NFL’de son derece tartışmalı ve ilginç maçlara sahne olan bir haftayı geride bıraktık. Tabi tartışma deyince hemen Denver Broncos- San Diego Chargers maçında olanlar aklımıza geliyor. Broncos, 1 maçlık cezasını dolduran WR Brandon Marshall’in dönmesiyle ve sahasında olmanın avantajıyla bu divisional rivalry maçına muhteşem başladı ve ilk yarıda 31-17’lik üstünlük sağladı. Chargers, ise LT’nin ayak baş parmağındaki sorunlar nedeniyle koşu oyununda oldukça zorlanırken, ilk yarının sonuna doğru toparlandı ve ikinci yarıda bambaşka bir görüntüyle sahaya çıktı.

LT’nin yedegi durumundaki RB Darren Sproles’un 66 yardalık koşusu ve WR Chris Chambers’in yaptığı 2 TD ile bir anda San Diego maçın bitmesine kısa bir sure kala 38-31 öne fırladı. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Broncos maçın bitmesine 1:00 dakika civarında topu San Diego 5 yardasına kadar getirdi ve son molasını aldı. Artık ne olacaksa burada olacaktı. Snap yapıldı QB Jay Cutler topu aldı etrafına baktı ve topu fırlattı. 1 dakika top nerede pardon?? Jay Cutler’in elinde çıkma motion’nindaki top elinden fırladı ve yerde yuvarlana yuvarlana gitti ve ardında Chargers’li savunma oyuncusu tarafından kapıldı bu oyuncuda dışarı cıktı. Bunun football’daki adi fumble’dı ama tecrübeli hakem, Madden oyunlarında bile hakem olan Ed Hochuli düdüğünü çoktan öttürmüş ve büyük bir hata yaparak bu pozisyona incomplete pas kararı vermişti. Tabi büyük itirazlar sonucu değiştirmedi ve top Broncos’a tekrar geçti. Cutler hemen TD pasını muhteşem çaylak Eddie Royal’a attı ve saniyeler kala Broncos skoru 38-37’ye getirdi ve skoru eşitleme şansı yakalandı. Fakat Mike Shanahan müthiş yürek isteyen bir kararla hep ya da hiç dedi ve maçı kazanmak adına 2 point conversion’a gidildi. Cutler bir kez daha çaylak Eddie Royal’i buldu ve bu acayip maçı kazanan Broncos olmuş oldu. San Diego sezonda sok bir şekilde 0-2’ye düşerken, LT’nin maç boyu sakatlığı da gelecek hafta için moralleri sıfırladı.

Denver’da Jay Cutler ligin elit pasörlerinden biri olma yolunda. 2 maçta 6 TD, 118 QB ve 70% pas tamamlama oranları gerçekten etkileyici. Brandon Marshall ise öyle bir donuş yaptı ki akıllardan silmek nerdeyse imkansız. 18 top yakalayan Marshall bir maçta en çok top yakalama listesinde T.O.’nun ardından 2.sıradaki yerini aldı. 166 yarda ve 1 TD’de bu rekoru tamamlayan unsurlar oldu. Eddie Royal ise Raiders maçındaki kadar olmamada yinede son dakikada olan bir TD ve 2 point onversion’la adından yine bahsettirmeyi basardı. Bu arada özellikle Jay Cutler’in başarısında Broncos OL’nin hakkını vermek lazım. Çaylak LT Ryan Clady neden 1. turdan seçildiğini kanıtlıyor. Bu iki maç içinde Cutler’in 1 kez sack olması geçen seneye göre müthiş bir yükseliş. Koşu oyunuza Selvin Young ve FB’den bozma Michael Pittman ile oldukça dengeli ve görevini yapıyor.

Denver gelecek hafta savunma özürlü, hücumda etkili New Orleans Saints takımını sahasında ağırlayacak. Sayı makinesi haline dönüşen Broncos’un bu maçı da kazanacağına inanıyorum.

San Diego ise Monday Night Football’da New York Favre’s pardon Jets takimini ağırlayacak. Sahada ne yaptığını bilmeyen bu rakibi karşısında Chargers sakatlıkların ve şanssızlıklarının üstesinden gelebilirse son iki haftada son saniyelerde kaybettikleri maçların acısını Jets’de çıkarabilir.