MIAMI (AP) — Miami Dolphins’in yeni çoğunluk sahibi Stephen Ross başarıyla çok oynamayacak: Bill Parcells’in football faaliyetlerinin başında kalacağını açıklandı.

New York emlak milyarderi olan Ross Salı günü 1 milyar dolar vererek franchise’ın yüzde 95’inin teminini tamamladı. Geri kalan yüzde 5 ise Wayne Huizenga’da kaldı.

İşlem bittikten sonra Ross kendisi ve Parcells’in geçinemedikleri konusuna değindi. Satış Parcells’in takımdan ayrılıp yine de geçen yıl imzaladığı 4 yıllık anlaşmadan geriye kalan 9 ile 12 milyon dolar arasında alacağını sağlayacak bir maddeyi tetikledi.

Konferans görüşmesinde “Parcells işinin başında,” diyen Ross “Kalıyor, ve bence insanların Amerika’daki muhtemelen en iyi football akıllarından biri olarak gördükleri Bill Parcells gibi birisinin bizde olması dolayısıyla çok şanslıyız.” diye devam etti.

Ross Parcells sayesinde franchise’ın kısmeti yükselirken başa geçti. Geçen Şubat’ta satışının ilk aşaması bittiğinde Dolphins takım tarihindeki en kötü sonuç olan 1-15’lik bir sezonu kapatmışlardı. Parcells’in görev aldığı sürede geçtiğimiz sezon 11-6’ya ulaştılar ve 2001 yılından beri ilk defa playoff’lara katıldılar.

 

Yazan: Efe Cem Elçi