TAFL Kulüpler Liginde ikinci hafta bu cumartesi ve pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Haftanın ilk karşılaşması Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Tesislerinde oynanan Boğaziçi Sultans ile ODTU Falcons arasındaydı. Falcons, etkili savunmasının yardımıyla sahadan 14-6 galip ayrılarak ilk maçında ilk galibiyetini aldı. Geçen sezonun yarı finalisti ve bir önceki sezonun şampiyonu Sultans ise bu sezonki ikinci maçında ikinci mağlubiyetini almış oldu.

Cumartesi günü oynanması gereken bir diğer maç olan Gazi Warriors – Koç Rams maçı, Rams’in maça çıkmayacağını bildirmesi üzerine oynanmadı. Pazar günü ise birbirinden zevkli üç karşılaşmayla tamamlandı. Günün ilk maçı ve beklide en heyecanlısı Kurtköy Erdoğan Demirören Stadında İstanbul Cavaliers ile Çınarspor arasındaydı. Son derece çekişmeli geçen maçı kazanan taraf 13-12’lik skorla Çınarspor oldu. Bu skorla Çınarspor ilk galibiyetini alırken averajla A grubunda üçüncü sıraya yükseldi. Cavaliers ise iki mağlubiyetle beşinci sırada bulunmakta.

A grubunda oynanan son maç Elmadağ Stadında Ankara Cats ile Ege Dolphins arasındaydı. Karşılaşmadan 12-0’lık skorla galip ayrılan Ankara Cats bu skorla grubunda liderliğe yükselirken Dolphins’e ilk mağlubiyetini tattırmış oldu.

Haftanın son maçı ise B grubunda, Kurtköy Erdoğan Demirören Stadında Yıldız Stallions ile Hacettepe Red Ders arasında oynandı. Sultans’ı 14-12 yenerek lige giriş yapan Red Deers, Yıldız’ı 64-0 gibi net bir skorla yenerek B grubu liderliğine yükseldi.

TAFL’de üçüncü hafta 5-6 Nisan günlerinde oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.

Yazan: Kaan Özaydın