ARI Cardinals @ WAS Redskins

Sempatizanı olduğum Redskins geçen hafta NO Saints karşısınıda kazanarak beni oldukça şaşırttı. Özellikle defansta gösterilen başarı bu sezon için kaybettiğim inancımın yeniden yeşermesini sağladı. Skins’in NO Saints gibi yüksek ofansif güce sahip bir takımı 55 koşu yardında tutup 3 Turnover’a sebebiyet vermesi, bu hafta karşılaşacakları başka ofansif gücü yüksek takım olan ARI Cardinals ile karşılaştırma yapma fırsatı verdi. Cardinals bundan önceki iki hafta nispeten kötü takımlarla oynadı.

SF 49’ers ve MIA Dolphins, bu ligin 4-5 galibiyet üzerine çıkması sürpriz olacak takımları. Dolayısıyla o maçlarta K.Warner ve takımının gösterdiği başarı WAS Redskins maçı için bir öngörü yapmamızı sağlamıyor. Bu maçı WAS Redskins’in kazanacaını düşünüyorum. Bu iki takım arasında oynanan son 5 maçı WAS Redskins’in kazanması, ARI Cardinals’ın en son 1974 yılında sezona 3-0 başlaması ve WAS Redskins’in evinde oynaması tahminimi güçlendiren diğer sebepler.WAS Redskins Kazanır
WAS Redskins -3 (3 Sayıdan Fazla Fark Yapar)

HOU Texans @ TEN Titans

http://cache.daylife.com/imageserve/04go6mp6y3giY/610x.jpgHOU Texans, PIT Steelers deplasmanında lige çok kötü bir başlangıç yaptı. Gerçi ikini yarı biraz toparlanmış gözükselerde PIT Steelers’ın koşu oyunlarındaki üstünlüğü Texans’ın yetişmesini engelledi. TEN Titans ise lige oldukça çarpıcı bir başlangıç yaptı ve evinde JAC Jaguars’ı yendi. Ligin en iyi koşan takımlarından biri olan JAC Jaguars’ı sadece 33 yarda da tutmayı başardılar. Geçen sezon da defansı ile ön plana çıkan Titans’da Vince Young’ın sakatlanması ile dümene geçen K.Collins ile çift yönlü hücuma kavuşmuş oluyor.

Titans, çaylak C.Johnson ve geçen sezonun flaş ismi LenDale White ile yerde hem JAC maçında hem de CIN maçında ezici üstünlük sağladı. Benzer bir senaryonun bu maçta da devam edeceğini düşünüyorum. HOU Texans’da ise asıl sorun koşu hücumu. Bu maçı topu kontrol edenin kazanacağı bir maç olarak düşünürsek, HOU Texans bir iki adım geride başlıyor. Bu iki takımın aralarında yapılan son 6 maçı TEN Titans’ın kazandığını görüyoruz, özellikle de Tennesse’deki maçlarda en az 6 sayı fark sağlanmış. Ben tercihimi TEN Titans’dan yana kullanıyorum.

TEN Titans Kazanır
TEN Titans -5 (En Az 5 Sayı Fark Atar)

CLE Browns @ BAL Ravens

BAL Ravens ilk hafta zor da olsa CIN Bengals’ı evinde yenmeyi başardı. Ravens defansının eski günlere dönüş sinyali verdiği maçta çaylak Joe Flacco’nun da hatasız oyunu dikkat çekti. Ravens, CLE Browns karşısında yine risksiz top kontrolü üzerine kurulu bir kurgu ile oyuna başlayacaktır. Ravens’ın koşu triosu; McGahee, Rice, McClain tüm gün oldukça meşgul olacaklar. Diğer yandan sezon öncesi AFC North favorilerimden CLE Browns belki de ligin en zor ilk iki hafta fikstüründen galibiyetsiz ayrıldı.

İlk hafta T.Romo ve M.Barber’ı durdurmakta zorlanan Browns, ezeli rakibi PIT Steelers karşısında savunmada daha istekli gözüktü. CLE Browns’ın zayıf yönü şimdilik koşu hücumu olarak gözüküyor. K.Winslow ve B.Edwards’dan oluşan pas hücumu CLE Browns’ın havadan oynamaya yöneltiyor. 2 maçta toplam 56 pas hücumuna karşın, 43 koşu hücumu tercih edilmiş. CLE Browns geçen senenin parlayan ismi J.Lewis ile bu dengeyi kurabilirse hala ligin en tehlikeli takımlarından biri. Geçen sezon iki maçta da rakibine üstünlük sağlayan Browns’ın bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

CLE Browns Kazanır
CLE Browns +1 (Browns en kötü bir sayı farkla yenilir)