Merakla beklenen gün sonunda geldi ve sezon açıldı. Cumhuriyetçiparti kongresinin gölgesinde sönük bir kick-off’la başlayan maç o şekilde sonaerdi. Yeni emekli, efsane DE Michael Strahan’in elinde Lombardi Trophy ile stadda belirmesi maç öncesi akılda kalan en güzel görüntüydü.

Maça Giatns çok istekli başladı ve ilk yarıda her istediğini gönlünce yaptı.Eli’in TD koşusuyla süslenen  80 yardalık drive maça damgasına vurdu verakibin moralini müthiş derecede bozdu. Giants ilk yarıdaki güzel oyununuikinci yarıya yansıtamayıp, Redskins savunmada gerekli önemleri alınca ikinciyari 0 elde var 0 seklinde geçti. RB Brandon Jacobs koştuğu 116 yardayla maçın yıldızıydıtabi bunda çok iyi görünen Giants OL’nin da katkısı büyüktü. Yalniz running game her maç bu akşam ki gibi olmak zorunda zira Giants’in hücum silahlarıçok kısıtlı göründü. TD yapamasa da Burress 120 yardayı devirdi ama her maç bukadar geniş alan bulamaz onun dışında Eli’in bos adam bulmakta zorlandığını gördük.Her şeye rağmen Giants hala bir şampiyon ve bugün onun güveni ile oynadılar. DEpozisyonundaki büyük eksiklere rağmen Portis’i olabildiğince kısıtladılar. Yani Osi ve Strahan olsa Portis 80 yardayı biraz zor bulurdu…

Eli’da yaptığı 1 INT ‘a rağmen genelde başarılıydı ve Burress’la yine iyi anlaştı.Kısacası Giants çok muhteşem görünmese de istediğini sahadan aldı veseyircisine bir galibiyet armağan ederek sezona başlamış oldu.

Redskins’de hocanın acemiliği sanki oyunculara da yansımıştı. Jim Zorn’nun lisetakimi koçuymuş gibiydi. Takımda en ufak bir acele etme ihtiyacı yoktu. Maçbitiyor bir spike yapmaları lazım çok değerli 15 saniyeyi resmen oyalanarakyiyorsun, huddle’lar desen 20 saniye sürüyor. Maçın bitmesine 10 dakika var 4thand 1 kendi 47’desin ve 2 farkla geridesin ve punt ediyorsun. Bu şekil korkakoyun NFL’de asla başarı getirmez.

Portis dışında kazanma arzusu olan hiç kimse göremedim.Jason Taylor’in sakatlığı Giants’a yaradı ve maçın ilk anlarından itibaren Jacobs’ı sürekli oraya (sağ kanada) koşturup epey yarda ve 1st down kazandılar.OL desen mevcut haliyle baya kötü. Secondary eksik ve vasatin altındaydı.Burress’e 3 top 50 yardahem de üst üste yani d back’ler izledi ve tackle’lar özellikle ilk yarıda çok zayıfkaldı. Pass rush’da hayal kırıklığı olunca Redskins’in sözde güçlü olan savunmatarafı daha ilk yarının başında çökmüş oldu.

Sonradan toparlansalar da hücumun kötü oyunu Redskins’i maçaortak edemedi. Campbell’in WCO’e alışması bütün sezonu alabilir. Redskins açısındaniki pozitif nokta vardı bunlardan bence en önemlisi rakibi sadece 1 TD ‘detutmak diğeri de Jason Campbell’in ilk yarinin son saniyelerinde Moss’a attığıTD pasi. Kısacası Redskins komple bir şekilde döküldü ve skor olarak olmasa daoyun olarak resmen ezildi.

Hücum kısıtlı anladım ama savunma da böyle olacaksa vah kine vah! Savunmanın toparlanacağına inanıyorum ama hücum Portis dışında içler acısı vaziyette ve eğer çok radikal değişiklikler göremezsek bütün sezon bu şekilde olmaya namzet. Bu camia’ya çok büyük saygım var yalnız üzülerek belirteyim bu sezon işleri çok zor gocunuyor. Play-off’u geçtim, division’ınn dibine demir atmaya ve liginde en kötü takımlarından biri olmaya adaylar.