DAL Cowboys (5-4) at WAS Redskins (6-3)

Son karşılaşma:

Kovboylar ile Kızılderililerin ezeli rekabetinde ikinci perde başkentte açılacak. İlk perdede Redskins deplasmanda rakibini 26-24 yenmeyi başarmıştı. Bu sonuç ile birlikte DAL Cowboys, 3-0’lık bir başlangıcın ardından, sezonun ilk mağlubiyetini almıştı. DAL Cowboys özellikle savunmada çok sıkıntı çekmiş, S.Moss ve C.Portis’i durdurmayı başaramamıştı. S.Moss 145 yd, C.Portis 121 yd’lık performanslar sergilemiş, J.Campbell’in de hatasız oyunu ile WAS Redskins hücumda rakibini domine etmişti. WAS Redskins koşu savunması M.Barber’ı sadece 26 yd’da tutarak, hücumda yükü T.Romo’nun üzerine yıkmayı başarmıştı. Koşu hücumunun durdurulması, top kontrolünün 38 dk Redskins’de kalmasını sağladı. Böylece tehlikeli pas hücumu ile DAL Cowboys sahaya sadece 21. dk girebildi. O gün DAL Cowboys hücumunda en etkili isim 90 yd ve 1 TD’lık performansı ile TE J.Witten’dı.

Bu hafta öncesi iki takımda son durumlar:

WAS Redskins:

WAS Redskins geçen haftayı maç yapmadan, en son evlerinde oynadıkları Steelers maçının yaralarını sararak geçirdi. Saramadıkları en büyük yara C.Portis’in sakatlığı oldu. C.Portis dizindeki sakatlık sebebiyle DAL Cowboys karşısında büyük ihtimal forma giyemeyecek. Fakat iyi haber; aynı pozisyonda L.Betts’in 3 maçlık aradan sonra bu maç takımda yer alabileceği belirtiliyor. Ayrıca eski MVP’lerden S.Alexander’da şu anda koşu oyununda yükü taşıyabilecek durumda. Betts, 2 sene önce Portis’in 9 maç yokluğunda oldukça iyi performans sergilemiş, ligi 4 TD ile 1000 yd barajının üzerinde tamamlamıştı. Sağlığı yerinde bir Betts’in Portis’i çok aratacağını düşünmüyorum.

WAS Redskins daha önce de yazılarımda belirttiğm gibi bireysel olarak ligin en iyi “secondary” kadrosuna sahip. Geçen hafta içerisinde C.Rogers, S.Springs, L.Landry ve F.Smoot’lu kadroya yine bir pro-bowler D.Hall katıldı. Sakatlığı düzelen S.Springs’in de bu maç forma giymesi bekleniyor. Bu haber Redskin için oldukça önemli zira bu haftaki rakiplerinde T.Owens ve R.Williams gibi iki yıldız yer alacak. Redskins #5 Koşu savunması ile DAL Cowboys’u yine etkisiz hale getirirse, R.Williams ve T.Owens’ı bol bol bu secondary kadrosyla savaşırken göreceğiz. WAS Redskins pas savunması #8 olmasına rağmen bu başarı rakip QB’ye yapılan baskı ile değil bu secondary kadrosu sayesinde yakalanmış durumda. Redskins 15 sack ile ligin en az rakip QB’ye baskı kuran takımlarından. Bu hafta eski defansif MVP’lerden J.Taylor’unda forma giymesi bekleniyor. Aralarında yapılan ilk maçta oynamayan Taylor, T.Romo üzerindeki baskıyı biraz olsun artırabilir.

J.Campbell önderliğindeki WAS Redskins pas hücumu, yenildikleri PIT Steelers maçına kadar ligin en etkili hücumlarından biri gibi gözüküyordu. C.Cooley, S.Moss ve A.Randle El’in başarsının yanında J.Campbell’in PIT Steeler karşılaşmasına kadar hiç INT atmamış olması bu başarının arkasında yatan sebepti. Steelers karşısında tılsım bozuldu. C.Portis’in yokluğunda DAL Cowboys karşısında her zaman çok iyi bir oyun çıkaran S.Moss bu karşılaşmadaki en önemli hücum kozu olacak.

DAL Cowboys:

DAL Cowboys 3-0’lık başlangıcın ardından, son 6 maçta 4 mağlubiyet aldı. Bu 4 mağlubiyetin 2’si T.Romo’nun parmağındaki sakatlık sebebiyle oynamadığı maçlarda yaşandı. T.Romo’nun 3 maçlık bir aradan sonra bu hafta oynaması bekleniyor. T.Romo’nun dönüşünü Cowboys taraftarları dışında T.Owens ve R.Williams’da hasretle bekliyor. Cowboys’un sezonunun kurtulması için herkes T.Romo’ya ümit bağlamış durumda. Onun yokluğunda B.Johnson ve B.Bollinger oldukça kötü performans sergilediler ve güçlü DAL Cowboys hücumu 3 maçta sadece 14 sayı ortalaması ile oynadı. Yine de T.Romo’nun bıraktığı miras ile DAL Cowboys pas hücumu hala ligin top 10’unda yer alıyor.

Bu sezon DAL Cowboys’un en büyük sıkıntısı koşu oyununda istikrarı yakalayamamış olmak. Barber bu sezon sadece 2 maçta 100 yd barajını aşmayı başardı. Tabi ki F.Jones’un da sezon başında iyi şans bulması bu rakamı etkilemiş olabilir fakat Felix’in son 3 maç yokluğunda, üstelik T.Romo’suz pas oyunu da düşmüşken, takımına beklenen katkıyı sağlayamadı. F.Jones’un bu maçta oynama ihtimali var fakat #5 koşu savunmasına sahip rakip karşısında yük yine QB’nin üzerinde olacak.

DAL Cowboys’da geçen seneye kıyasla beklentinin altında kalan bir diğer kısım koşu savunması. Geçen sene #6 koşu savunmasına sahip DAL Cowboys rakiplerini maç başına ortalama 100 yd altında tutmayı başarmıştı. Bu sene DAL Cowboys maç başına 107 yd ortalamayla bu alanda 18. sırada. #4 koşu hücumuna karşı bu hafta da işleri pek kolay olmayacak. T.Newman’ın sakatlıktan dönmesi DAL Cowboys için çok önemli bir haber zira onun 5 maç yokluğunda DAL Cowboys pas savunmasıda sıkıntılı günler geçirdi.

Maçın Trendleri

  • Washington’da oynanan son 3 maçı Redskins kazandı
  • Aralarında oynanan son 7 maçın 6’sında Redskins açılan handikaba karşı başarılı oldu. (6-1 ATS)
  • Cowboys oynadığı son 6 maçta sadece 1 kere açılan handikapa karşı başarılı oldu (1-5 ATS)
  • Aralarında oynanan son 6 maçın 5’ini ev sahibi takım kazandı (5-1 SU)
  • Aralarında oynanan son 26 maçın 20’sinde favori olmayan takım (underdog) açılan handikapa karşı başarılı oldu (20-6 ATS)

Tahmin:

Redskins koşu hücumu (#4) VS Cowboys koşu savunması (#18)

C.Portis’in oynamayacak olması önemli bir etken olsada Redskins takımında Betts ve S.Alexander varlığı bu açığın kapanması için yeterli… Cowboys koşu savunmasının durmu bu sezon pek parlak değil. (Skins 1-0)

Redskins pas hücumu (#19) VS Cowboys pas savunması (#11)

Buradaki üstün olacak takımı belirleyecek olan durum Redskins’in koşu hücumunda yakalayacağı başarı ile doğru orantılı olacak. Skins’in koşu hücumunda başarılı olacağını düşündüğümden S.Moss’un yine parlak bir maç çıkaracağını tahmin ediyorum. (Skins 2-0)

Redskins koşu savunması (#5) VS Cowboys koşu hücumu (#12)

T.Romo’nun dönüşü Cowboys için koşu opsiyonunu biraz daha rahatlatsada, aralarında oynanan ilk maça benzer bir sonuç çıkması muhtemel.(Skins 3-0)

Redskins pas savunması (#8) VS Cowboys pas hücumu (#10)

Cowboys’un sıralamadaki yerine aldanmamak gerek. T.Romo’nuın yokluğu Cowboys’un geride kalmasını sağladı. Takıma R.Williams’ın katılması Cowboys’u bu karşılaşmada üstün taraf yapıyor. (Boys 3-1)

Redskins TO (+1) VS Cowboys TO (-6)

T.Romo sağlıklıyken de topu korumakta sıkıntı çeken DAL Cowboys bu karşılaştırmada oldukçe geride kalıyor. (Skins 4-1)

WAS Redskins Kazanır
WAS Redskins +1,5


TEN Titans (9-0) at JAC Jaguars (4-5)

Bu haftaya kadar TEN Titans’ın trenindeydik. Bu haftadan itibaren TEN Titans’ın yavaştan fade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. TEN Titans ligi süpürecek kadar iyi bir takım değil. JAC Jaguars bu maçı kaybederse sezonu kapatacak. Ev sahibi underdog’u bu gibi division içi eşleşmelerde çoğu zaman tercih ederim.

JAC Jaguars Kazanır
JAC Jaguars +3

DEN Broncos (5-4) at ATL Falcons (6-3)

Bu sezon evinde hiç yenilmemiş ATL Falcons’un #2 koşu hücumuna karşılık, DEN Broncos’un #27 koşu savunmasıyla fazla şansı yok. Fakat DEN Broncos’un #3 pas hücumuna karşılık, ATL Falcons’un #21 pas savunmasıno zor bir gün bekliyor olacak. Bu maç için iki tahminim var; topu yerde tutan takımın maçı kazanması (ATL Falcons) ve iki takımında birbirine ters gelen oyun modelleri yüzünden skorun yüksek olması.

ATL Falcons Kazanır
ATL Falcons -6,5
Over 50,5

SD Chargers (4-5) at PIT Steelers (6-3)

Steelers’da W.Parker’ın bu maç oynaması bekleniyor. Big Ben ise kesin oynayacak. Bu maçı oynamak için 3 Time Zone seyehat etmek durumunda olan SD Chargers’ın PIT Savunması ile üstelik Heinz Field’da baş etme şansı pek yok. PIT Steelers alacağı galibiyet ile peşindeki BAL Ravens ile arasını açmak isteyecektir.

PIT Steelers Kazanır
PIT Steelers -5