Oyunkurucu

Kurt Warner sezon içerisinde Cardinals’ın güçlü hücumunu yönetirken çok iyi oynadı ve başarılı oyununu playoff’larda da devam ettirdi. Eski Super Bowl MVP’si 770 yard, sekiz touchdown ve sadece iki pasarası atarken paslarının yüzde 66’sını tamamladı. Topu hızlı çıkarması ve tam olması gereken yere atması Arizona’nın hızlı hücumunu engellemeye yönelik kullanılan ağır blitz ve baskı yöntemlerini etkin bir şekilde defetti. Warner’ın lig MVP’si olduğu zamanları aratmayan oyunuyla Cardinals playoff’larda neredeyse maç başına ortalama 32 sayı kaydetti.

Ben Roethlisberger önemli anlarda gerekeni yapan başarılı bir oyunkurucu. 5. profesyönel sezonunda olan Roethlisberger çok büyük rakamlar ortaya koymasada (59’da 33 tamamlanmış pas ve 436 yard, 2 touchdown ve sıfır pasarası) pocket’daki doğaçlayıcı oyunlarıyla Steelers’ın hücumunu tetikledi.

Avantaj: Cardinals

Running Back

Willie Parker’ın Ravens’a karşı ortaya koyduğu düşük performans (24 taşımada 47 yard) sizi kandırmasın. Eski Pro Bowl oyuncusu nihayet sağlıklı ve üst üste 3 sezon 1200 yardı geçmesini sağlayan patlama gücünü gösteriyor. Mewelde Moore takımın üçüncü hak koşucusu olarak çok fazla top taşıma fırsatı bulmasada Parker sakatlıkla oyun dışında kaldığında yükü taşıyabileceğini gösterdi.

Sezon içerisinde 7 maç boyunca kenarda oturan Edgerrin James, Cardinals’ın ilk 11’ine tekrar girdikten sonra başarılı oldu. Takımının son 4 maçında 303 yard koşan James, koşu stiliyle Cardinals’ın hücumunu destekledi. Tim Hightower da takımın kısa mesafe ihtiyaçlarını yerine getirmek adına önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Çaylak oyuncu şaşırtıcı playoff serisinde önemli 3 ve 4. hak pozisyonlarını 1. hakka çevirdi.

Avantaj: Steelers

Wide Receiver

Cardinals’ın durdurulamaz üçlüsünü iki Pro Bowl receiver (Larry Fitzgerald ve Anquan Boldin) ve bir de gelişen büyük oyun tehdit (Steve Breaston) oluşturmakta. Fitzgerald playoff’larda üç tane 100 yardlık maç ve 5 touchdown ile önemli bir etken oldu. Cardinals’ın division içerisinde Panthers ile oynadığı karşılaşmayı kaçıran Boldin ise Pazar günü döndüğünde 4 top tutup 34 yard aldı. Profesyönel olarak 6. sezonunda olan Boldin top eline geçtiğinde canavarlaşıyor ve Cardinals’da çeşitli underneath rotalarla topu en çok yönlü oyuncularına ulaştırmayı başarıyor. Playoff’larda oldukça sessiz olan Breaston ise takımın pas oyunlarında üçüncü seçeneği olarak sezon içerisinde 3 tane 100 yardlık maç çıkarmıştı.

Takımının en büyük hedefi olan Hines Ward Ravens maçının çoğunu sakatlık dolayısıyla kaçırdı. Eğer oynayamazsa Steelers’ın pas oyununun başarılı olma şansının yükü tamamiyle Santonio Holmes’ın sırtına binecek. Üçüncü profesyönel sezonunda olan Holmes bu sezon kritik büyük oyunlarla ortaya çıktı ve playoff’larda da bu itibarını daha da güçlendirdi. Holmes haftalardır maçı koparan oyunlarıyla Steelers’i Super Bowl’a taşıdı. Kritik durumlarda Heath Miller Roethlisberger’ın en sevdiği hedef haline geldi ve playoff’larda sadece 6 top tutmasına rağmen Steelers’ın red zone ve üçüncü hak başarısında önemli bir rol oynadı. Playoff’larda oldukça sessiz kalmış olmasına rağmen Nate Washington sezon içerisinde top tutma başına neredeyse 16 yard ortalamayla oynamıştı.

Avantaj: Cardinals

Hücum Çizgisi

Cardinals’ın hücum çizgisi playoff’larda başarılı bir oyun sergiledi ve takımın koşu hücumunu tekrar keşfetmesini sağlarken üç maçlık seride sadece 3 sack’e izin verdi. Mike Gandy ve Levi Brown son haftalarda John Abraham, Julius Peppers ve Darren Howard gibi pas engelleyici savunmacıları durdurarak Warner’a hücumu ilerletmesi için yeterince zaman yarattılar.

Steelers’ın hücum çizgisi her ne kadar playoff’larda gelişme göstersede yine de pocket’dayken Roethlisberger’in çok fazla darbe almasına izin veriyorlar. İki playoff maçında 5 sack yapılsa da bu sayının oldukça artmamasının en büyük nedeni Roethlisberger’in esnekliği oldu. Chargers’e karşı playoff galibiyetinde Parker 100 yarddan fazla koşsa da Ravens maçını taşıma başına iki yardın altında bir ortalamayla bitirdi.

Avantaj: Cardinals

Sırada: Savunma
Kaynak: SI.com

 

Yazan: Efe Cem Elçi