DAVIE, Fla. — Geçtiğimiz ay Miami Dolphins’in satışı tamamlanmadan önce kontratındaki çıkış maddesi genişletilen Bill Parcells artık istediği zaman 4 yıllık 12 milyon dolar değerindeki kontratı kapsamında alacaklarının kalanını alarak takımdan ayrılabilecek.

Parcells’in bir yıl önce imza attığı kontratta takımın satılması halinde 30 günlük bir süre zarfında parasının geri kalanını alarak ayrılabilme hakkı tanınıyordu. Takımı satan sahibi Wayne Huizenga Salı günü 20 Ocak’ta takımının Stephen Ross’a satışını tamamlamadan önce bu süre sınırlamasını kaldırdığını açıkladı.

Huizenga yaptığı açıklamada “Doğru olan buydu. Bill için iyiydi. Steve için iyiydi. Dolphins için iyiydi.” dedi.

“Bill’in kaldığını görmek istiyoruz. Dolphins için iyi birisi. Artık Bill’in gitmesi için bir neden yok. Kısa bir sürede karar vermesi gerekmiyor. İstediği kadar kalmak için yeterince vakti olacak.”

Parcells en azından 2009 sezonunun sonuna kadar football faaliyetlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak kalmayı planladığını açıkladı.

2007’i 1-15 bitirmesine rağmen Parcells’in göreve geldiği ilk sezonda Miami AFC Doğu konferansını kazandı ve sezonu 11-6 tamamladı.

 

Yazan: Efe Cem Elçi