Bu yıl 89.cusu oynanacak olan 2008 NFL sezonu 6 aylık aradan sonra pereşembe günü Giants Stadium’da, geçtiğimiz yılın Super Bowl şampiyonu NY Giants ile Washington Redskins arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. 2008 sezonunun şampiyonu 1 Şubat Pazar günü Tampa’da, Raymond James Stadium’da oynanacak olan Super Bowl XLIII ile belirlenecek.

Geçen sezon NY Giants ile Miami Dolphins’in İngiltere’de karşılaşmasıyla başlayan International Series bu sezon 26 Ekim tarihinde San Diego Chargers’ın New Orleans Saints ile yine İngiltere’de Wembley’de yapacağı maç ile devam edecek. Buffalo Bills ise 7 Aralık’da Kanada’da Miami Dolphins ile karşılaşacak. Aynı zamanda 2008 sezonu NFL yeni logosunun kullanıma girdiği sezon, bir savunma oyuncusunun QB gibi kulaklık sistemi giyip koçla iletişime geçme şansına sahip olduğu ve Green Bay Packers’ın efsane oyun kurucusu Brett Favre’ın 16 sezon sonra başka bir takımın formasıyla oynayacağı sezon olarak tarihte yerini alacak.

Türkiye’de FOX Sports Digiturk 70.Kanal’dan her hafta canlı olarak bir NFC konferansı müsabakasını yayınlamaya bu sezonda devam edecek. Bu hafta Pazar günü TSİ 20.00’da Seattle Seahawks – Buffalo Bills maçını canlı izleyebilirsiniz.

2008 sezonu 1.hafta maç programı ve yayınlandığı kanallar için tıklayınız.

 

Yazan: Kaan Özaydın