Güneyde son senelerde büyük bir uğursuzluk var. Felaketler, suç ve tutarsızlıklar bu dörtlünün peşini bırakmıyor. 2002’de ortalığı kasıp kavuran Tampa sonrasında ofansif futbol sahnesinden neredeyse tamamen çekildi ve hala kayıp. Hemen ertesi sene güney laneti biliyorsunuz Panthers’a patladı ve Foxx ve panterleri sahnede yok. Aradan iki sene geçti Katrina New Orleans’ı sildi. Her ne kadar takım NFC şampiyonluk maçına kadar işi getirse de olmadı ve tabi ki geçen sene Vick olayları. Kaldı ki her ne kadar bu son yazdığım konu kötü bir olay gibi dursa da bence uğursuzluğun bittiğine dair bir işaret. Neden mi?

Çünkü bu olay Atlanta’yı Vick ve onun kalitesiz oyun kuruculuğundan kurtardı. Artık ileriye bakabilirler. Vick’lerde bu bir aile problemi kardeşi de aynıydı bu adamlar suçtan uzak duramazlar. Returner evet, WR evet, RB belki hatta DB ama oyun kurucu hayır. Güneyin muskası bu sezon düşer mi bilmiyorum ama bazı takımlar için ışık görebiliyorum açıkçası.

Atlanta Falcons:
Hayırlı olsun en sonunda birileri pas atabilecek, Matt Ryan(?) bilmiyorum ama en azından bir başlangıç. Takımın hücumundan bu sene bir başarı beklemek bence çok büyük hayalcilik. Defansta bir yere kadar bence önümüzdeki draftta ilk sıralardan bir yerden oyuncu alacak takımlardan biri Falcons.

Carolina Panthers:
Panthers bu sezon QB konusunda sıkıntı çekmezse üst sıralara oynayabilecek bir takım. Dan Morgan’ı kaybetmelerine rağmen defans işi tamamlamak konusunda çok istekli duruyor. Division içinde Saints’le mücadele edeceklerine inanıyorum.

New Orleans Saints:
Bu bölgenin en önemli takımı Saints Sean Payton harika bir iş çıkarıyor. Defansta çok ciddi bir free agent patlaması var. Çok iyi oyuncular olmasına rağmen pre seasonda aynı geçen seneki terane devam ediyor koşuyu durduramıyorlar. Jets’den Jonathan Vilma’yı aldılar ve Carolina’dan da migren ve sarsıntı delisi olmuş bir Dan Morgan’ı getirdiler bunun için. Vilma sağlıklı Saints D line’ı ile iyi iş çıkartacak bir 4/3 MLB’ıdır. Ama Dan olayı artık bitti. DT’da Hollis Thomas’ın durumu çok önemli, koşu için en değerli DL adamı bu takımda.

Hücumda ise Saints son derece tehlikeli bir takım. Neredeyse topu eline alan herkes tam bir sayı tehlikesi. WR Marquise Colston RB’ler McAllister ve Bush yetmezmiş gibi TE’e Jeremy Shockey geldi. Bu arada FB Karney’e dikkat. Saints sahadayken her an her yerden sayı yapabilecek bir hücuma sahip eğer defans koşuyu durdurabilirse bu işi bu sene tamamlayabilirler.

Tampa Bay Bucs:
Artık yazmak bile istemiyorum bu takımı sıkıldım hep aynı, hep aynı.Takımda oyun kurucu yok drafttan hala CB alıyorlar. Evet Ronde yaşlandı, evet oyun kurucusuz 2002’de şampiyonluk kazanıldı ama takımda en büyük eksiklik QB olmasına rağmen bu konuda hala bir çalışma yok. Defans çok iş yapar evet duymak istediğiniz buysa, Brooks 50 yaşına da gelse hala hızlı, hala sert. Ronde Nickle oynar CB oynar, hatta 2002’de Superbowl’da Oakland üç wr olduğu için çoğu zaman Will bile oynamıştı, Jeramine Phillips benim en favori S’im. Bakalım her silahı olan bu defans ve Qb’si olsa çok iş yapacak bu hücum bu sezon ne yapacak?

9-7 olursa Buc’s için gene kötü inanın, çünkü seneye bu ligin en iyi QB’si olacak adamı alma şansları gene olmayacak. Keşke bu sene sonuncu olsalar da Florida Gators’ın şu an bile efsane olmuş ve önümüzdeki senelerde de NFL’de efsane olacak oyun kurucusu Tim Teabow’u alsalar. Herkes bu çocuğu bekliyor.

Haftasonuna NFC East yazmayı planlıyorum, kendinize iyi bakın, bu arada cuma sabah 10’da FoxSports  kolej maçı verecek unutmayın, cuma gecesi 2’de tekrarı da var…