CHANDLER, Ariz. (AP) — Philadelphia Eagles oyunkurucusu Donovan McNabb geçen gün Chandler’daki sezon dışı evinde savunma oynamak zorunda kaldı.

Chandler polis müdürü Joe Favazzo’nun Salı günü yaptığı açıklamaya göre iki Arizona Cardinals taraftarı bir ağaca takımlarının bayrağını asıp evin çimlerine dizel yakıtıyla “Go Cards,” “Go Kurt,” ve “I heart AZ” (Hadi Cards, Hadi Kurt, Arizona’yı seviyorum) yazdılar.

Favazzo’ya göre taraftarlar bayrağı Perşembe günü astılar ve McNabb aldırış etmedi hatta yerinden bile almadı.

Bunun üzerine iki taraftar Cumartesi geri gelerek park yerinde bir tarafında “Go Cards” diğer tarafında ise “Beat Philly” (Philadelphia’yı yenin) yazan bir karton kutu bıraktılar. Gece yarısına doğru bunu da farkeden McNabb, yine çok aldırış etmeyerek güldü geçti.

Ama McNabb’in gülmesi uzun sürmedi, çünkü Cumartesi sabahı dışarı çıktığında dizel yakıtının kokusunu alan oyunkurucu birilerinin bahçesindeki çimlik alana Cardinals tezahuratları yakarak 2.000 dolar civarında bir zarar verdiğini gördü.

Favazzo’nun yaptığı açıklamada polis memurları bırakılan kutuda bir adres etiketi bularak Chandler’da yaşayan Rex Perkins’e (E, 37) ulaştı ve bu şahıs şakaları yaptığını kabul etti.

İş arkadaşı Ryan Hanlon (E, 28) da şakaları yapmaktaki rolünü itiraf etti.

Perkins ve Hanlon’ın parmak izleri alınıp fotoğrafları çekildikten sonra özel mülke zarar vermekten dava açıldı.

Favazzo “Dizel yakıtıyla çimlere zarar vermeye karar verdiklerinde çizgiyi aştılar.” dedi.

Cardinals geçtiğimiz Pazar günü oynanan NFC şampiyonluk maçında Eagles’ı yenerek 1 Şubat’ta Tampa, Florida’da oynanacak Super Bowl’da oynamaya hak kazandılar.

 

Yazan: Efe Cem Elçi