FLOWERY BRANCH, Ga. (AP) – Dört kere Pro Bowl’a seçilen safety Lawyer Milloy Atlanta Falcons’a dönmeyecek.

Takım yaptığı açıklamada 35 yaşındaki Milloy ile yeniden masaya oturmayacaklarını ve Cuma günü free agency’nin başlangıcıyla birlikte başka bir takıma gitmekte serbest olacağını söyledi.

Son üç sezonda Falcons’ın ilk 11’inde safety oynayan Milloy geçtiğimiz sezon takımda hem solo tackle’larda (76) hem de toplam durdurmada (117) üçüncü sıradaydı.

“Kurum olarak Lawyer’ın free agent olarak şansını denemesinin iki tarafın menfaatleri açısından da en iyi seçenek olduğunu hissettik.,” diyen Atlanta genel menejeri Thomas Dimitroff “Falcons ile oynadığı üç sezonda önemli katkıları oldu ve burada olmasından gurur duyduk. Kariyerindeki bir sonraki adımı atarken kendisine en iyi dileklerimizi iletiyoruz.’ diyerek devam etti konuşmasına.’

Tacoma, Washington’da büyüyen Milloy eve dönerek kariyerini eski Falcons koçu Jim Mora’nın başında olduğu Seattle Seahawks ile bitirme isteğini dile getirmişti.

1996 yılında ikinci turda New England Patriots tarafından draft edilen Milloy o takımla 7 sezon oynadıktan sonra Buffalo Bills ile 3 sezon oynadı ve 2006 yılında Falcons’a imzayı attı.

Genç secondary’ye liderlik yapmasına rağmen Falcons takımı safety mevkisinde daha genç seçenekleri değerlendirmeye karar verdi ve draft’te de bu yönde bir tercih yapabilirler.

 

Yazan: Efe Cem Elçi