Evet, ilk pazartesi aksamı football gecesinde iki maç günün yorgunluğuna çok iyi geldi. İki divisional rekabet ile başladı pazartesi aksamı maçları. Günün ilk maçında Packers, Lambeau Field’da ezeli rakibi Vikings’i ağırladı. Packers oyunun 3 noktasında da iyi görünürken, Vikings yine aynı tas aynı hamamdı. İlk yarı pass yard’lari 6!! evet yanlış duymadınız sadece 6!! Yerden alabildiğine gidiyorlar.All Day Adrian Peterson yine muhteşemdi. Hakikaten çok etkileyici bir oyuncu seyretmesi müthiş zevkli. Savunmada ise Jared Allen 31 milyon doları cebe attı ama hala Packers LT’ini alt etmenin yolunu bulamadı. Clifton geçen seneki Chiefs maçında olduğu gibi Allen’ı yine etkisiz hale getirdi. Olgunlaşan Packers OL’nı artık ligin elitlerinden biri. Vikings secondary’si geçen seneden bu zamana çok bir gelişme kaydedememiş.

Packers oyuna ilk yarıda hükmetti ikinci yarıda ise Vikings hücumda daha çok kaldı ama daha ziyade bal yapamayan arı görüntüsü çizdi. Vikings pass oyunlarında ikinci yarı açılsa da Tarvaris’in tutarsız oyunu maç boyu devam etti… Scramble olayında ise başarılıydı ne zaman kafasını kaldırsa bütün WR’ler kapalıydı burada Pack savunmasının hakkında verelim. Özellikle Bernard Berrian’la uyumsuzluğu dikkat çekti. Bunca para ödendi bu adama boşuna mı? Tarvaris hala bir “future project” görüntüsü çizerken Vikings’in Favre’i neden bu kadar çok istediğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok sanırım.

Aaron Rodgers’ı çok beğendim. Tarvaris’in aksine son derece tutarlı ve rahattı. İki takımında OL’ini aşağı yukarı aynı güçte, dolayısıyla iki QB’yi karşılaştırmak daha kolay oluyor. Hiç strese girmedi, saçma isler yapmadı. Özellikle “QB Vision” olayında inanılmaz iyiydi. İlk yaptırdığı TD pasında topu adeta iğne deliğinden geçirdi. Harika bir pastı. Kendi yaptığı 1 yardalık TD sonrası yaptığı Lambeau Leap’i görülmeye değerdi.

Ryan Grant sakatlığına rağmen iyi oynadı, Vikings’in etkili koşu savunması onu ilk yarıda zorlasa da, ikinci yarıda açıldı ve özellikle 57 yardalık koşusu ve yaptığı cut move’lar görülmeye değerdi. Zaten bu pozisyonda Rodgers’in sneak TD’si ile noktalandı.. ST’lerde yaptığı punt return TD ile o noktada da Packers’in üstün olmasını sağladı. İki takımın yaptığı penaltılar oyunun kalitesini ciddi biçimde etkiledi. Sonuçta kıran kırana geçen maçı Packers hak ederek kazanmış oldu. Brad Childress 3. sezonunda Pack’e karşı 0-5 vaziyete geldi. Vikings’te Packers’a yenilmek alışkanlık haline gelmiş gibi görünüyor. Sezon öncesi onları NFC North için favori görüyordum ama hücumlarının ve savunmalarının bu derece tek yönlü olmayacağını düşünüyordum. Bears’ın oyununu gördükten sonra burada 3’lü bir yarış olacak gibi.

Gecenin ikinci maçında ise yine bir ezeli rekabet ve muhteşem bir atmosfer vardı ama aynı kıran kıranalık yoktu. Raiders taraftarları desteğe hazırdı ama takımları bu desteği hak edecek durumda değildi maalesef. Denver Broncos savunması koşu oyunu durdurma konusunda hala ligin en kötülerinden biri belki ama rakip Raiders olunca bu eksiklik neredeyse hiç sırıtmadı.

Jay Cutler’ın sene başında seker hastası olduğunu açıkladığında herkesin kafasında soru işaretleri belirmişti. Acaba performansı ne olacaktı? Ama Cutler bu maçta en iyi WR’sinin yokluğuna rağmen çaylak Eddie Royal’la adeta coştu ve 299 yarda, 2 TD ile oynadı. Jay Cutler, çok yetenekli ve bu ligin en iyi QB’lerinden biri olacak bu halinden belli oluyor. Oyun zekası çok yüksek, kol kuvveti ve savunma okuma yeteneği dikkat çekici. Çaylak WR Eddie Royal geçen sene Virgina Tech’deyken müthiş süratli ve punt return rekortmeniydi. Bir çaylağa göre inanılmaz bir istatistikle oynadı. Yaptığı TD’daki kıvraklığı görülmeye değerdi. FF football’da WR arıyorsanız çok uzağa gitmenize gerek yok bu çocuk çok is yapacak söylemedi demeyin…

Genç yetenek Selvin Young ve FB’den bozma Michael Pittman yaptıkları başarılı koşularla koşu oyunun oturmasını sağladı. Broncos maç içinde her istediğini yaptı ve adeta Raiders’i ezdi geçti. Lane Kiffin, bu işi zorla nereye kadar devam ettirecek bilmiyorum. Sonuçta olan Raiders’in muhteşem taraftarına oluyor. Gerçekten ligin en ateşli taraftar kitlesi bu eziyete maruz bırakılıyor. Rob Ryan efendi, savunma koordinatörlüğünden kovuluyor gidip Al Davis’e ağlıyor ve işinin başına geri donuyor. Bari kaldığında bir iş yapsa? Hadi koşu savunması berbat anladık ama bu takımda ligin belki de en iyi CB tandemi oynamıyor mu? Hall ona buna horse collar yapıp habire ceza alacağına işine baksa? Gibril Wilson’nin hali ne öyle? Savunma tek kelimeyle rezaletti. Ya hücum? OL dökülüyor. JaMarcus’u kimse suçlamasın sonuçta o bir çaylak sayılır gecen sene ne kadar oynadığını biliyoruz. Ama attığı topları sarhoş gibi dolasan Curry tutamazsa o ne yapsın?

JaMarcus çok yapılı ve oldukça ağır bir oyuncu. E bu ne demek oluyor onun muhteşem kol kuvvetini sergileyebilmesi için pocket’da biraz zamana ihtiyacı var. Ama OL dun aksam ona çok seyrek olarak iyi zaman verdi. O da aldığı zaman içinde elinden geleni yaptı bence, adamın kol kuvveti inanılmaz bazen topu göremiyorsunuz. Raiders’da bir iyi oyuncu da Broncos’un üstüne üstüne koşmak için yırtınan Justin Fargas oldu. Çaylak McFadden’da yetenek var ama alt vücut gücü konusunda şüphelerim var. Onu, OL düzelmeden çok iyi bir şekilde değerlendirmek pekte mümkün olmayacak. Oyunun her iki noktasında da çok ciddi ceza yiyen Raiders bu alanda da rekoru kimseye bırakmaz bu sene. Kısacası Broncos için süper Raiders için iç karartıcı bir maç oldu.

Lane Kiffin’nin durumu ne olacak merak konusu. Sezon oncesi Kiffin ile Davis arasında ki buzlu durum daha da artacağa benziyor. Raiders taraftarlarının beklediği iyi günler hala çok uzakta ve Raiders yine rezalet bir sezon geçireceğe benziyor.