NEWARK, N.J. (AP) — Anlaşılan Plaxico Burress New York Giants’tan ayrılmak istiyor.

NFL’de bir görevliye göre huzursuz receiver’ın menejeri Drew Rosenhaus NFL takımlarına attığı mesajda takas edilmek isteyen üç müvekkilinden birinin Plaxico olduğunu yazdı. Görevli mesajın gizli kalması gerektiğinden isminin açıklanmamasını istedi.

Habere göre Rosenhaus’un ilk mesajında Burress’in takas yoluyla elde edilebileceği belirtilmişti.

Oysa, Rosenhaus ile anlaşması gerektiği için ismini vermek istemeyen NFL görevlisi menejerin ilk mesajda üç tane “takas ARZU EDEN oyuncusu” olduğunu belirttiğini ifade etti.

Diğer iki oyuncu ise NFC şampiyonu Arizona Cardinals’dan Anquan Boldin ve Cincinnati Bengals’dan Chad Johnson.

Kasım ayında New York şehrinde bir gece kulübünde kendini baldırından vurduğundan beri Burress’in geleceği belirsizliğini koruyor. Hakkında izinsiz silah taşımadan dava açılan oyuncu 31 Mart’ta mahkemeye bekleniyor. Eğer suçlu bulunursa zorunlu olarak asgari 3.5 yıl hapis yatması gerekecek.

31 yaşındaki Burress’in ayrıca NFL’in kişisel davranış ilkelerine aykırı geldiği için bir uzaklaştırma cezası alması olası.

Burress’le Eylül’de 35 milyon dolar karşılığında 5 yıllık kontrat imzalayan Giants ise oyuncunun dönüşü için kapıyı açık tutuyorlar.

Kimliği belirlenemeyen bir kaynağa göre Rosenhaus Giants’dan Burress için takas görüşmeleri yapma izni almadı ve takım mesajı gördüğünde sinirler iyice gerildi.

Rapora göre genel menejer yardımcısı Kevin Abrams diğer takımlara Rosenhaus’un Giants adına hareket etmediğini bildirdi.

Habere göre Rosenhaus sonunda takımlara bunu kabul eden ikinci bir mesaj yolladı.

 

Yazan: Efe Cem Elçi