TAMPA, Florida — Super Bowl 43’te galibiyeti getiren oyun tam okul bahçesinden çıkmış gibiydi.

Sağa kaçışma, sola kaçışma, boşta olan birini bul.

Olağan dışı denge değişimlerinden oluşan oyun için önceden yazılmamış kusursuz bir sondu.

Demir Perdeleri paramparça olmuşken Ben Roethlisberger ve Santonio Holmes Pazar günkü maçın bitimine 35 saniye kala doğaçlama 6 yardlık touchdown pasıyla Pittsburgh Steelers’ı 27-23’lük skorla Arizona Cardinals’a karşı galibiyete ve rekor 6. Super Bowl’una taşıdılar.

“Büyük oyuncular en kritik anlarda oyunlar yapmak için öne çıkarlar,” diyen maçın MVP’si Holmes, Roethlisberger’a bu takım için bu oyunları yapan kişi olmak istediğini söylediğini açıklayarak devam etti konuşmasına.

Ve öyleydi zaten.

Kale bölgesinin sağ arka köşesinde kollarını kafasının üzerinden üzerinden uzatarak topu tutan Holmes’un ayak parmaklarının uçları çok hafifçe saha içine temas etti. Düştü, kalktı ve topu önemine uygun olarak ödül gibi kucakladı.

Pazar günkü karşılaşma heyecan bakımından geçen sezon yine maçın bitimine 35 saniye kala New York Giants wide receiver’ı Plaxico Burress’ın tutuşuyla biten Super Bowl’la yarıştı..

Ama bu sefer daha da çılgındı. Son gergin saniyeler tükenirken dizlerine çöken Roethlisberger Cardinals oyunkurucusu Kurt Warner’ın son bir hücum serisi yürütmesini koçu Mike Tomlin’in elini tutarak izledi.

“Bu adamlar gözlerini bile kırpmıyorlar,” diyen Tomlin “Başarıyorlar. Asla kelime anlamıyla güzel veya kusursuz olmayacak ama çok fazla kararlılıkları var.” diyerek devam etti.

Son dört sezonda ikinci Super Bowl maçını kazanan Steelers (15-4), dördüncü çeyrekte 20-7 önde olmalarına rağmen Warner ve Cardinals’ın olağanüstü bir geri dönüşle maçın bitimine 2:37 kala 23-20 öne geçmelerini engelleyemedi.

Warner bitime 2:37 kala Pro Bowl wide receiver’ı Larry Fitzgerald’e 64 yardlık touchdown pası attı. Zaten bu sezon playoff’larda çok fazla top tutma istatistiği bulunan Fitzgerald sahanın ortasından touchdown’a koşarken staddaki dev ekran televizyonda Steelers savunmasını geride bırakırken izledi.

Ama Roethlisberger Super Bowl’u kazanmak için 78 yardlık seri yönetirken Fitzgerald ancak kenardan izleyebildi. Dalga dalga çevrilen Terrible Towel’larla Raymond James Stadını siyah ve altın bir tabloya dönüştüren Steelers taraftarları ekonomiyi bir kenara bırakarak takımlarını destekledi ve Pittsburgh’ün hücumu şampiyonluğu kurtardı.

Kaynak: nfl.com

 

Yazan: Efe Cem Elçi