PHI Eagles @ BAL Ravens

http://static.nfl.com/static/content/public/image/getty/2008/09000d5d80c871df_gallery_600.jpgPlayoff’lar yaklaştıkça favorilerin kazanma yüzdesi artmaya başladı. Geçen hafta bunun bir örneğini gördük. Haftanın en şaşırtıcı sonucunu PHI Eagles, CIN Bengals deplasmanında aldı… 2002’den bu yana berabere biten ilk maç oldu. İşin kötü yanı, kazanamazsa playoff yarışından kopacak olan PHI Eagles maçı kazanmaya yakın olan takım gibi gözükmedi. Galibiyeti kaçıran takım CIN Bengals oldu. Hafta içi koş Reid ve McNabb en çok eleştirilen isimler oldu.

Eagles bu hafta yine bir AFC North takımı ile deplasmanda oynayacak. Bu maç ile BAL Ravens 3 hafta aradan sonra tekrar evine dönüş yapacak. Deplasmanda oynadığı bu 3 maçın 2’sini kazanan Baltimore taraftarları bu haftaki Home-Coming’i iple çekiyorlar. Haftanın erken maçında PIT Steelers’ın kazanması BAL Ravens için bu maç önemini bir kat daha artırdı zira WildCard potasında kalmaları gerekiyor. BAL Ravens’ın maçı kazanabilmesi için yapması gereken en önemli şey yer hücumunda ısrarcı olmak. McGahee’nin sakatlığı performansını etkiliyor fakat Rice ve McClain onun yokluğunda iyi performans sergilediler.

Evinde BAL Ravens’ın kazanacağını düşünüyorum. Daha doğrusu deplasmanda CIN Bengals’ı yenemeyen PHI Eagles’ın BAL Ravens’a karşı şansının olmadığını düşünüyorum.

BAL Ravens Kazanır
BAL Ravens -1

TB Buccaneers @ DET Lions

DET Lions’ın geçen hafta CAR Panthers karşısında gösterdiği kazanma arzusu çok hoşuma gitti. Özellikle sahalara yeniden dönüş yapan D.Culpepper’ın 1yd’da kalan 2 pt conversion denemesi başarılı olsa Lions maçı bile kazanabilirdi. Bu noktada maç koptu ve farka gitti… Mağlubiuetin en önemli sebebi Panthers koşu hücumunu durduramamasıydı. Hem D.Williams hem J.Stewart 100 yd üzeri koşu ve toplamda 3TD’lık performan ile oynadılar. DET Lions’ın bu sene bir maç kazanacağını düşünüyorum. Bu maçın içerde olması muhtemel. En azından kolay pes etmeyeceklerdir.

TB Buccaneers ise deplasmanda evinde olduğunun tersine çok başarısız. Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçın sadece 2’sini (KC & CHI) 1 FG farkla uzatmada anca kazanabildi. İstikrarlı koşucuları E.Graham’ın da sezonu kapatması onlar için kötü haber. Bu mücadelede W.Dunn ve C.Williams Graham’ın yokluğunu kapatmaya çalışacak. Bucs kazanmaya yakın ama 1 TD üzeri farkı yakalayamayabilir.

DET Lions +7.5

MIN Vikings @ JAC Jaguars

Ligin bir diğer deplasman fakiri takımı MIN Vikings. Geçen hafta kendileri için çok önemli olan maçı kaybederek liderlik koltuğuna oturma fırsatını kaçırdılar. Ligin elit koşu savunmasına sahip takımlarından olan MIN Vikings’in DL’ında 2 oyuncunun diet ilaçları kullanmaları gerekçesi ile bu maç oynamaması bekleniyor. Sezon başında QB değişikliğine giden Vikings Gus Frerotte’tan da istediği verimi alamamış gözüküyor. Hava hücumu oldukça etkisiz olan Vikings tüm umutları yine A.Peterson’a bağlayarak bu maça çıkacak.

Diğer tarafta ise geçen hafta ilk yarısını çok iyi oynadığı hayati maçta TEN Titans’a boyun eğen ve muhtemel plyaoff umutlarını yitiren JAC Jaguars, sezonu en iyi şekilde kapatmak için uğraşacak. Koç Del Rio’nun hafta içi yaptığı açıklamalar da bu şekilde… Geçen hafta TEN Titans koşu hücumunu durdurmayı başaran JAC Jaguars K.Collins’in performansına yenik düşmüştü. Bu hafta Frerotte’tan böyle bir perfomans geleceğini düşünmüyorum. JAC Jaguars’da evinde pek başarılı değil, yine de bu maçta Jaguars’a güveniyorum.

JAC Jaguars Kazanır
JAC Jaguars -1

BUF Bills @ KC Chiefs

DET Lions gibi son haftalardaki çabasını beğendiğim bir diğer takım KC Chiefs. Oynadıkları son  4 maçt akazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Özellikle Jets, TB ve SD maçlarında açılan handikapa karşı başarılı da oldular. Geçen hafta Chiefs’in 3. QB’si Tyler Thigpen nereyese D.Brees’e yakın performans gösterdi. L.Johnson’ın da cezasını tamamlaması ile birlikte yer hücumunda daha etkili olacağını düşündüğüm KC Chiefs’in Arrowhead’de, evinde bu maçı alacağını düşünüyorum.

BUF Bills bu maça tam bir hayal kırıklığı ile geliyor. Üst üste alınan 4 malubiyet ile playoff potasından iyice uzaklaşan Bills’in M.Lynch’den başka iyi performans gösteren oyuncusu yok. Özellikle T.Edwards’ın sezon başına oranla yaşadığı düşüş Bills’in bu duruma düşmesinin en büyük sebebi. Bu hafta karşılarındaki KC Chiefs’in yapabildiği tek savunmanın pas savunması olduğunu düşünürsek T.Edwards’ın işi bu haftada pek kolay olmayacak. Ev sahibi underdog benim yine tercihim olacak.

KC Chiefs +3

NY Giants @ ARI Cardinals

http://assets.nydailynews.com/img/2007/12/23/alg_brandon-jacobs.jpgBu hafta deplasman tek deplasman seçimim bu maçta olacak. ARI Cardinals gerçekten iyi bir sezon çıkarıyor fakat yakalanan başarının biraz abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta bu sezon division’larındaki hiçbir takım iyi değil. Hatt ligin en kötü takımları. Bu takılmara karşı alınan galibiyetler Cardinals’ın galibiyet oranının bu şekilde olmasını sağlıyor. Bu maça gelirken Cardnals, division rakipleri STL, SF ve SEA’yı yenerek geldi. Fakat Jets, Panthers ve Redskins gibi ortalamanın biraz üzerindei takılara yenildiğini de belirtmek gerekiyor. Bu hafta rakipleri son şampiyon NY Giants.

Giants’da rakibi Cardinals gibi rahat bir sezon geçiriyor. Hele geçen hafta Cowboys’un Redskins’i yenmesi Giants’ın ekmeğine yağ sürmesini sağladı. NFC’yi birinci bitirmek için önlerindeki en büyük engellerden bir bu maç. Eğer ARI Cardinal deplasmanından galibiyetle ayrılmayı başarırlarsa bu yolda bir rakiplerinin umutlarını yıkmış olacaklar. Oyunun iki yönünde de güçlü olan Giants’ın bu maçı rahat kazanacağını düşünüyorum.

NY Giants -3