IRVING, Texas (AP) — Dallas Cowboys Pazartesi günü sorunlu cornerback Adam “Pacman” Jones ile yollarını ayırdı, ve oyuncu free agent oldu.

Cowboys geçtiğimiz ay Jones’u bırakmayı planladıklarını belirtmişti ve Pazartesi takımların kadro değişiklikleri yapabilecekleri ilk gündü.

Jones Ekim ayında Dallas’ta bir otelde alkolün etkisiyle takım tarafından sağlanmış korumasıyla kavga etmesi sonrasında NFL tarafından 6 maç ceza almıştı.

O zaman oynadığı Tenessee Titans takımında saha dışı olaylar dolayısıyla 2007 sezonunun tamamını cezalı olarak geçirdikten sonra draft esnasında yapılan bir takas aracılığıyla Cowboys’a gelen Jones, sezon öncesi maçların bitiminde Lig Başkanı Roger Goodell tarafından oynama izni aldı.

Cowboys’a savunmada ve special teams’de destek vermesi beklenen Jones oynadığı dokuz maçta (6’sı ilk onbirde) 31 tackle ve sıfır pasarası yaparken 21 punt return’de en uzunu 18 yard olmak üzere punt return ortalaması sadece 4.5 yarddı.

Jones Tenessee tarafından 2005’te ilk turda draft edildikten sonra Dallas’a gelmeden 6 kere tutuklanmış ve 12 kere polisin müdahalesi gerektiren olaya karışmıştı.

Cowboys 2007 cezasına rağmen yine de onun için takas yapmıştı.

Ama 7 Ekim’de Jones korumasıyla karıştığı olay sonrasında tekrar cezalı duruma düştü. Sezonun ilerleyen haftalarında 7. maçına da bu sefer sakatlık dolayısıyla çıkamadı.

25 yaşındaki oyuncu American futbolundan uzak zamanlarının bir bölümünü alkol rehabilitasyon programına katılarak geçirdi.

Tennessee Nisan’daki takas karşılığında dördüncü tur draft seçimi aldı. Titans önümüzdeki yıl altıncı tur seçimi de alması gerekirken Jones’un tekrar cezalı duruma düşmesi dolayısıyla Dallas 2009’da beşinci tur seçimi kazanmış oldu.

 

Yazan: Efe Cem Elçi