BAL Ravens (5-3) at HOU Texans (3-5)

http://static.nfl.com/static/content//public/image/getty/2008/09000d5d80c25be0_gallery_600.jpgHOU Texans evinde üstüste oynadığı 3 maçı kazandıktan sonra geçen hafta MIN Vikings deplasmanında yeniden mağlubiyetle tanıştı. Bu malubiyet ile AFC South’un dibine demir atan HOU Texans’ın playoff umutları iyice karardı. Tüm bu aksiliklere bir de M.Schaub’un sakatlığı eklenince işler iyice kötü bir hal aldı. M.Schaub bu sezon yerini S.Rosenfels’e IND Colts maçında da bırakmak durumunda kalmıştı. Hatırlarsanız o maçı IND Colts son dakikalarda S.Rosenfels’in yaptığı hatalar sayesinde kazanmayı başarmıştı. HOU Texans evinde tek yenilgisini Colts karşısında aldı, fakat aldığı diğer mağlubiyetlerin hepsi sağlam savunmalı ve koşu oyunu ağrılıklı oynayan takımlar karşısında alındı. MIN, JAC, TEN ve PIT tıpkı bu hafta karşılaşacakları BAL Ravens gibi, savunmaı ile rakibi durdurup, koşu hücumu ile oyunu domine eden takımlar. HOU Texans’ın bu hafta işi oldukça zor olacak.

BAL Ravens ise bu maça oldukça formda çıkıyor. İkisi deplasmanda son 2 maçlarını kazandılar. Çaylak QB J.Flacco çok istikrarlı istatistiklere sahip olmasada maçı kazanacak kadar takımını yönetmeyi başarıyor. Geçen hafta forma giymeyen W.McGahee’nin de bu hafta oynaması bekleniyor. BAL Ravens ligin en iyi koşu savunmasına sahip takımı. Pas savunması da ilk 4 içerisinde. BAL Ravens koşu hücumu ise ligin en iyi koşan 3. takımı. Tüm bu istatistikler bu maçta oyunun kontrolünün BAL Ravens’da olacağını gösteriyor.

BAL Ravens -1 (En az 1 sayı fark atar)

TEN Titans (8-0) at CHI Bears (5-3)

http://static.nfl.com/static/content//public/image/getty/2008/09000d5d80c2694c_gallery_600.jpgTEN Titans neredeyse playoff’u garantiledi. Geçen hafta GB karşısında oldukça zorlandılar ama kazanmayı başardılar. Bu hafta karşılarında defansif olarak çok güçlü bir takım olacak. CHI Bears alışılmışın aksine bu sezon ofansif olarakta çok üst düzey futbol oynuyor. Fakat ne yazık ki geçen hafta Kyle Orton DET Lions karşısında sakatlandı ve bu pazar forma giyemeyecek. CHI Bears bir kez daha direksiyonu R.Grossman’a vermek durumunda kalacak. Rex Grossman CHI Bears’a Super Bowl oynatmış bir QB olsada lider olarak kabiliyetleri sıkıntılı. Özellikle topu korumak konusunda problemleri olan R.Grossman’ın karşısında ligi en iyi savunmalarından biri olacak. TEN Titans için ise 5 hafta önceki BAL Ravens maçına benzer bir müsabaka olacak. Bu seferdaha zayıf bir savunma ve koşu hücumu takımına karşı oynayacak olan Titans’ın kazanmasını bekliyorum.

TEN Titans -3 (En az 3 sayı fark atar)

NO Saints (4-4) at ATL Falcons (5-3)

Son yıllarda NO Saints bu seriyi domine etti. Fakat bu sene ATL Falcons NO Saints’e çok ters gelecek bir oyun stiline ve kadroya sahip. İlk olarak; NO Saints’in #18 koşu savunması, Falcons’un #1 koşu hücumunu durdurmakta zorlanacaktır. NO Saints koşu hücumunu durdurmak için ön savunmaya fazladan bir kişi daha koymaya kalkarsa M.Ryan ve R.White cezasın hemen kesecektir. Falcons’un maçı kazanması için Saints pas hücumunu durdurması şart. Saints’te R.Bush’un olmayışı bir avantaj olarak değerlendirilebilir fakat D.McAllister ile daha Saints hücumunda daha kontrollü bir oyun kurgusu oluşmasını sağlıyor. Oldukça çekişmeli geçmesini beklediğim bir müsabakada bu sezon evinde hiç kaybetmeyen ATL Falcons’u, deplasmanda hiç kazanamamış NO Saints karşısında favori görüyorum.

ATL Falcons -1 (En az 1 sayı fark atar)