Adı: Teoman Erakman

Doğum Tarihi: 28 Nisan 1981

Pozisyon: Linebacker / Fullback

Boy / Kilo: 1.70 / 85

Tecrübe: 8 sene

Oynadığı Takımlar: Gazi Warriors

Lakabı: Toro

NFLTR: Teoman, bu sporla nasıl tanıştığını kısaca anlatır mısın?

Teoman Erakman: Büyük bir çoğunluk gibi bende futbol ile üniversiteye girmemden sonra tanıştım. Senenin başında hazırlık sınıfında okuduğum dönemde ilk quizlerimden birinden erken çıkmıştım. Tek başıma alt kata inerken merdivenlerin bitiminde Gazi Warriors standıyla karşılaştım, Amerikan Futbolu ile ilgili afişler asılı duruyordu. Bende standa bilgi almak amacıyla gittiğimde, daha sonra bir antremanda bir pozisyonda yanlışlıkla bacağını kırdığım Özgür başkandan bilgileri aldım. Kısa bir süre içinde antremanlar başladı.

O zamanlar antremanları Fen Edebiyat Fakültesi karşısındaki çukur dediğimiz toprak sahada yapıyorduk. İlk antremanda nasıl tackle yapacağımızı bize öğretirlerken, beni işaret ettikleri farkettim. O zaman kendimde potansiyel olduğuna bende inanmıştım.

NFLTR: Sen futbola ilk başladığında takımın malzemesi yoktu. Malzemesiz geçen o dönemi ve yaşadıklarından bahseder misin bize?

Teoman Erakman: Evet, ilk başladığım yıllarda takımın malzemesi yoktu ve gerçekten çok zorluk çektik. Gerek antreman sahamızın olmaması gerekse malzeme ihtiyacımızın olması bizim motivasyonumuzu kötü yönde etkiliyordu. Tam olarak hatırlayamıyorum ama ilk 1 – 2 sene galibiyet yüzü görmedik. Malzemesiz oynadığımız bütün maçları kaybetmiştik. Artık yine yenildik demekten yorulmuştuk.

NFLTR: İlk aldığınız galibiyet ve senin ilk sayın ne zaman geldi?  

Teoman Erakman: İlk galibiyetimizi malzemeli olarak yaptığımız Ankara Cats maçında almıştık ve bu maçı bugun bile unutamam. Çünkü ben de ilk sayımı o maçta yaptım ve şimdi izlediğimde bile acayip güldüğüm komik bir atlayışla kendimi endzone’a atmışım. İlk sayı ve sevinç birleşince böyle bir şey çıkmıştı ortaya.

NFLTR: İlk galibiyetten sonra galibiyetler ardı ardına gelmesede, yıllar geçtikçe Gazi Warriors hep oyununun üstüne biraz daha koydu ve bugunlere geldi. Bunun hakkında ne diyeceksin?

Teoman Erakman: Tabi benim ilk yıllarımda gerek oyuncu kapasitesi gerek taktiksel anlamda, bugunlere göre çok farklıydı. Zamanla yeni gelen arkadaşlarımızın katkıları ve Koçumuz Kerem Ateş’in müthiş özverisi ve çabalarıyla bugunlere ulaştık. Onun emeği hepimizin üzerinde çok fazla, Kerem Koç olmasa bugunlere ulaşmamız imkânsızdı.

NFLTR: Senin fullback ve linebacker olduğunu biliyoruz. Bunların dışında bir pozisyonda oynadın mı? Ayrıca genelde bütün takımlarda (hücum, savunma, özel takımlarda) starter olarak görüyoruz seni, kariyerinde hiç yedek kaldığın dönemler oldu mu? Kendi performansını nasıl görüyorsun kısaca bundan bahseder misin?

Teoman Erakman: İlk maçımdan bugune kadar sakatlığım olmadı sürece hep kadroda yer buldum. İlk yılımda defans line’da da görev almıştım. O zamanlar 72 kg olmama rağmen böyle bir pozisyonda oynadım. Daha öncede de dediğim gibi, oyuncu kapasitesi sınırlı olduğu için bazı pozisyonlarda böyle durumlarla karşılaşılıyordu. Artık böyle bi durum söz konusu değil tabi ki. Kendimi sürekli geliştirdiğime inanıyorum, gerek fiziksel gerek taktik olarak.

Tecrübe de yıllar geçtikçe buna ekleniyor. Bende bu artılarımı maç içinde en iyi şekilde kullandığıma inanıyorum. Her oyuncu gibi çok iyi ve çok kötü bazen de vasat oynadığım maçlar olmuştur. Her maçta süper oynamadığımı biliyorum. Ama her maçta oyundan keyif almaya çalışıyorum ve hırsıma yenik düşüp asla başka bir oyuncuyu kendi takımımdan veya diğer takımlardan olsun sakatlamak veya sözle taciz ederek oynamamaya çalışıyorum. Önemli olan da bu bence.

NFLTR: Hiç ciddi bir sakatlık yaşadın mı?

Teoman Erakman : 5 sene önce Odtü ile yaptığımız maçta karambolde arada kaldığım bir sırada büyük bir acı hissettim. 2 arkadaşımın omzuna tutunarak ve tek ayağımın üstünde sekerek kenara çıktığımda bacağım sızlıyordu. Maç baş başa gidiyordu, çok heyecanlı bir maçtı. Birkaç arkadaş hadi toro oyna bir şeyin yok hadi koçum kalk deyip gaza getirmeleri sonucu topallaya topallaya saha kenarında koşmaya çalıştım. Koşamıyordum hatta yürüyemiyordum bile ama nedense kafa herhalde o arada az çalıştı hala ısrarla koşmaya çalışıyordum.

En sonunda olmayacağını anlayıp kenarda kaldım. Maçı yenip otobüsün önünde hopladık zıpladık, okula gidip giyindik, takımca yemeğe gittik, hep bir bacağım sızlıyordu. Daha sonra eve gittim. Ama evdekilere bacağımla ilgili hiçbirşey söylemeden yatağa girdim altına da bir torba buz koydum. Saat 23:00 gibi kalkmak istedim ama bırakın kalkmayı bacağım yerinden oynamıyordu bile. Hemen hastaneye gittim ve bacağımın kırık olduğu anlaşıldı. 1 ay alçıda kaldı bacağım. Alçı açıldıktan bir ay kadar sonrada tekrar koşmaya başladım.

NFLTR: Kariyerin boyunca bir çok maça çıktın. Unutamadığın maçlardan bahseder misin biraz ?

Teoman Erakman: İlk malzemeli oynadığım maçı asla unutamam. Ankara ile oynamıştık ve bende ilk sayımı bu maçta yapmıştım. Diğer bir maç Hacettepe karşısında 69-6 kaybettiğimiz maçtı. Durmadan sayı yiyorduk. O güne kadar  hiç böyle bi durumla karşılaşmamıştık. Bi ara bitse de gitsek artık diye düşünmeye başlamıştım. O maçtaki tek sayıda benden gelmişti ama sevinmeye bile fırsatımız olmamıştı.

Son olarakta geçen sene Başkent ile yaptığımız maçı unutamıyorum. Skorda oldukça geriye düşmüştük ve bi türlü rakibi durduramıyorduk. Bir iki oyuncumuzda oyundan atılmıştı. Ama son çeyrekte nasıl olduysa oldu galip gelmeyi bildik. Bu maçta oynarken sakatlanana kadar oldukça keyif almıştım.

NFLTR: Oynamaktan en çok zevk aldığın takımları söyler misin?Ayrıca rakip takımlarda en beğendiğin oyuncuyuda bizle paylaşır mısın?

Teoman Erakman : Aslında bi ayrım yapmam çok zor. Çünkü ben antremanlarda yaptığımız maçlarda kendi takım arkadaşlarımla oynarkende çok keyif alıyorum. Onun dışında Hacettepe, Başkent ve Bilkent ile oynamak keyif veriyor. Başkent’ten 52 numaralı Emre gerçekten çok iyi bir oyuncu. Ağır olmamasına rağmen kilosuna göre oldukça sert ve bir o kadar da hızlı . Ayrıca karakter olarakta çok sağlam bir oyuncu.

NFLTR: Beraber oynamaktan en çok keyif aldığın takım arkadaşların kimler ?

Teoman Erakman: Cevat Yelkesen, Saldo ( Yiğithan Erdoğan) , Pipet ( Barış Uluçay ) ve Turan Yiğit ile oynamak benim için gerçekten büyük bir keyif ve büyük bir şans.

NFLTR: İyi bir oyuncu olmanın dışında takım içinde en çok sevilen oyunculardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Saha içinde ne kadar ciddi olsanda, saha dışında da bir o kadar eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu duyduk. Bunun için ve takım arkadaşlarınla ilgili neler düşünüyorsun?

Teoman Erakman : Öncelikle böyle düşünen takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Ben elimden geldiğince bütün takım arkadaşlarımla aynı mesafedeyim. Beraber antreman yaptığınız, deplasmana gittiğiniz , üzülüp sevindiğiniz bu insanlarla sürekli bir paylaşım içerisindeyiz. Tabi ki bazılarıyla daha yakın ilişkilerimiz var. Hatta takım içinde beraber eğlendiğimiz, takıldığımız Ganarşi adında bir grubumuz bile var.

Bu grupta ben, Beton ( Cevat ), Pipet ( Barış), Jilet Yakup, Anelkaan ve ismini gizlediğimiz bir arkadaşımız J ile birlikte takım arkadaşlarımıza, koçlarımıza çeşitli şakalar yapıyoruz. Bazen bu insanların sinirlerini zorlasakta, yinede onlar tarafından sevildiğimizi bilmek güzel bi his. Ayrıca bu takım içinde ki kaynaşmayı, arkadaşlığı ve dostluğu tetiklediği için takımında yararına bir oluşum J .

NFLTR: Maça çıkmadan önce yaptığın belli bir uğurun var mı?

Teoman Erakman: Uğurum yok ama maçtan önce mutlaka dua ederim.

NFLTR: Önce bu hafta sonu oynayacağınız DAÜ maçı ve sonrasında ligin geri kalanı ile ilgili düşüncelerini öğrenebilir miyiz?

Teoman Erakman: Bu hafta ki maç gerçekten çok önemli . Geçen senede DAÜ ile çeyrek finalde karşılaşmıştık. Geçen sene çok çekişmeli geçen maçı kazanmıştık. Bu senede aynı çekişmenin olacağını tahmin ediyorum. Umarım kazanan taraf  biz oluruz.

Ligin geri kalanı için ise geçtiğimiz sezon kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sezon kazanmak istiyoruz. Bunu önce Üniversiteler Liginde, ardından Klüpler Liginde gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için bütün oyuncular ve koçumuz ellerinden geleni yapıyorlar. Umarım her iki ligde de istediğimiz sonuçlara ulaşırız.

NFLTR: Teoman, bize zaman ayırdığın için çok teşekkür ederiz. Haftasonunda oynayacağınız maçta ve  ligin geri kalanında NFLTR olarak sana ve takımına başarılar dileriz.   

Teoman Erakman : Ben teşekkür ederim, bende NFLTR ailesine başarılarının devamını dilerim.

Röportaj: Kaan Ekemen