DEN Broncos (4-4) at CLE Browns (3-5)

CLE Browns geçen hafta son 4 maçının 3’ünü kazanmış formda bir takım olarak BAL Ravens karşısına çıktı. BAL Ravens karşısında maça çok iyi başlamasalarda ikinci yarı toparladılar ve 3. çeyreğin sonuna doğru 27-13’lük bir üstünlük sağladılar. Fakat bir anda çöküş başladı ve BAL Ravens savunması dizginleri eline aldı. 4. çeyreğin hemen başında BAL Ravens eşitliği sağladı ve 5dk kala 3 sayı öne geçmeyi başardı. Maçın bitimine iki dakika kala D.Anderson’un yaptığı hata sonucunda BAL Ravens maçı 37-27 kazandı. Bu maçtan sonra CLE Browns koçu QB değişikliği kararı aldı ve D.Anderson’un yerine bu hafta Notre Dame’dan draft edilen B.Quinn ile başlayacağını açıkladı.

http://static.nfl.com/static/content//public/image/getty/2008/09000d5d80c46b06_gallery_600.jpgDEN Broncos kanadında da işler pek iyi gitmiyor. Sezona ilk üç maçını kazanarak başlayan DEN Broncos son 5 maçın 4’ünü kaybetti. SD Chargers’ın bu sezon beklenmedik düşüşü Broncos’u hala AFC West’in zirvesinde ve dolayısıyla playoff potasında tutuyor. DEN Broncos bu maça son 3 maçını kaybederek çıkıyor. Özellikle koşu hücumundaki sakatlıklar sebebiyle havadan hücum yapmak durumunda kalan Broncos ligin en çok sayı yapan ve en çok sayı yiyen takımları arasında.

NFL’de 10. hafta lig Perşembe gecesi bu maçla açılacak. QB değişikliğine giden CLE Browns’un bu mücadele de piyasanın belirttiği kadar favori olmadığını düşünüyorum. Son 3 maçını kaybetmiş Broncos için bu bir çıkış maçı olabilir… Browns özellikle Broncos’un #4 pas hücumunu savunmakta zorlanacaklardır. Diğer yandan zayıf olan DEN Broncos savunmasının hali maçın yüksek skorlu geçmesini sağlayabilir… İki takımında bu maça hazırlanmak için kısa zamanı oldu. Özellikle NFL’de ilk startını alacak B.Quinn’in takım arkadaşları ile birkaç antrenman daha yapması CLE açısından iyi olabilirdi. Bu erken eşleşmede underdog’u ve OVER’ı tercih edeceğim.

Tahmin trendlerim:
DEN Broncos, CLE Bronws karşısında playoff’lar dahil son 20 maçın 18’ini kazandı.
DEN Broncos, CLE Browns karşısında, deplasmanda son 4 maçı kazandı.
DEN Broncos, CLE Browns karşısında, deplasmanda son 9 maçın 8’ini kazandı.
DEN Broncos’un deplasmanda oynadığı son 10 maçın 7’si OVER ile sonuçlandı.

DEN Broncos +3,5 (En fazla 3 sayı fark yer)
OVER 46,0 (Toplamda 46 sayıdan fazla sayı olur)

Maçın Skoru: Denver Broncos 34 – Cleveland Browns 30

Maçın özeti için tıklayın

Attila Ergökmen

Not: Yazı siteye, yazıldıktan bir gün sonra konduğu için maç tahmini yazısını maç sonrası yayınlamak zorunda kaldık bunun için okuyucularımızdan özür dileriz. -NFLTR