 38-14 kazanmıştı.

NFC finalistlerinden Green Bay Packers, hepinizin bildiği gibi bu yıl normal sezonu 13-3 ile bitirerek NFC North da şampiyon olmuştu. Playoff da ise Konferans yarı finalinde karşılaştığı Seattle Seahawks önünde maçın başında 14-0 geriye düşmelerine rağmen maçı 42-20 kazanarak adlarını NFC finaline yazdırmışlardı.

Rakipleri New York Giants ise normal sezonu 10-6 ile kapayarak NFC East de Dallas Cowboys’ un hemen ardından ikinci sırada yer alıp wild card maçı oynamaya hak kazanmıştı. Wild Card karşılaşmasında deplasmanda karşılaştığı Tampa Bay’i 24-14 geçen Giants, konferans yarı finalinde normal sezonda iki kez yenildiği Dallas Cowboys’u 21-17 ile geçerek adını NFC finaline yazdırdı. Bu iki takım arasında oynanan normal sezon karşılaşmasında Packers’ın 35-13 üstünlüğü vardı.

Yarın oynanacak karşılaşmalardan San Diego Chargers – New England Patriots karşılaşması yerel saat ile 15:00’da Türkiye saati ile 22:00 da başlayacak ve CBS kanalından naklen yayınlanacak. New York Giants – Green Bay Packers NFC final karşılaşmasıda yerel saat ile 18:30 Türkiye saati ile 01:30 da başlayacak ve Fox’dan naklen yayınlanacak.

 

Yazan: Kaan Ekemen